Wil Rutte de Nederlandse voedselproductie in handen zien te krijgen?


Quote:
Korte samenvatting: Uit openbare documenten blijkt dat de regering in samenwerking met de Rabobank en het WEF vergevorderde plannen heeft om de Nederlandse voedselproductie te reorganiseren. Opmerkelijk is dat in alle plannen van politici en grote bedrijven steevast één stakeholder ontbreekt: de boer. Zonder de boer ontwikkelt de overheid plannen om grootschalig zo efficiënt, inclusief, […]

Deel dit topic

Reacties

+3
Kars
Dat is de waarheid. Voedsel is macht. Ik roep het al jaren. Hoe harder dat ze schelden tegen poetin, des te jaloerser ze zijn. Ze gaan volledige dictatuur uitrollen. Dat vliegen wordt nu ook ontmoedigd voor het gewone volk. Ticket prijzen omhoog en lange wacht rijen.
Vliegen mag alleen de elites en de rest moet maar thuis blijve.
+2
George
@Kars Dat vliegen valt nogal mee hoor , is nog steeds niet echt duur bij die prijsvechters zoals Ryan Air.
+1
de jonge
@Kars ik denk niet dat rutte 4 uur in de rij heeft staan wachten voor hij naar oekraine kon.
George
@de jonge Ik ben maand geleden naar Noorwegen geweest met de KLM , ik heb ook niet lang hoeven wachten. Verliep allemaal goed en vlot.
+1
Kars
@George rutte wil alleen macht. Daarom liegt ie en vergeet ie alles. Hij wil baas zijn over iedereen.
Klaus schwab zen vriendje.
+1
Noknok
@de jonge is volgens mij met de trein daar naar toe gegaan.
+2
de jonge
En dit is precies wat ik nu zie wat er gebeurd.... ze hebben degenen die hiervoor steeds hebben gewaarschuwd constant zitten framen maar men zal moeten toegeven dat het wel allemaal uitkomt tot nu toe...
+2
Theo61
@de jonge Dat idee kreeg ik ook nadat ik dit stuk gelezen heb, macht over alles en iedereen is de doelstelling.
+1
George
Quote Reactie van @Theo61:
macht over alles en iedereen is de doelstelling.

Dat zal allemaal nog niet zo gaan meevallen.
groeier
Quote Reactie van @George:
Dat zal allemaal nog niet zo gaan meevallen.

Dat is ook net wat de elite willen, dat 't voor ons mensen uiteindelijk allemaal niet mee gaat vallen.
Een afhankelijk arm volk is eenvoudig te onderdrukken. Arme boeren zijn ook gemakkelijk naar de hand te zetten, dat is hun doelstelling.
George
@groeier
Hoezo is dat hun doelstelling? Ik denk dat er toch vaak teveel achter wordt gezocht.
+1
de jonge
@George wat denk jij wat ze in de toekomst willen gaan doen met de co2 app? eerst vrijblijvend en straks iedereen een co2 budget ""om het klimaat te redden""? Vanaf vandaag kunnen 1000 klanten met een betaalrekening bij Rabobank zien wat de impact is van hun uitgaven op het klimaat. Met Carbon Insights zie je in de Rabo App hoeveel CO2-uitstoot elke uitgegeven euro veroorzaakt. Rabobank is de eerste Nederlandse bank die de CO2-uitstoot inzichtelijk maakt op basis van betalingen. Zo willen we het bewustzijn rondom klimaatverandering vergroten.

Hoe werkt het?
De app verdeelt de uitgaven in diverse categorieën, zoals boodschappen, vervoer, kleding en vakantie. We weten natuurlijk niet welke producten iemand koopt, dus de CO2-uitstoot die je ziet is een inschatting. Bij de berekening kijken we naar de betaling, niet naar de kassabon. Wel kun je in de app aangeven of je bijvoorbeeld met de trein reist, vegetarisch eet of dat je huis is geïsoleerd, zodat de berekening nauwkeuriger wordt.
kanniewaarzijn
@de jonge Zijn er serieus mensen die hieraan meewerken?
+2
de jonge
@kanniewaarzijn o vast, dit word gepresenteerd of gaan we hiermee de aarde redden he, en wie wil dat nou niet.....
+2
Theo61
@George Het hele stikstof verhaal gebracht door D66 geeft de regering de macht om de landbouw te decimeren, als dat gelukt is komt de rest aan de beurt, in een stukje van Marianne
Zwagerman kwam naar voren dat ze met de verkeerde begonnen zijn, de boeren , maar die geven niet zo maar op.
-Jan-
@Theo61 Rutte is wel neanderthalers gewent dus zal die die boeren ook wel mee vallen

+2
de-vos0
Lijkt mij stug. Als je van plan bent om de voedselproductie over te nemen en je neemt de boer niet mee in je plannen, dan doe je iets niet goed. Wie moet de productie doen dan?

Nee, de waarheid is simpeler. Wat de overheid nu doet is simpelweg paniekvoetbal. Ze zijn zich rotgeschrokken toen de rechter een streep zette door de oude stikstofwetgeving en er opeens amper meer gebouwd kon worden. Toen ging de bouwlobby ze opeens heel hard in de nek hijgen en gingen ze hard op zoek naar een oplossing.
+2
Tinus
@Spuit11 Jij gelooft tegelijkertijd dat de overheid heel incompetent is en toch in staat is om zulke doelen over de streep te trekken. Zoals @de-vos0 ook al zegt: het is volstrekt duidelijk dat de staat paniekvoetbal aan het spelen is. Ze proberen amechtig vast te houden aan ondoordachte plannen. Niet omdat die plannen een alternatief doel hebben, maar omdat de tijd dringt en ze van alle kanten schoppen onder hun kont krijgen (bouwsector, industrie, schiphol, eu, natuurorganisaties, achterban linkse partijen). Ze hebben te lang gedacht dat problemen zichzelf op zouden lossen en krijgen nu de rekening.
jordi 1455
Quote Reactie van @Tinus:
Ze proberen amechtig vast te houden aan ondoordachte plannen. Niet omdat die plannen een alternatief doel hebben, maar omdat de tijd dringt en ze van alle kanten schoppen onder hun kont krijgen (bouwsector, industrie, schiphol, eu, natuurorganisaties, achterban linkse partijen). Ze hebben te lang gedacht dat problemen zichzelf op zouden lossen en krijgen nu de rekening.

Het mes van Hanlon zou stellen dat je nooit iets aan kwade opzet moet wijten als het verklaarbaar is door incompetentie. Maar als je aan mij vraagt heeft zelfs incompetentie zijn grenzen.
+3
diezel
@Spuit11
👍
Als je beseft dat sloop het doel is, vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats.
Alle belangrijke zaken hebben eerst wef-goedkeuring nodig.
ibb.co/dDsThN9/
groeier
En Rutte maar alles aan elkaar verdraaien.
Jannus
@diezel Eerst slopen voor je opnieuw kunt beginnen en risico zo breed mogelijk wegzetten,giro,bux,bitcoin,

Alleen grond is de basis maar in welke staat wordt niet verteld
de-vos0
@Spuit11 Allemaal leuk en aardig hoor dat artikel, maar het is een opsomming van aannames zonder enige onderbouwing.

Het landbouw areaal halveren en de resterende helft vervangen met 'vertical farming'? Kom op zeg... Verticaal boeren staat in de kinderschoenen en is nog amper op grote schaal getest. Het is ook niet geschikt voor alle gewassen. Die startup in Denemarken maakt voornamelijk sla.

Maar ik moet geloven dat de overheid uitgewerkte plannen heeft klaarliggen om de Nederlandse landbouw op deze manier op te tuigen? Daar is de technologie niet ver genoeg voor, zijn er nagenoeg geen bedrijven en mensen die deze techniek kunnen installeren en de materialen zullen waarschijnlijk ook niet zomaar voorhanden zijn enzovoorts enzovoorts.

Belangrijker nog, zo competent is onze overheid niet.
+2
Albert Altena
@de-vos0 Verticaal produceren met KUNSTMEST. Wat we juist niet willen en eindig is.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de-vos0:
Maar ik moet geloven dat de overheid uitgewerkte plannen heeft klaarliggen om de Nederlandse landbouw op deze manier op te tuigen? Daar is de technologie niet ver genoeg voor, zijn er nagenoeg geen bedrijven en mensen die deze techniek kunnen installeren en de materialen zullen waarschijnlijk ook niet zomaar voorhanden zijn enzovoorts enzovoorts.

Daarom kunnen de plannen er wel liggen. Kijk, e.e.a. zal niet overmorgen gerealiseerd zijn, maar men schijnt er wel naartoe te willen werken. Wat ik in dit land zie gebeuren sluit wel aan bij wat ik hier lees.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voedselproductie , overheid , rabobank en world economic forum geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0