John Spithoven: „Boeren houd vol. De overwinning is nabij!”


Voorzitter van Stichting Stikstofclaim John Spithoven met zijn toespraak: „Halverwege de jaren 2000 heeft Nederland gekozen voor stikstof als drukfactor. Dat komt niet vanuit Brussel maar dat heeft Nederland zelf gekozen. Vervolgens stelt men doelen. Kritische depositiewaarden. Die doelen zijn een utopie en niet te halen. Er komt alleen al zoveel stikstof uit het buitenland, dat zelfs als we allemaal vertrekken, de doelen nog niet gehaald worden. De doelen zouden zogenaamd wetenschappelijk zijn vastgesteld, maar Van der Wal is zelf gaan schuiven met haar kaarten. De KDW’s moeten van tafel. Stichting Stikstoclaim is momenteel bezig met een aanval op AERIUS en we bereiden ons voor op de aansprakelijkheidsproblematiek voor de PAS-melders. We zien nu wat er achter de agenda’s van de politiek zit. Deze problemen zagen we al langer aankomen. Zo kwam Erisman jaren geleden al met een rapport waarin stond dat de veestapel met 30 procent naar beneden moet en dat er meer ruimte moet komen voor woningbouw. Dit gaat helemaal niet om stikstof. Dit gaat om onze ruimte, onze bezittingen.”

„Na drie jaar knoeien heeft dit kabinet een plan gepresenteerd. Een kleurplaatje. Wij laten ons niet intimideren. Wij laten ons niet van ons land verjagen. Onhoudbare doelen, berekend met een kreupel model, gaan wij niet overwegen. Veel verantwoordelijkheid komt de komende tijd te liggen bij de provincies en gemeenten. Boeren, pas op de winkel. Via omgevingsvisies en structuurvisies wil de politiek jullie waardeloos maken. Mijn boodschap aan de politiek, gemeentes en provincies: één keer in de vier jaar zijn er verkiezingen. Laten jullie niet verleiden want het is zo afgelopen met jullie! Boeren, houd vol. De overwinning is nabij!”

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's knoeien , schuiven , stikstof , verkiezingen , politiek , brussel , veestapel , boerenprotest , pas-melders , stichting stikstofclaim en john spithoven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
809