Ontsluiering van stikstofuitstoot door de luchtvaart middels extrapolatie



Quote:
De uitstoot luchtvaart boven 914 meter geschat en het effect ervan op de Veluwe volgens het OPS rekenmodel.

Deel dit topic

Reacties

de jonge
En de conclusie hieruit??
Nevergiveup
Het verwaaid , overal heen , de hele dag , waar blijft het dan .....
Twentsch Land
Ligt aan de windrichting, Nederland vaak westen wind, Schiphol ligt in het westen ... dus het komt neer in de Veluwe en overig Nederland

@Nevergiveup
SchipholWatch
Ook uit deze berekening blijkt dat de luchtvaart veel meer stikstof uitstoot dan wordt meegenomen in de berekeningen van de overheid. Ongeveer 3x zoveel, omdat uitstoot boven 900 meter hoogte niet wordt meegeteld. In een eerder rapport van TU Delft bleek ook al dat 90% uitstoot en 70% van de depositie niet werd toegerekend aan de vliegtuigen.
Twentsch Land
Hoe kan dit een dusdanig podium krijgen zodat de overheid er niet meer om heen kan ?

@SchipholWatch
+1
SchipholWatch
@Twentsch Land Ja, dat proberen wij ook altijd. Soms met succes, soms niet. Veel journalisten hebben weinig verstand van het stikstofdossier en durven er hun vingers niet aan te branden, is ons idee.
Twentsch Land
En het voor de rechter brengen ?

@SchipholWatch
+1
SchipholWatch
@Twentsch Land Geen van de vliegvelden in ons land heeft een natuurvergunning. We zijn bezig met procedures om de overheid hierop te laten handhaven (we doen dat in alle eerlijkheid samen met MOB/Johan Vollenbroek), maar krijgen keer op keer het deksel op de neus. Steeds weer uitstel en smoesjes. Maar we blijven volhouden. Een belangrijk argument van de overheid was steeds dat er 'zicht was op legalisatie', maar dat blijkt inmiddels niet het geval te zijn en gaan we dus binnenkort wéér naar de rechter. Schiphol dacht altijd wel over 'voldoende stikstofruimte' te beschikken om ook nog Lelystad Airport te kunnen openen. Maar inmiddels is duidelijk dat de rechter waarschijnlijk forse krimp van Schiphol zal eisen omdat ze NOOIT een natuurvergunning hebben gehad en dus terugmoeten naar de situatie van 1994 (hopen we). Dat zou een halvering van de huidige situatie zijn.
sorry
Quote Reactie van @SchipholWatch:
samen met MOB/Johan Vollenbroek),

stichtingagrifacts.nl/wp-content/uploads/…
+1
Nevergiveup
@sorry is die stikstof dan gewoon weggepoetst met dat geld .....

Er komt een naar gevoel in me ....
+1
SchipholWatch
@sorry Wij kijken graag waar we wel kunnen samenwerken. Je hoeft het niet over alles met elkaar eens te zijn om toch samen doelen te bereiken. We snappen dat deze naam gevoelig ligt hier, maar daarom zijn we er ook open en eerlijk over. We hopen samen met MOB krimp van de luchtvaart te bereiken, dat zou ook positief zijn voor de boeren. En natuurlijk voor onszelf (iedere 2 minuten een vliegtuig over je dak op 150 meter hoogte en met 90 decibel, ook 's nachts, is geen pretje, nog afgezien van de enorme uitstoot van kankerverwekkende stoffen).
+3
sorry
@SchipholWatch geld maakt alles recht wat krom is...tuin er niet in met die man...
+1
George
Quote Reactie van @SchipholWatch:
We hopen samen met MOB

Weg met die MOB , alles maken ze kapot.
de jonge
@SchipholWatch in deze zaak zou ik niet met een vollenbroek gaan, in mijn beleving heeft vollenbroek wat teveel contact met de staat zeg maar....
de jonge
@de jonge probeer eens contacten te leggen met staf,als je iemand die kennis van zaken heeft erbij wilt betrekken moet je daar denk ik zijn
SchipholWatch
@de jonge Op de website van dat rapport staat het e-mail adres: post@evert.net

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veluwe , uitstoot , rekenmodel en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0