Waarom ook waterland Nederland droogte niet opgelost krijgt

Voor het zoveelste jaar is het te droog. En dat heeft grote gevolgen, ook voor Nederland, waar het erop lijkt dat we water genoeg hebben. Om het tij te keren, moeten we totaal anders omgaan met ons water, zeggen deskundigen. We leggen je uit hoe dat zit.

Deel dit topic

Reacties

Ascon
Waarom mis ik in dit verhaal toch de burger. Het bedrijfsleven de waterschappen en de landbouw zouden de verantwoordelijken zijn. Wat ook mist is de verstedelijking en de asfaltering van Nederland. Immers hoe meer we wegen, straten en pleinen aanleggen, woningen, distributie en datacentra maar ook giga complexen kassen bouwen hoe meer water we snel kwijt willen. In de landbouw is het al regel dat als je een sloot dempt je elders op dat terrein een vaak bredere sloot moet aanleggen. Waterberging heet dat. Verplicht dit ook aan elke burger projectontwikkelaar of gemeente bij bouw van bovengenoemde. Als elke woningeigenaar verplicht word om voor eigen waterberging te zorgen net als een landbouwer die plicht en (behoefte trouwens) heeft zal men zich meer bewust worden van haar eigen verantwoording in deze.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , beregenen , droogte en waterbeheer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0