Staghouwer wil toegekende fosfaatrechten per bedrijf openbaren

Minister Henk Staghouwer van LNV wil in juni 2022 het aantal toegekende fosfaatrechten per bedrijf openbaar maken. Dit omdat de toegekende fosfaatrechten worden gezien als staatssteun en de minister dit als gevolg van de staatssteunregels van de EU moet openbaren. In totaal gaat het om de fosfaatrechten van ruim 22.000 bedrijven.

Deel dit topic

Reacties

+8
Bekkink
Staatsteun??? Opgelegde sancties! Was melkquotum ook openbaar?
Jannus
Quote Reactie van @Bekkink:
Opgelegde sancties! Was melkquotum ook openbaar?

concurrentie gevoelige informatie 😉😉😉
+1
casev2
22.000 bedrijven? Die waren er in 2015 misschien, maar daar zijn er 7 jaar later wel een paar duizend minder van over...
+1
Klussera
@casev2 ook vleesvee en hobbyhouders met ubn nummer en jongveeopfok iedereen die vee had kreeg fosfaat
bio boer
@casev2 rond de 17.000 melkvee houders toen volgens mij
+1
bio boer
Het kan mij niet veel schelen idereen mag van mij weten dat we bijna 9000 kg fosfaat hebben gekregen 🤷‍♂️
Willem123
@bio boer u bent goede voedsel producent en u werkt hard, en u bent ook nog een natuurhersteller, waren maar meer sectoren die zo goed deden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lnv , fosfaatrechten en staghouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!