Cees 't Hart: de man van meer dan een miljoen

Door Vergaderboer,

De melkprijs daalde in 2009 met bijna 25 procent. Cees 't Hart, topman van FrieslandCampina, kreeg dat jaar 25 procent meer. Om precies te zijn: 1.140.000 euro.


Gefeliciteerd, meneer ’t Hart, dat u het zo voor elkaar heb gekregen. Geen felicitaties voor onze bestuurders, die dit salaris bepalen. Hoe kun je de plus 25 procent voor de directeur verklaren, terwijl de boeren min 25 procent krijgen? Daar is geen verklaring voor. Alleen dat de afstand tussen de bestuurders en de boeren enorm groot is. Bij ongewijzigd beleid wordt dat alleen maar groter.

Meer: [www.agd.nl]

Deel dit topic

Reacties

anonymous_8
ik dacht dat jij allang wakker was?
Kun je je niet met het beleid van FC verenigen dan moe je actie ondernemen...oohoohohohoo..
anonymous_8
Weer met 40 man naar Brussel?
anonymous_8
Double schreef:
met z'n allen!!!! het kan niet anders....


Cees 't Hart doet het ook niet met zijn allen..


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/07/2010 21:03 door marcster.
anonymous_8
Ik denk dat hij ook een melkveebedrijf wil hebben
anonymous_8
Zou die man dat miljoen nou ook in melkquotum beleggen zoals veel melkveehouders doen? Of zou hij beter renderende mogelijkheden kennen???
pa
AKTIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grasbaal
Als je topmannen wilt binnenhalen die werken bij grote beursgenoteerde bedrijven dan moet je ze natuurlijk ook een topsalaris bieden anders komen ze niet. Ik heb geen idee of de melkprijs nog lager zou zijn als ze Cees niet hadden binnengehaaldmaar per verwerkte kg melk is valt het wel weer mee en zal bijvoorbeeld de directeur van Rouveen of Cono veel meer per kg melk kosten.
Grasbaal
Is een nulletje teveel, hij kost dus gemiddeld 80 euro per lid.
Grasbaal
Los van de hoogte van bedrag ben ik trouwens wel benieuwd of de 1.140.000 euro de totale beloningskosten zijn van de directeur of dat het zijn uitbetaalde netto salaris is wat wordt overgemaakt. Dat scheelt namelijk nog wel meer dan een slok van een borrel.

Is eigenlijk bijzonder dat niemand zich dat afvraagt...
Grasbaal
Er worden hier vergelijkingen gemaakt met de Balkenende norm gemaakt, maar dat bedrag is dus wel het netto salaris (zonder toeslagen) wat JP ontvangt: [www.rtl.nl]
Grasbaal
Volgens mij zijn sommige van jullie van mening dat ook deze 35 miljoen weggegooid geld is en dat het veel goedkoper kan:[www.computable.nl]
Grasbaal
Frank,

Lyempf koopt de melk bij de boeren voor vrijwel dezelfde prijs als FrieslandCampina ook betaald, maar de Lyempf directie is niet in staat om hieraan iets te verdienen voor de aandeelhouders. FrieslandCampina doet het in dezelfde markt dan dus nog niet zo slecht........
pipo2
ik denk dat het meer kost Co. gezien het verschil met andere ondernemingen qua uitbetaalde melkprijs denk ik dat je er per gemiddeld lid minimaal 2 nullen bij achter moet plakken (bij die 80 €)en dat nog eens met een onbekende factor moet vermenigvuldigen.
Wat een viezerik...
Is dit onderwerp verwijderd van de site van het AGD ?????? Sencuur/ Dictatuur/ ????
LAAT ceesie zelf FF reageren , als ie LEFF heeft.
producent
Co Scholten Schreef:
-------------------------------------------------------
> Als je topmannen wilt binnenhalen die werken bij
> grote beursgenoteerde bedrijven dan moet je ze
> natuurlijk ook een topsalaris bieden anders komen
> ze niet. Ik heb geen idee of de melkprijs nog
> lager zou zijn als ze Cees niet hadden
> binnengehaaldmaar per verwerkte kg melk is valt
> het wel weer mee en zal bijvoorbeeld de directeur
> van Rouveen of Cono veel meer per kg melk kosten.

Ik kan daar verder niet over oordelen,voortaan de topmannen zelf maar opleiden binnen FC en het salaris laten afhangen van de meerjarige melkprijs verder is bij Rouveen en Cono is de totale top van topmannen enbestuurders waarschijnlijk wel veel kleiner.
Meestal zie je dat er bij grote bedrijven meer in het personeel gesneden kan worden zonder productie verlies,dat zegt ook genoeg over de productiviteit van het personeel.
We moeten als coop weer terug naar de basis.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2010 08:44 door producent.
Grasbaal
Andre Olijslager: Angelsaksisch en Rijnlands model naast elkaar gebruikt

"Managing the stakeholder is eigenlijk nog steeds managing de aandeelhouder. De afgelopen tien jaar is onder invloed van de Angelsaksische beleggers het accent sterker op aandeelhouderswaarde komen te liggen. De drie andere stakeholders, werknemers, klanten/leveranciers en de maatschappij, kwamen hierdoor minder aan bod. Deze sterkere nadruk op aandeelhouderswaarde is geculmineerd in het op de lange termijn sterk op één lijn brengen van de raad van bestuur en de aandeelhouders. Je ziet het bij Unilever, waar het topmanagement wordt geacht een aanzienlijk belang in het bedrijf te nemen."

Aan het woord is André Olijslager, voormalig bestuursvoorzitter van FrieslandCampina en thans professioneel commissaris. Olijslager vervult commissariaten bij diverse beursfondsen, waaronder ABN AMRO, Heijmans en Eriks, is daarnaast voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen en vervult diverse bestuursfuncties in andere maatschappelijke en culturele...

Bron: [www.financieel-management.nl]
Grasbaal
Persbericht NMV

In opdracht van de NMV heeft HAS KennisTransfer onderzocht of een wettelijke gedragscode ook zou kunnen werken voor de zuivelcoöperaties.

De zuivelcoöperaties hebben nu een NCR-code maar deze is niet wettelijk en daardoor hoeven coöperaties zich ook niet te verantwoorden waarom ze bepaalde zaken niet toepassen. Meest opvallende conclusie van dit onderzoek is dat het oorspronkelijke doel van een coöperatie in de loop der jaren uit het oog verloren is.


Volgens de NMV zou een wettelijke gedragscode zoals de code Tabaksblat voor beursgenoteerde bedrijven gehanteerd wordt een goed voorbeeld zijn, zodat het doel van een coöperatie, voordeel te behalen door samenwerking van leden, ook op een juiste manier nageleefd wordt. Het doel van zo’n wettelijke code moet zijn: transparantie, betere verantwoording, versterking van de zeggenschap en bescherming van de leden.

Dat de transparantie en de verantwoording binnen de coöperaties niet werken, is wel gebleken uit het artikel uit de Volkskrant waarin de leden van FrieslandCampina lezen konden dat hun CEO van de coöperatie een jaarsalaris van € 1.140.000,- heeft en daarmee in de top drie staat van de best betaalde managers in 2009.

Ook de uitspraak van FC-bestuursvoorzitter ’t Hart: “Voor melkveehouders is het beter om volume te maken” is er een die niet alleen menig bedrijfseconoom de rillingen geeft, zoals in het Financieel Dagblad van 19 juni jl. is opgetekend, ook zal dit zeker de wenkbrauwen bij de leden van FC doen fronzen.

Wanneer er meer inzicht en grip is voor de leden binnen een coöperaties, zullen leden zich meer betrokken voelen bij een coöperatie en kunnen ze die ook beter be?nvloeden.

Zo zouden in een wettelijke code specifieke regelingen opgenomen moeten worden waarbij het inkomen van de leden beschermd wordt.

Met het rapport van HAS KennisTransfer wil de NMV duidelijk maken dat een goede wettelijke gedragscode noodzakelijk is voor de coöperaties en haar leden.

Het zou ideaal zijn als zuivelcoöperaties zelf inzien dat de implementatie van een wettelijke code zowel goed is voor de organisatie als voor de leden.
Wimsumar
Beste Marcster: U heeft de reacties op de A.G.D.-site al gelezen en ter Harte genomen zie ik
Wimsumar
kaas Schreef:
-------------------------------------------------------
>hoeveel
> bestuurders heeft friesland campina nog meer die
> meer dan 100000 euro beuren

Beste Kaas: Als ik me niet vergis ontvangen alle hoofdbestuurders een iets hoger bedrag. De andere directieleden krijgen iets in de orde van grootte wat directielid 't Hart ook ontvangt.
Wimsumar
Beste Co Scholten: Uiteraard zijn dat de brutoloonkosten.
( Dat wil zeggen, als het gewraakte bedrag uit R.F.C.-bron komt)
Wimsumar
Beste Co Scholten e.a.: Er zit een adder in het gras: er wordt gesproken over netto/bruto salaris!

Kopie:Wat verdient Balkenende?
Zoals iedereen met een inkomen, is er een verschil tussen het bruto- en nettosalaris. Bij Balkenende is dat niet anders. Netto krijgt onze minister-president ongeveer 130.000 euro per jaar op zijn rekening bijgeschreven. Maar als je daar alle toeslagen en vergoedingen bij optelt, kom je op een bedrag van zo'n 170.000 euro.
Wimsumar
Beste Oevermans e.v.a.: Heel veel F.C.-leden hebben nu nog de blaren in de handen van het applaudiseren na het vaststellen van de melkprijsuitbetalingssystematiek: in het kort, het gemiddelde van N.W.-Europa.
De salarissen van de directie hebben hierop géén enkele invloed!
Ook de winst van de onderneming-R.F.C. heeft, aangezien deze hoofdzakelijk in het buitenland verwacht gemaakt te gaan worden, heeft niets met de verwerking dan wel uitbetaling van de ledenmelk en diens garantieprijs te maken.
Wimsumar
Beste Tukker oet Twente: Nee hoor, nog steeds op de AGD-site en ook daar wordt gereageerd.

KLIk: [www.agd.nl]

@ Frank B.: U weet dat de garantieprijs volledig afhankelijk is van de index/referentiezuivelbedrijven ( dus zorg er in ieder geval voor dat daar wél een beste melkprijs betaald wordt door hun produkten te kopen ) Bovendien, de uitbetalingssystematiek is nog steeds een leden(raad)-aangelegenheid: als we wat anders willen dan krijgen we wat anders.
Wimsumar
Beste Frank B.: Inderdaad, u heeft gelijk. Op een omzet van grofweg € 1,- per kg verwerkte ledenmelk zou een stijging van de grondstofprijs ( de ledenmelk) van enkele centen procentueel niet eens veel uitmaken. Kennelijk is het zuiveloverschot (m.n. in Nederland) daarvoor al (veel) te groot.
Wimsumar
Beste discussieleden: Een ''leuke'' peiling op de A.G.D.-site: "Coöperaties moeten de salarissen van topbestuurders openbaar maken"

gezienus
waardeloos argement
gezienus
uit die reactie merk ik dat je eerst 1 milj moet verdienen om te kunnen presteren
paul1
ik stel voor om de heer van `t Hart te belonen volgens de Balkenende norm.
anonymous_57
Tja, zijn hele leven het AngelSaksisch model aanhangen, aandelen binnen een coöperatie introduceren en leden reduceren tot grondstofleverancier en nu zijn beklag doen nu het bij o.a. ABN-Amro gruwelijk mis gegaan is. En daar is hij dan commissaris. Mag ik dan vraagtekens zetten bij zijn geloofwaardigheid?, ja dat mag ik (vrij naar M. Smeets om maar even in tour-sferen te blijven.
kaas
van hart beurt 1,1 miljoenmaar hoeveel bestuurders heeft friesland campina nog meer die meer dan 100000 euro beuren
kaas
je hebt er helemaal geen invloed op als individu, wel als gezamelijke ledenmaar die neuzen krijg je toch niet dezelfde richting op
anonymous_74
De nieuwe beloningsnorm die het FNV voorstaat pleit voor beloning van topman van 20 maal loon van de laagstbetaalde.
In de bedrijfstak met de hoogste CAO-lonen kom je dan toch aardig in die richting.
Weet niet of dit zijn totale beloning is, want meestal bedingen dit soort knakkers ook jaarlijks nog een 3-4 ton aan pensioenvoorziening.
Quattro-shooter
Het lijkt nergens meer naar.......!!!!! Hij lacht zich rot en vele met hem, en wij maar ploeteren voor weggeefprijzen ohohoh!!!!

Wanneer wordt men wakker zeg
Quattro-shooter
Ben daar al tijdje weg....
Quattro-shooter
Mooiste is dat jij het blijkbaar normaal vindt.... je kunt wel tegen mij lopen zeurn...
Quattro-shooter
Doen we toch zelf, brave lieve loonslaven!!!!

Incredible!!!!!

Misselijkmakende bende!
Quattro-shooter
Yep, en kijk is bij die melkfabriek, wat daar bv voor auto's staan van al die zogenaamde managers... en voer en bank en etc....... kan allllemaal!

en wij maar rijden in de afgetrapte leasebakkies met hele wereld op de teller!!

Vroeger was het wel anders, om maar in historie te verdiepen...
Quattro-shooter
We maken onze eigen sector kapot, met zulke mensen die zulke uitspraken doen....
Quattro-shooter
mede door onze lompigheid, en oeverloos ja geknik!
Quattro-shooter
met z'n allen!!!! het kan niet anders.... maar we zijn net kippen, rennen allemaal een kant uit...zonder en met kop!

en niet zeurn van dat kan niet, want begin bij jezelf en niet bij de buurman.
Quattro-shooter
hoeveel waren er in brussel.....?? juist

en als ik van de topmensen hoor, dat boeren toch wel willen melken voor elke prijs, vindt je het gek dat ik er met argusogen naar kijk, naar heel die handel!
Quattro-shooter
heb gezegd, dat het zielig is dat er weer naar brussel moet worden gegaan.... om te bedelen, gaat nergens over!
anonymous_78
>>Wat een viezerik...

wat ben jij vandaag mild gestemt ,ik had een harder oordeel verwacht
anonymous_78
>>hij kost dus gemiddeld 80 euro per lid.

dus daarom zit ik niet op de zwarte cross camping
anonymous_78
>>met z'n allen!!!! het kan niet anders....

vorige week verklaarde je nog mensen voor gek die naar brussel gingen ,en nu wil jij naar amersfoort
anonymous_78
>>hoeveel waren er in brussel.....??

dat het er weinig waren doet niet ter zake , de mensen die daar waren doen dat ook voor jou , en als je veel klaagt moet je zulke mensen die vechten voor een eerlijke prijs niet afzeiken .
anonymous_78
met wat ??
anonymous_78
George
Da's meer dan genoeg lijkt me , zo'n salaris lijkt nergens op en hij hoeft niet eens te melken.
Die salarissen zijn zowieso te ver doorgeschoten , lijkt wel op de bunussen bij een bank. Hij verdient in 2 jaar tijd de waarde van mijn boerderij waar mijn vader en ik de afgelopen 40 jaar op gewerkt hebben. Ongelooflijk.
George
Ik mag toch hopen dat dit het bruto salaris is.
jvt
nog steeds blij dat ik weg ben bij campina, Sanders was een geldwolf, 't Hart niets beter. Wil eventueel wel terugkomen bij FC, stop dan met melken en wil wel directeur worden...
jvt
Per kgmelk mischien niet, per lid is het toch gauw 800 euro, of zie ik dit verkeerd. Daarnaast de rest van het kader wat ruim boven balkenende zit, en tel uit je verlaging van de uitbetalingsprijs of nabetaling.
hookwood
Ja en als het goed gaat komt het door de spelers en als het slecht gaat met de ploeg, moet de trainer eruit.
anonymous_107
Ik ben ook blij dat jij daar verandering in brengt.
anonymous_107
Theo, succes.
anonymous_107
doorgronden van
frank b
Jantje99 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het lijkt mij dat zijn bonus afhankelijk gesteld
> moet worden van de uitgekeerde melkprijs.

Kun je nagaan wat hij zou krijgen als het een ''gewoon'' jaar geweest zou zijn
frank b
Ja je hebt helemaal gelijk. Coóperatief noemen ze dat hé?
frank b
Ach Wim, als je de garantieprijs maar laag genoeg maakt, wordt ook de binnenlandse markt lucratief. Als je er dan nog geen winst uit kunt halen, ben je géén opslag van 25 % waard.
In de plannen tot 2020 wordt geen woord gerept over de garantieprijs, alleen over de prestatietoeslag. Dus dat belooft nog wat voor de toekomst
frank b
Wimsumar Schreef:
-------------------------------------------------------
> Beste Tukker oet Twente: Nee hoor, nog steeds op
> de AGD-site en ook daar wordt gereageerd.
>
> KLIk:
> [www.agd.nl]
> s-t-Hart-de-man-van-meer-dan-een-miljoen.htm
>
> @ Frank B.: U weet dat de garantieprijs volledig
> afhankelijk is van de
> index/referentiezuivelbedrijven ( dus zorg er in
> ieder geval voor dat daar wél een beste melkprijs
> betaald wordt door hun produkten te kopen )

Tot zover helaas gelijk, maar dan mag je toch zeker meer van de presatietoeslag verwachten?? Als je de grondstof zo schandalig laag inkoopt, moét je gewoon een redelijke winst kunnen draaien. Er is een mager plusje gedraaid en dat vergoeilijkt niet een 25% stijging van loon van een dergelijke top(b)man.
frank b
Heb ik zo vaak aangegeven, ook op de coóperatieve vergaderingen. Je wordt gewoon uitgelachen en 't wordt van tafel geveegd. Oftewel leden kunnen
frank b
De bestuursleden zijn gewaarschuwd; mondje dicht
frank b
Hoe groot is de kans dat enig bestuurslid het lef heeft om dergelijk voorstel voor te dragen of door te passen naar de volgende bestuurslaag.
gerrie-hul
En de melkveehouder hij ploeterde voort
gerrie-hul
qwert die hete bijeenkomsten zal nog wel meevallen
jg
Het laffe is dat op vragen over de loonkosten 2009 er alleen vaag gedaan werd/wordt over pensioenverplichtingen.
Waar komt deze info vandaan en is deze 100% correct ???.
Als dit bedrag correct is zijn opmerkingen als van jodke 1980 onzin, zie de melkprijs vorig jaar. Meneer t hart is er niet in geslaagd voldoende marge uit de marktte halen.
jg
Wat heeft hij gepresteerd dan ????
jg
Onzin, t Hart werkt samen met een groot kader.Het gaat om de totale (overhead)kosten per kilo. t Hart is daar een onderdeel van, waarbij een stijging van 25 %zeer opmerkelijk is.
Co, kijk even of dit soort hoge vergoedingen te legitimeren is met zeer forse prestaties, die de leden ten goede komen.
RFC heeft zeker niet beter gepresteerd.
jg
T.o.v. de concurrentie doet hij het niet geweldig, gezien de melkprijs.
jg
Dit is een normale bedrijfsactiviteit. Heeft niets met de beloning en de stijging van 25 % te maken.
jg
Lyemph betaalt 1,5 tot 2,5 cent boven RFC/DOC-prijs. Dit is in procenten 5 tot 8 % meer dan RFC/DOC. Als het gaat om inkoop van grondstoffen zijn dit gigantische verschillen Co. Waarschijnlijk haalt 't Hart 180 miljoen extra voor de leden uit de markt. Gezien zijn beloning heeft hij hiervoor de capaciteiten.
sleepslang
Maar het is mij nog niet duidelijk gebleken waar Ceest hart nu eigenlijk voor staat, waar is die leider?
Ik krijg wel nieuws dat FrieslandCampina onder andere de groei klimaatneutraal wilrealiseren, koop ik niks voor
anonymous_139
FRIESLAND CAMPINA: op weg naar rijke cooperatie met arme leden.
Een top die zich goed laat belonen. Boerenbestuurders die ook graag een graantje mee pikken.
Niet meer de hoogste, maar een "toonaangevende" melkprijs betalen. Van de winst komt uiteindelijk
maar 25% bij de leden melkveehouders terecht. Volgens de top nodig om een toekomstige aquisitie
te financieren. Visie 2020 houdt in: meer op merken focussen, zodat uiteindelijk een hogere melkprijs
wordt uitbetaald. Volgens mij kan dat alleen als van de garatieprijs systematiek wordt afgestapt en
groter deel van de winst bij de leden terecht komt.
Trouwens de bonussen voor de top moeten gekoppeld worden aan de melkprijs in plaats van de winst.
schoppenboer
Ik lees hier veel kortzichtige reacties van lomp veel geld ed. Je moet het volgens mij zo zien: zonder zo'n man was het resultaat van FC misschien nog wel veel minder geweest (zuivelmarkt was ook slecht!!!!). En over het bedrag: topmanagers zijn gewoon veelverdieners en als de een het niet betaalt dan de ander wel.
't Is net een voetbaltrainer: is het resultaat goed: mag ie blijven en anders vliegt hij eruit.
Bij dit soort bedrijven heb je een topmanager nodig om de boel in het gareel te houden. Wie wil er ruilen met hem????? Ikke niet!
klaas de b
1. We hoeven niet zo nodig een topman die bij een beursgenoteerd bedrijf kan werken, we moeten een topman die zijn geld opbrengt en ons rendement opkrikt. Zo niet----> exit.

2. Om te stellen dat de kosten per kg melk nogal meevallen is wel het meest slechte argument dat ik ooit gehoord heb om iemand zo'n salaris toe te dichten. Ter vergelijk: Een kostprijsdekkende melkprijs voor een veehouder kost de consument verhoudingsgewijs ook maar weinig.
klaas de b
Welke uitspraken bedoel je? Verklaar je nader.
klaas de b
Veel goedkoper zal moeilijk gaan. Het gaat om 20.000 werkplekken gedurende 5 jaar is dus brutto 35000 euro/werkplek/jaar gemiddeld.
klaas de b
Als de code een wettelijk karakter heeft wordt het bestuurslid deze last uit handen genomen.
Scarlett
Slaat nergens op Co, nergens in het bedrijfsleven staan de megasalarissen ook maar enigszins in verhouding tot ( betere) prestaties. "Aanzien"is het enige dat telt in deze kringen.
anonymous_186
ALS BOER BEN JE TOCH VEEL RIJKER,GEWOON LEKKER BUITEN WERKEN ENMET JE GEZIN ZIJN!
anonymous_194
Joske,
prima inderdaad ALS HIJ het terugverdiend; volgens mij bepaalt hij echter maar een klein minimaal gedeelte net als al die andere "topmannen" bij grote ondernemingen.
Het resultaat bij Campina was door de belachelijk lage melkprijs natuurlijk goed, maar Campina heeft ook maar gemiddeld gepresteerd t.o.v. andere zuivelondernemingen.
Bij het gemiddelde worden dan nog vaak de betere (Finse en Franse) niet meegenomen, anders zouden ze nog lager staan.......

Al met al vind ik het dus ook een waardeloos gebeuren en snap ik niet dat hij op dit moment in deze situatie zo in de belangstelling wil staan!

Het lijkt mij dat zijn bonus afhankelijk gesteld moet worden van de uitgekeerde melkprijs. Als die goed en duidelijk beter is dan bij de andere zuivelondernemingen, mogen ze van mij gerust wat extra beloond worden
anonymous_194
Hoe hoog zijn bonus zou moeten zijn bij een bepaalde melkprijs wordt bij zo'n bedrijf dan natuurlijk door de leden bepaald.....
anonymous_194
Co,

die "topmannen" zijn echt niet nodig; laat de andere medewerkers in het bedrijf maar doorstromen die bewezen hebben dat ze wel goed presteren. Deze zijn waarschijnlijk voor minder dan de helft ook wel te porren voor zo'n leuke job!

Kunnen die andere "topmannen" bij andere grote "topondernemingen" veel geld verdienen. Het is overigens wel opvallend dat er bij de meeste bedrijven alleen goed verdiend wordt als het economisch heel goed gaat en/of als ze drastisch aan het saneren gaan. Maar ja, dan kan Co - net zoals bijna iedereen - ook wel directeur worden; m.a.w. dan kan iedereen voor het bedrijf op die positie geld verdienen! Mogelijk is het dan niet DANKZIJ die topman, maar ONDANKS die topman!
anonymous_194
Co,
ik dacht dat jij dat wel zou begrijpen...
Beloningen zijn uiteraard altijd bruto!
anonymous_196
Een voordeel..... een warme najaarsvergaderingen met veel passie van betrokken cooperatie leden
anonymous_196
Er zijn toch heel veel lezende prikkers hier, die stilletjes hun kapitaal opeten...
Dat is toch sneu, voor al die Broertjes en Zusjes die niet mee gedeeld hebben in de overbedeling
anonymous_196
Aandeel houders zijn doorgaans toch iets feller, en hebben meer invloed op het dagenlijksbestuur
anonymous_196
ik ben geen cooperatie lid ofzo, maar inderdaad misschien is het zijn ''prestatieprijs'' en gaan daar ook nog kortingen van af
anonymous_196
Wij hoeven niets tedoen en krijgen zomaar geld uit Brussel, kan me voorstellen dat het niet uit teleggen is naar burgers/belasting betalers
anonymous_198
Cees 't Hart zit niet eens in het bestuur en hoeft niet per se dichter naar de leden. Als je de organisatie al niet doorhebt hoe kun je dan een oordeel vellen.
anonymous_217
Ze willen toch het bestuur dichter bij de leden brengen?
Als Cees een kerel was geweest had hij de bonus laten zitten, dan kom je dichter bij
elkaar en ik geloof dat Cees zonder bonus ook wel boter op z'n brood heeft.
Het gaat niet of ik het hem gun of niet. Ik wil echt niet ruilen.
Maar het gaat om TAKTIEK!!!!!.
Bij elk verhaal in komende vergaderingen over geld hangt dit weer als een heet hangijzer
boven tafel.
Dus onze directeur is ook een ordinaire geldgraaier inplaats van een
cooperatief persoon.
anonymous_283
Ik heb er het jaarverslag 2009 eens bijgepakt (blz.85)
Bezoldiging Raad van commissarissen: )Korte termijn beloningen0,9 milj.
Uitkering bij einde dienstverband0,1 milj.
totale kosten 20091,0 milj.
Executive board
Korte termijn personeelsbeloningen4,4 milj
Lange termijn personeelsbelonigen1,2 milj.
Uitkeringen bij einde dienstverband1,1 milj.
Pensioenregeling0,1 milj.
Totaal20096,8 milj
Dus de totale top is veel zwaarder dan alleen het salaris van Cees 't Hart. Wij als melkveehouders staan totaal machteloos toe te kijken. In de afdelingsvergadering is vorig jaar het idee geopperd om inderdaad naar gerealiseerde melkprijs bonussen toe te kennen, maar daar wil ook het bestuur niets van weten.
moeders
die slok zal hem niet deren Co, blijft genoeg over om dronken te worden Eventueel blokje vakantiekaas erbij (wel van de concurrent natuurlijk)


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2010 13:40 door moeders.
moeders
BALKENENDE - NORM???????
anonymous_498
Al verdient die beste man 10 miljoen, als hij dat terugverdiend krijgt binnen de onderneming mijbest.
Ik denk dat het bij onze banken waar we ook slaven zijn nog veel erger is, daar zitten nog veel meer voetjes onder het bureau
eb2
Helemaal mee eens Co. Kijk maar eens op bestuursvoorzitter.nl Daar zie wat bedrijven betalen aan hun bestuursvoorzitter. Als je de top van het bedrijfsleven wil aantrekken om leiding te laten geven aan onze cooperaties dan horen daar nu eenmaal dergelijke salarissen bij. Wil je daar minder voor uittrekken dan heb je niet de TOPmensen maar de FLOPmensen aan 't roer staan.
anonymous_618
Leveren deze topmannen dan zulke top prestaties?
Meestal zijn de mensen die zich opwerken in een onderneming veel succesvoller!!
Overigens reageren personen die gemakkelijk aan de kost komen doorgaans veel milder over dergelijk boven modale beloningen dan die er flink voor sabbelen moeten.
anonymous_618
Waar heeft hij dat voor nodig?
anonymous_698
Zowel de ledenraad als de raad van commissarissen is op de hoogte van de salarissen van onze bestuurders. Duidelijk is dat de salarissen van bestuurders van FrieslandCampina niet in een achterafkamertje worden vastgesteld." De woordvoerder verwacht niet dat er dit jaar meer discussie over de beloning van de bestuurders ontstaat dan andere jaren.

Meer: [www.agd.nl]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/07/2010 10:56 door Co Scholten.
anonymous_730
Juist ja, dat geldt dan voor de topman van de zuivelcooperatie, maar ook de topman van de voedercooperatie, de topman van de bank, de topman van de verzekeraar, de topman van de accountantsorganisatie en ga zo maar door... Terwijl vele topmannen de afgelopen twee jaar aardig door het ijs gezakt zijn werken wij ondanks alle ellende die op ons bordje geschoven wordt hard door voor een redelijk resultaat met passie voor bedrijf.

Weg met de topman, wij zijn beter maar kunnen dat niet altijd in klinkende munt omzetten.
anonymous_730
Qwert, de hele landbouwsector is nog altijd de basis van de gehele economie in de EU. Om nog maar te zwijgen over voedselvoorziening. Je hoeft echt geen dankjewel te zeggen als je je EU premie ontvangt. Een paar van ons lijken ze wel kwijt te willen, als we allemaal opstappen verhongert de EU.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , melkprijs en campina geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
103
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
9