Geen extra hulpmiddelen voor Brabantse boeren voor emissiereductie stallen

Quote:
Boeren in Brabant krijgen geen voorkeursbehandeling van minister Christianne van der Wal omdat zij al voor 2024 emissiereducerende maatregelen moeten nemen.

Deel dit topic

Reacties

+1
j h p
Kan de overheid emissiearme systemen verplichten als de rechter deze als zodanig niet erkent????? @johnspithoven
Is die verplichten op basis hiervan niet aan te vechten?
bio boer
@j h p het lijk mij dat ze in Brabant weer wat met die datum moeten doen de situaties is zo niet houdbaar de datum moet van tafel zo lang alles nog zo onzeker is het is geen klein geld wat het gaat kosten zijn inversteringen waar we weer 30 jaar mee vooruit moeten kunnen
+2
matt
@bio boer al die boeren die er van te voren mee stoppen,hebben ze.

Rustig afwachten,en de kop niet gek laten maken.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @bio boer:
het is geen klein geld wat het gaat kosten zijn inversteringen waar we weer 30 jaar mee vooruit moeten kunnen

Je krijgt niet eens een vergunning, of die wordt afgeschoten bij dezelfde provincie.
Je moet dus illegaal iets bouwen om aan de regels van de provincie te voldoen, terwijl je anderzijds de provinciale regels dus overtreed.
bio boer
@Noorderling ze doen maar niks geen enkele reactie vraag mij af of ze weten wat ze doen 🤷‍♂️ ik volg het niet op de voet wat er in Brabant gebeurt heb er nog niks over gehoord
Noorderling
Quote Reactie van @bio boer:
en maar niks geen enkele reactie vraag mij af of ze weten wat ze doen 🤷‍♂️ ik volg het niet op de voet wat er in Brabant gebeurt heb er nog niks over gehoord

wisten ze het zelf maar denk ik, voor wat ik er van meekrijg. Vreugdenhil weet hoe de hazen lopen, hebben ze ook uiteindelijk murw geslagen en zoekt zijn heil inmiddels elders. En zo rommelt men maar een beetje door van verkiezing naar verkiezing.
Kars
@bio boer 20 jaar dan moet je weer beste nieuwe techniek investeren.
John Spithoven
@j h p Zie de afbeeldingen , die de bron van het artikel weergeven, de antwoorden op kamervragen Boswijk en v Campen.

Die vragen en antwoorden gaan eigenlijk alleen maar over de einddatum van de Brabantse Stikstof en N2000. En daar is al een uitspraak over. In het convenant tussen ZLTO en NB/Limburg stond er een einddatum van 1 januari 28 en na veel gesteggel is deze op aanwijzing van de rechtbank vervroegd van 1 januari 24.
Maar over de uitvoerbaarheid van de beleidsregels, die opgesteld zijn na het convenant Stikstof en N2000 uit 2009 gaan de kamervragen helaas niet. Jammer, maar ja coalitie partijen behoren coalitie discipline te hebben 🤔

En over de uitvoerbaarheid van de beleidsregels in de huidige chaos zou het wel moeten gaan. We zijn wel aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om dit bij de rechtbank aan de kaak te stellen. Jammer dat er een convenant onder deze discussie zit uit 2009. Dat maakt het er niet makkelijker op, maar de uitspraken van de laatste maand zorgen voor ruimere mogelijkheden.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
robbies
@John Spithoven kleine correctie John. Er is geen rechtbank geweest die heeft gezegd dat de stalaanpassingen naar 2024 moet. Dat is puur een politieke keuze geweest van toenmalig college van PVDA, D66, SP en VVD
John Spithoven
@robbiesDe versnelling van de transitie is een politiek akkoord, doch heeft de rechter over de rechtmatigheid geoordeeld incl tijdspad.

uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument/…
robbies
@John Spithoven de rechter heeft geoordeeld dat het niet onrechtvaardig is om het tijdspad te versnellen, maar die rechter doet die uitspraak omdat hij daarom gevraagd is. Als het tijdspad niet versneld zou zijn, dan zou er ook niemand naar een rechter gestapt zijn.
j h p
@John Spithoven Een rechter kan toch ook niet anders concluderen/oordelen dat deze beleidsregel zinloos en onuitvoerbaar is gezien de uitspraken van de laatste tijd ten aanzien van emissiearme systemen.
Wanneer gaat dat voor de rest van NL gelden, ik kom 2025 nogal eens tegen, is me eigenlijk nog niets van bekend.
Ben benieuwd of het net zo gaat worden als met asbest.
+2
George
Dat ze er mee verekken.
+1
Tiepmachien
@George Lekker gaan fietsen. Laat ze maar ploeteren
+4
George
@Tiepmachien
Ik prul gewoon door met wat ik heb en pas niks aan. We zien wel hoe dat gaat aflopen.
+3
Kars
@George poot stijf houden hun willen nieuwe activiteiten ontwikkelen over rug van de boeren. Das ze maar kapot vallen!
+6
George
@Kars
Ja maar voor mij is dat makkelijker dan voor een boer met opvolgers en die er een boel investeringen voor heeft gedaan of moet doen. Ik zie wel waar het schip strand , mij maken ze mijn zeik niet meer lauw. Maar het is gewoon te triest voor woorden hoe ze met de boeren en de landbouw in zijn algemeenheid omgaan.
hans1980
@George Je ziet het vanaf de zijlijn scherper dan boeren die er middenin zitten
+3
brom
Let op boeren in Brabant vraag geen vergunning aan . Het kan je duur te komen staan .diverse uitspraaken vernietigen de vergunning
+1
Tiepmachien
@brom precies!!
+1
Kars
@brom zal het nog mooier vertellem. Hoor gisteren dat 2 boeren vergunning voor stalaanpassing wilden indienen bij provincie brabant.
Provincie zei: we doen er toch niks mee.
Nou wat moete ermee?
+2
brom
@Kars zo als ik zeg niet aanvragen
Tiepmachien
@George Zelfs de koning heeft er een mening over
Het begon met de fosfaatknelgevallen
Die werden geofferd
Zelfs Willem heeft zijn zegje gedaan
Maar ja, de lobby is zo sterk.....
Alleen elkaar niet laten vallen kan je als individuele boer misschien redden

(klik om te vergroten)

Tiepmachien
@Tiepmachien Deze week zal doorslaggevend worden in de belangenbehartiging
Pakken ze de handschoen op en gaan we samen redden wat er te redden valt, of is het ieder voor zich en we zien wel hoe het gaat lopen.
In mijn carrière wordt dit met afstand de meest interessante week ooit. Ik heb er zin in!
George
@Tiepmachien
Verwacht er maar niet teveel van.
Tiepmachien
@George Ik zal jou wel een keer bijpraten of de details. De rest moet het doen met algemene info

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brabant , melkveehouder en christianne van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0