Vliegtuigstrepen

Weet niet of het jullie gisteravond is opgevallen maar de blauwe lucht was hier bijna verduisterd door uitlaatgassen van de vele vliegtuigen.
Kijken al de politici in dit geval een andere kant op of word dit probleem opgelost.
Mag toch aannemen dat een vliegticket inmiddels
in prijs is verdrievoudigd.
Laat ze een vliegquotum instellen,elke aardbewoner maximaal twee keer vliegen in zijn of haar leven.

Deel dit topic

Reacties

j h p
Een beetje lullig voor mensen ( en hun achterblijvende familie) die geemigreerd en dat niet even met de auto doen, zijn ook niet allemaal boeren.
Jean-PierreK
Vliegveldje hier in de buurt doet laatste jaren zo'n 20.000 vluchten per jaar. In prioritaire N projecten moet N ruimte gecreëerd worden voor ontwikkeling tot zo'n 50.000 vluchten.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Maa
+2
Van-Epscheuten
Hoewel ik je standpunt deel tav veel vliegen, ben ik bang dat de “uitlaatgassen” van gisteravond vooral van de paasvuren kwam 😉
+1
labella
@Van-Epscheuten sinds wanneer vliegen paasvuren door de lucht?
Albert Altena
@Van-Epscheuten Wil je soms scoren in de politiek?
Natuurlijk veroorzaken paasvuren ook vervuiling, maar om daaraan te memoreren praat je het vliegverkeer echt niet naar de achtergrond.
de jonge
Alleen deze zin al uit dat stuk.... maar dat is weer een ander onderwerp...Vliegtuigen veroorzaken door hun verbruik van kerosine ook een milieuverontreiniging net als alle verbruikers van fossiele brandstof. Deze vervuiling is echter niet zichtbaar en staat los van de zogenaamde chemtrails.
Willem123
@de jonge wat kost een litertje kerosine vandaag aan de dag ? ?
labella
@Willem123 als je in Iran tankt 0,005 cent/liter
Willem123
@labella voor die prijs kun wel een schip laten ophalen of met een vliegtuig,dan zit de diesel ook in die prijs klase
de jonge
@Willem123 ik bedoel de tekst in de zin verbruik van Kerosine geeft ook milieuverontreining en dan dit""deze vervuiling is echter niet zichtbaar"" u weet wel iets met stikstof etc..meten is weten etcetc blijkbaar is de boer dus de oorzaak want dat kunnen ze wel meten..
+2
Albert Altena
Dit is onmacht waar je helemaal geen discussie over behoeft te maken.
Brandstoffen vervangen door Kernenergie en waterstof geven de enigste oplossing.
Daarnaast moeten we als veehouderij ons niet laten piepelen alsof het aan de veehouderij ligt, zoals die CDA ér van Boswijk sorry zei dat het met de landbouw ook onder hun bewind zo uit de bocht gevlogen was.
Willem123
@Albert Altena helemaal mee eens
Chocomel
Bij vliegtuigstrepen speelt nog iets mee, wat vaak over het hoofd wordt gezien. Wetenschappelijk is aangetoond dat naast de uitstoot van NOx en andere schadelijke stoffen de strepen ook als een deken werken. Ze laten zonlicht wel door naar de aarde, maar de weerkaatsing terug niet. Daardoor hinderen ze de normale uitwisseling van moleculen en zorgen ze voor extra opwarming van de aarde. Deze kennis wordt echter nooit meegenomen in klimaatschade berekening, waarbij de uitstoot van 1 kg CO2 door een vliegtuig gelijk staat aan 1 kg CO2 van een auto. Ook milieu fanaten laten deze kennis liever links liggen, omdat ze zo makkelijker de landbouw zwart kunnen maken. Feitelijk is deze stelling dus fout. 1 kg CO2 van kerosine heeft namelijk een grotere impact op klimaatopwarming.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vliegen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN