Grote onrust onder boeren in Weststellingwerf. 'Nederland wordt inmiddels niet meer geregeerd door Den Haag, maar door rechters en de actiegroep MOB’

Na het uitbrengen van het Uitvoeringsprogramma Stikstof Fryslân 2030 door de provincie én de nieuwste plannen van stikstofminister Van der Wal bleek er grote onrust te zijn ontstaan onder de boeren in de Zuidoosthoek van de provincie, met name in Oost- en Weststellingwerf.
Zo’n 110 van hen, rondom het Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen en de Rottige Meenthe, worden geacht zich vrijwillig te laten uitkopen. Ook wordt ingezet op extensivering van bedrijven.
In een bomvolle zaal van dorpshuis De Bult in Ter Idzard hield LTO Noord afdeling Weststellingwerf na twee jaar weer een algemene ledenvergadering. Om de plannen van de provincie nader toe te lichten, waren drie leden van het Friese programmateam stikstof/veenweide aanwezig. Zij probeerden de boeren gerust te stellen dat het allemaal niet z’n vaart zou lopen met bijvoorbeeld onteigening en dat de provincie inzet op overleg en vrijwilligheid.

Deel dit topic

Reacties

vrije boeren
Provincie Friesland heeft niet een rooie cent te besteden Storm in een glas water
buitenveld
@vrije boeren Misschien praat de provincie Friesland wel even met van gebroeders van bakel , Die weten wel hoe je een boerderij moet afpakken.
+1
Noorderling
@buitenveld
dat is ook maar een luchtbel, zit wel een andere vastgoedman in die contreien die de lijntjes wel heeft bij allerlei instanties. Die termijnen duren even korter dan onteigenen.
+1
vrije boeren
@Noorderling gelukkig wel
Die vastgoedman heeft voor veel boeren veel betekent
Kan geen ruilverkaveling tegen op
de jonge
@vrije boeren in positieve zin veel betekend?
boer03
@de jonge Noorderling schetste laatst ook een ander mooi verhaal over wijntjes
deJong
@Noorderling theo wijntjes😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's , ammoniakrechten , mob , drents-friese wold , rottige meenthe en weststellingwerf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0