Mauds 'connectiviteit' in Boer zoekt Vrouw roept veel reacties op bij kijkers

Al vanaf moment één dat Maud te zien is in 'Boer zoekt Vrouw' wekt ze bij de ene kijker ergernis op, terwijl de ander er juist van geniet. Dat heeft alles te maken met, zoals zij dat omschrijft, de knotsen van handen die boer Evert heeft. Ook in de aflevering van afgelopen zondagavond was het weer raak.

Deel dit topic

Reacties

+5
weurding
Heerlijk hoe sommigen direct kunnen reageren...

Het programma begint steeds vroeger. De eerste aflevering begon nog lekker om kwart voor negen, maar nu was Max nog niet eens klaar met zijn rondjes. Als die trend zich doorzet, kunnen we over een tijdje BZV tijdens het ontbijt kijken. Lekker met appeltaart.

Oh ja, ook leuk om te vertellen: ik kreeg een speciaal verzoekje van ene Rob. Of ik dit verslag voortaan alleen over Rob wilde schrijven. Ik heb Rob gezegd dat hij voor straf als laatste aan de beurt komt.

Want ik begin namelijk met Evert, Cora, Maud en Nans. En Koop natuurlijk. Die kwam ook weer even langs. Evert vertelde dat hij mensen pas echt leert kennen door het voeren van oppervlakkige gesprekken. Maud begon meteen over poepen en schijten, maar dat was volgens mij niet helemaal wat Evert bedoelde. Maud werd ondertussen steeds wanhopiger en verzon een list om Everts handen aan te raken: “laat eens kijken die scheve vingers van je. Jaaaaa, doe eens even zo. Juist ja. En hop, kijk dan doe ik mijn handen ertegenaan. Jaaaa, heerlijk toch, even connecten.”

Cora vond het allemaal maar stom. “Pfff, dat handen vasthouden, bie mai gest”. En Nans? Ach, Nans is gewoon Nans. Ondertussen hoopt Maud dat ze op de boerderij van Evert voor de eerste keer in haar leven versierd wordt. Persoonlijk denk ik dat de kans dat Rob op nummer 1 binnenkomt in de Top 40 groter is, maar daarover later meer.

Janine, Sander, Christiaan en Klaas-Jan Huntelaar vierden al vroeg Kerst door lekker samen te gourmetten. Sander vond het jammer dat Janine nu al naar Klaas-Jan toe lijkt te trekken. En zo zie je maar. Je kunt een lijmpistool meenemen of met twee houten schapen onder je arm aan komen zetten, uiteindelijk is het toch altijd een echte spits die scoort.

Na een avondje kaartje leggen vertrokken ze de volgende dag vroeg om echo’s te maken bij vierhonderd ooien. Janine vroeg of de mannen eerst een net konden zetten. Of, zoals zij het zei: “een nat zatten”. Daarna kon de echoprocedure beginnen. De rammen mochten er niet bij zijn en er werden ook geen foto’s afgedrukt, anders duurt het allemaal veel te lang. Gewoon een stempel op de kont en doorlopen.

En over doorlopen gesproken. Dat ging even flink tekeer daar bij de paarden van Hans hè. Margriet, Dinie en Annette schrokken er een beetje van. Margriet vroeg zelfs of Hans tegen een vrouw ook zo zou praten. Dat was natuurlijk niet het geval. Misschien krijgt ze een keer een tik met de zweep of een por in de zij met een paar flinke sporen, maar daar blijft het wel bij.

Gelukkig liet Hans zich ook van zijn zachte kant zien door lekkere broodjes met natte krenten te halen. Nu nog een beetje gezelligheid erbij graag en wat minder van die zware verhalen en dan komt het misschien nog goed bij onze sympathieke Brabantse paardenboer.

En over sympathieke boeren gesproken. Jouke was met Lotte, Karlijn en Marion al om half vijf bij de koeien, maar was toch liever alleen geweest. Hij stoort zich bovendien snel aan mensen. Daar kom je dus als Lotte, Karlijn of Marion zijnde zo vroeg je bed voor uit. En dan gaat meneer er vervolgens zelf weer in liggen. Ik wist het wel. Gierende bandjes.

Waarschijnlijk blijven ze om Jouke binnenkort eens lekker te knuffelen. Lotte nam de volgende dag de proef op de som en vroeg: “Hou je van een knuffel?” Jouke, die keek alsof iemand zijn laatste pakje sigaretten aan de koeien had gevoerd, zei: “Nou, van mij hoeft het niet.” Oké, laatste poging dan: “Ben je een romanticus?”, vroeg Karlijn. “Dat kan wel eens meevallen”, antwoordde hij. En dan weet je het wel. Die komt op Valentijnsdag een keertje thuis met een doosje Merci en dat is het. Ik zei het toch: met gierende bandjes naar huis dames!

En oh ja, pik op de terugweg meteen Wendy, Silvia en Sonja op bij Rob. De grote one-man-show is eigenlijk nog niet afgelopen, maar Rob Sheeran heeft toch niet door dat zijn fans stiekem wegglippen.

Trouwens, even serieus hè. Dat instoppen met die drie zoenen. Hebben jullie dat gezien? En dan heel per ongeluk niet op de wang zoenen, maar een beetje half op het mondje. Daar kan Geile Geert nog een puntje aan zuigen. Die Rob. En wat mogen we trouwens blij zijn dat The Voice niet op tv is hè, anders hadden we Rob zeker niet bij Boer Zoekt Vrouw gezien. Wat een ongekend talent. Geef de man een muziekinstrument en hij gaat los. Iemand nog een tosti trouwens?

Tot volgende week. Dan gaat Maud ook aan Koops handen voelen, is Janine zo met Klaas-Jan bezig dat ze niet door heeft dat Sander en Christiaan stiekem vertrekken, gaan ze bij Hans naar een willekeurige crematie in de buurt om wat meer gezelligheid op te zoeken, wordt Jouke door de KRO-NCRV in het zonnetje gezet voor zijn 100e botte opmerking en probeert Rob tussen het gitaarspelen door zijn gasten opnieuw op de mond te zoenen.

Nu al zin in!
+1
ek
@weurding Het programma begint al jaren om 20.25 uur.
weurding
@ek kan best, heb de tekst gekopieert en geplakt
George
Ik kijk het al jaren bijna niet meer. Ik vind het af en toe wel heel erg sneu wat er voorbij komt.
+2
diekman
@George Wordt tijd dat ze 1 voor 1 kennis maken met het hooizolder. Dan wordt het kijken pas spannender 🙈😂
Twentsch Land
Als ik een programma niet leuk vindt of er zijn personen aanwezig die ik irritant vindt kijk ik gewoon niet !

Een aanrader 😉
+1
huub
Het succes van BZV is natuurlijk dat het (redelijk) gewone mensen zijn. Die BN'ers zit toch niemand op te wachten.
weurding
@huub oooh wat erg...ben er helemaal klaar mee,.... ik moet nu een wijntje..🥂
George
@huub
Ik vind het niet meer zo'n succes en die Yvonne Jaspers kan me ook niet meer bekoren. Het is wel klaar dat programma.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer en vrouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN