Waar zijn de boeren van weleer?

Paar jaar terug... (Foto)
We stonden met vele boeren te protesteren.
We stonden met vele trekkers en protestborden op Prikkebord.
We waren opstandig, we zouden ons gelijk halen.

Heden
De boeren buigen hun hoofd, ik hoor ze niet meer
Andere meningen worden verwijdert.

Moeten we dan allemaal maar knikken en het beleid volgen???

Co2 onzin, vogelgriepruiming, onteigening boer, Pasmelders, Natura 2000 gebieden, Fransje Timmermans, afwaardering gronden, Fosfaatrechten

Nee, wij laten wel een tegengeluid horen.
Ook al word je dan tegenwoordig verwijdert of zeggen de boeren tegen ons: ga hulp zoeken...

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+5
weurding
Diegene die jou adviseert hulp te zoeken is geen boer😅
Bartlehiemboer
@weurding Pfff, nu daar ben ik blij om 😃

En ik sta hier ook nog.
Dacht al, laat ik maar een trekker op de foto zetten.
Die kan niet verwijdert worden, heeft altijd de juiste mening....
+7
kanniewaarzijn
Het staat op je bord: "corrupte staat". Daar kom je als normale burger niet meer doorheen. Het is vele malen erger dan menigeen denkt!
+7
@kanniewaarzijn Zelf die een andere mening geven zoals Fleur Agema , van Haga , Caroline van der Plas worden zelf al bespioneerd en gevolgd door NCTB .
+2
Weidezicht
Met hogere opbrengstprijzen wordt je gematigder. En er zijn er een paar nodig om het vuurtje aan te wakkeren, maar die hebben ook een bedrijf. Daarbij voelt het ook als vechten tegen de bierkaai, en hoopt men dat de wal het schip gaat keren.
Zijn er uiteindelijk nog aanmeldingen van pas melders gekomen bij fdf. Die wilden, bij voldoende aanmeldingen, iets afdwingen bij de minister via een kort geding? Als daar zich dan niemand meldt, kan ik me voorstellen dat een van de oever denkt, dan zoeken die merendeels melkveehouders het zelf masr uit.

Protesten en vuur kan niet blijvend komen van een paar "vrijwilligers" zoals een mark vd oever, john spithoven, rene staal, of hij van agractie.
mlkvhoudr
Als ik mijn hoofd niet buig moet ik mijn telefoon zo hoog optillen......
+3
j h p
@mlkvhoudr Moet je eens zo'n draadloze proberen. 😁
+1
Jawis
Nou kom er maar in @Grasbaal
+1
Vdejong
Gestopt of geëmigreerd?🤔
+3
Toos
Ik heb de laatste weken een heel stel boeren gezien die zich verkiesbaar stelden voor hun gemeenteraad. Boeren die hun hoofd niet laten hangen maar tijd vrij maken om het boerengeluid in de gemeenteraad te laten horen, om het even voor welke partij. Boeren die hun trekker (meestal) thuislaten, maar wel moties, amendementen, initiatiefvoorstellen of wat dan ook indienen en met vuur verdedigen. Die niet knikken en volgzaam beleid accepteren maar een tegengeluid laten horen waar het nodig is. Dingen zeggen en doen waar boeren wat aan hebben, maar daarmee niet het Achtuurjournaal mee halen en zelfs geen Hart van Nederland. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat boeren niets doen. Ik hoop dat al die collega's onze steun en stemmen hebben gekregen afgelopen week, die hebben ze keihard nodig namelijk
+2
jan 10
@Toos Beide soorten boeren zijn nodig in dit land,boeren die met hun acties druk op de ketel houden en boeren die dat weer kunnen gebruiken in de raden of belangen organisaties.
+2
Weidezicht
@Toos hier maar 4 partijen een oudere club met weinig te melden, een lokale, gestoeld op d66/groen links, en vvd en cda.
3 dagen wakker gelegen😇wat te stemmen, en uiteindelijk op de enige boer, van het cda. Zinde me niks, maar niet stemmen past me ook niet.
Dorp wordt al jarenlang bestuurd door cda en de d66/groenlinks lokale mengelmoes, en eerlijk, dat gaat best heel goed.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onteigening , prikkebord en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0