Nabetaling 0,14 euro per 100 kilo melk.

Door het toegenomen bedrijfsresultaat kan er over 2021 aan de leden-melkveehouders een contante nabetaling worden uitgekeerd van 0,14 euro per 100 kilo melk.

Deel dit topic

Reacties

+2
zeppmann1
Nou nou, steek de sigaar maar op.
+1
Noorderling
Eerste 2% van de 8cent al weer afgelost, nog 50jaar te gaan...
labella
Poeh hé, de vlag kan weer uit...
Twentsch Land
0,14 de 100 kg !

Dat schiet niet op.......maar beter dit dan toe betalen.

Per saldo had het resultaat een stuk meer moeten zijn.
+8
arie.j
Failliet zijn in ieder geval nog lange niet, ondanks spookverhalen.
En als ze in de slechte jaren nog ietsje boven het gemiddelde kunnen uitkomen zou ik van RFC niet te veel wakker liggen
+1
jg
Twentsch Land
De jaarcijfers in zijn totaliteit bestudeerd over hoe en wat ?

@arie.j
+1
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
De jaarcijfers in zijn totaliteit bestudeerd over hoe en wat ?

Dacht dat ik over de melkprijs schreef, en als die eerst komende jaren boven het gemiddelde kan blijven kan de rest niet allemaal verrot zijn zoals sommige blijkbar denken.
Jaarcijfers analyseren, daar zijn wat meer gegevens en tijd voor nodig,
Daar komt vast nog wel het nodige commentaar over in allerlei bladen. Daar kun je van opaan.
Maar op het eerste gezicht is een erg zwart verhaal/toekomst niet wat men verwacht.
Over de toekomst moet je zowel in positieve als negatieve zin wel altijd de nodige voorbehouden maken, dat is altijd zo. En zeker nu, niet alleen wat betreft afzet maar ook wat betreft beperkende maatregelen voor boeren.
+3
pieta
@Twentsch Land Ik vind het best wel positief. Ik had niets verwacht. Als ik zo vlug ff naar de cijfers kijk dan denk ik dat we volgend jaar weer een mooie nabetaling tegemoet kunnen zien.
+2
de hoef
Quote Reactie van @pieta:
Ik vind het best wel positief.

ik vind het ver beneden pijl
+1
pieta
@de hoef Zo ik nu naar de jaarcijfers verwacht ik dat er de basis ligt om weer winst te gaan maken om ook een fatsoenlijke nabetaling te kunnen doen. Vandaar dat ik positief ben. Met de huidige nabetaling ben ik niet tevreden naar de toekomst toe. Ik had overigens gerekend op niets. Nu krijgen we toch nog een habbekrats.
+2
de hoef
@pieta je stelt me weer gerust
+1
pieta
+1
Erco
@arie.j dus boven het slechte gemiddelde uitkomen is genoeg? 😂😬 Je kan wel merken dat je geen melk leverancier meer bent. 😉
hans1980
2-5 cent zou nieuwe normaal toch zijn??
torrarica
@hans1980 Dus jij hebt liever 35 ct + 2-5 ct , dan zoals nu 45 ct +0.14 ct?
+1
diekman
@torrarica bijna 4 miljoen verrekbonus voor 4 personen 🙈

(klik om te vergroten)

Melkboer16
@torrarica Hans heeft nog nooit melk geleverd.
j h p
@torrarica Die 0,14ct hoort niet bij de huidige 45 ct, maar bij de 38 ct van 2021.
Frits1
@hans1980 2-5 cent beter presteren als de andere fabrieken?? Dat is geweest.
robotslaper
Zo hou je de leden een beetje rustig.
+1
Klavertje
Halve koe slachten = meer chingching
+1
Erco
Een grote schande is het
Elvis
@Erco kunnen ze niet fuseren met cono
+1
Erco
@Elvis dat moet je mij niet vragen 😉
puddingbroodje
Het had best meer mogen zijn maar laten we hopen dat de weg naar boven zich nu voor gaat zetten.
+7
Hans van Bergen
Weer een bewijs dat al dat gelul dat Campina een zinkend schip is kul is. Tis nie veel maar tis 0.14 cent meer dan A Ware Vreugdenhil Leerdammer en Farmel en wat heb je. Misschien dat al die onrust zaaiers die dacht EN NACHT appjes aant sturen waren dat zij het, alweer, mis hadden.
+2
casev
Nog maar even van genieten. De vorige keer dat Rutte met zijn vingertje richting rusland wees met sancties halveerde de melkprijs in korte tijd....
+1
Kars
@casev daar kunnen we geen last meer van hebben. Die sector had ie al opgeofferd. Mja denk dat poetin ook echt 7 kleuren stront scheit met een leider als Rutte.
Denk dat Poetin zegt, ze rijden fijn die Leopard tanks van jullie. 😎
+1
altijdbeter
Effe op melkweb de resultaatverdeling gelezen. Zelfs al gaat RC gigantische winsten maken, dan nog zal de nabetaling weinig meer voorstellen.
Alle winst uit deelnemingen gaat oa. in de dode hand en dat is een behoorlijk groot deel.
Waarom mogen de leden niet ook een deel van die winst hebben??? Ook de deelnemingen zijn mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van leden aan RFC.. Maar er staat niets tegenover. Als een deelneming verlies draait, dan gaat het natuurlijk wel ten laste van het resultaat en de nabetaling/melkprijs.
En de RFC top hun winstuitkering zal waarschijnlijk wel stijgen door positieve resultaten uit de deelnemingen.
+2
albert1
@altijdbeter Dat klopt niet, als er een deelneming is hangt het er van af of het een meerderheids deelneming is of niet, hoe het verwerkt word in de boekhouding. Maar als we zeg maar een belang van 30% hebben. Is 30 % van de winst voor ons , en dat word het verdeeld volgens de vastgestelde percentages.
altijdbeter
@albert1 Zo staat het toch niet op Melkweb: Winstverdeling De geconsolideerde winst in 2021 van 172 miljoen euro wordt als volgt bestemd: 42 miljoen is gereserveerd als rentevergoeding aan de houders van ledenobligaties (2020: 46 miljoen euro), 78 miljoen euro is toegerekend aan minderheidsbelangen (2020: 67 miljoen euro), 9 miljoen euro aan de houders van de perpetuele obligaties (2020: 3 miljoen euro) en 8 miljoen euro aan de verstrekker van de coöperatielening (2020: 9 miljoen euro). De executive board heeft voorgesteld om 14 miljoen euro uit te keren in de vorm van een contante nabetaling en de resterende winst van 21 miljoen euro (inclusief het minderheidsbelang dat direct toewijsbaar is aan de aandeelhouder, Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.) aan de algemene reserve toe te voegen (2020: toevoeging van -46 miljoen euro)

De Winst van de deelnemingen krijgen wij geen cent van
+1
KOC1981
Quote Reactie van @altijdbeter:
De Winst van de deelnemingen krijgen wij geen cent van

dat stuk van je redenering klopt dus niet.
Het RFC deel van die winst zit al in die 172 miljoen waarmee de omschrijving start. Daarvan begin je dan af te tellen zoals ik in mijn ander antwoord heb omschreven.

Dus als het deel van de minderheidsbelangen met 1 euro stijgt, dan stijgt de winst waarvan je begint af te tellen(172miljoen) minstens met 2 euro (afhankelijk van hoe groot het meerderheidsaandeel van RFC is)
+2
KOC1981
Je opmerking klopt niet om volgende redenen:

Ten eerste moet je de verdeling van de gepresenteerde winst opknippen in 3 delen

Deel 1 van de verdeling is onafhankelijk van de hoogte van de winst:
* rentevergoeding Leden obligaties
* rentevergoeding over de hybride lening
Dus als de winst stijgt, dan worden deze bedragen niet hoger.

Deel 2 gaat naar de minderheidsbelangen:
Dit is het deel van de winst die gemaakt wordt door dochterbedrijven waar RFC de grootste aandeelhouder is (en het verplicht is boekhoudkundig voor 100% in de resultaatsrekening op te nemen). stijgt hier de winst, wordt het absolute bedrag voor de minderheidsaandeelhouder groter. Maar dat betekend ook dat onze winst voor ons meerderheidsaandeel groter was. Als een deelneming verlies draait, dan draait de minderheidsaandeelhouder er ook voor zijn aandeel voor op.

Deel 3 is wat dan overblijft (optelsom van winsten over onze meerderheidsaandelen en winsten van bedrijven die 100% RFC zijn), en daar krijgen wij als leden 40% van in de nabetaling.

Dus bij gigawinst, zoals jij het omschrijft wordt deel 1 niet groter, van de rest krijgen wij (na aftrek van de minderheidsbelangen) 40%.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN