zeppmann1


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
117
Volgers
0

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 13u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


26 Feb 2020

Dit kreeg ik doorgestuurd van een weidevogelman, wie is er bekend met dit onderzoek?

Stront aan de knikker
31 januari 2020
Eind januari is er stront aan de knikker. Je ziet het mestniveau in de putten dichtbij de roosters komen. Kijkt reikhalzend uit naar 15 februari als er weer mest uitgereden mag worden en je begint maar vast te mixen. Kom ik daar nog even bij met wereldvreemde shit. Namelijk het idee om sommige percelen voor de eerste snede gewoon niet te bemesten.
Nou, ik ben dan ook een weidevogelman en ik wil je verleiden om het jagen op maximale vemmen en eiwitten soms, of zullen we zeggen plaatselijk, even los te laten. Voor weidevogels zijn de percelen met uitgestelde maaidatum waardevol, want ze geven rust, beschutting en voedsel. Maar ze geven in juni vaak een zware snede gras met weinig voederwaarde. Het wordt eind mei, begin juni zo hoog, dat er voor de vogels en hun kuikens ook geen doorkomen meer aan is. Voor die percelen is het niet zo’n gek idee, om bemesting in het voorjaar over te slaan.
In een onderzoek op veengrond in Midden-Delfland was de drogestofopbrengst van de eerste snede een ton lager, maar werd dat in latere snedes gecompenseerd. De kwaliteit van alle snedes is gemiddeld ietsje beter. Je boerenhart zegt misschien dat bemesten moet omdat je eiwit wilt oogsten. Maar het onderzoek stelt je gerust: je haalt je tonnen wel en de totale eiwitopbrengst zal zelfs iets hoger kunnen zijn als je de verdeling van de mest over het seizoen durft aan te passen. Probeer het eens, want het lijkt mij winst voor boer èn weidevogels. Laat ik me voor deze keer wat straattaal veroorloven: dat is toch goeie shit man!

10 reacties