Ruim tweeduizend boeren moeten rap aan de bak voor schonere stallen in Brabant: ‘Deadline is glashelder’

DEN BOSCH - Stallenbouwers krijgen het druk in Brabant. Binnen twee jaar moeten ruim 2200 veehouderijen op de schop om te voldoen aan strengere eisen van de provincie. Doel: minder stikstofuitstoot.

Deel dit topic

Reacties

T60401
1500 van de 4400 bedrijven stopt. 1 op 3!!!!
+1
George
@T60401 Dus al ver voor de 10 jaar wordt de 30% kleinere veestapel gehaald.
+2
matt
@T60401 1500 van de 4400 bedrijven stopt. 1 op 3!!!!

Is nog wat weinig zullen ze denken,daarom houden ze zo strak vast aan
Die datum.
Dat de vloeren niet werken,zelfs gevaarlijk zijn.
En vollenbroek ze onderuit haalt,maakt verder niet uit.
bio boer
@matt 30 % is ook bijna 1 op 3
Bartlehiemboer
@bio boer We kunnen er toch vanuit gaan dat buurman dit opkoopt, zelfde dierenaantal Die afroming zal niet veel uitmaken
+1
Cowboy3
"Ruim tweeduizend boeren moeten rap aan de bak"
Waar moeten we mee aan de bak, een Meadow floor of de vloer van Andersbeton waar de emissie nauwelijks van daalt of dicht leggen met beton platen zodat we een bom onder de stal krijgen ????
bio boer
@Cowboy3 kan alleen maar 1 groot schandaal worden 🙈 ze willen van alles emmisie arm van drijfmest af weet ik veel je kan natuurlijk niet elke 10 jaar andere stal systemen eisen die niet eens goed zijn uit ontwikkeld of bestaat
bio boer
@bio boer en ondertussen haalt de rechter emmisie arme vloeren onderuit
KOC1981
@bio boer das ook mijn grootste ergernis. Je kan toch niet iets verplichten in 1 provincie, wat in een andere provincie door een rechter wordt afgewezen
oubi
@Cowboy3 wel dicht vloer met rubber maar geen kelder eronder; krijg je ook geen bom.
dagversemest vergisten en digistaat opslaan in mestbassin oid. Bij huidige energieprijzen misschien wel luktratieve optie.
+13
George
Ik ga niks aan de bak en hou de dieren op deze manier zolang het kan. Ze kunnen me verrekken met hun onzin en hun plofvloeren.
KOC1981
@George das dus nog 682 dagen. (Of je moet in 1 van de uitzonderings regels vallen).
George
@KOC1981 Ik ga die dagen niet afturven , nogmaals ze kunnen mij verrekken.
Kars
@George zo denk ik er ook over en heel veel boeren in brabant die het verrekken. Nog altijd is 6 jaar eerder. Heb eerst nog 850 vleesvarkens gehad, die uitstoot is weg. Moet ik dan mee koeien ook nog is investeren in een waardeloze vloer. Of je mag boeren op zen provincie brabants naar hun pijpen dansen. Daag ze zoeken het maar uit. Hoop dat geen enkele boer iets doet.
+3
George
Quote Reactie van @Kars:
Hoop dat geen enkele boer iets doet.

Dat zou het beste zijn , gewoon niks doen , roosters laten liggen en stikt er maar mee. Ook waanzinnig dat je in deze Provincie jaren vooruit moet lopen op de rest van het land. We zijn hier ook zonder emissiearme vloeren toch al wel beter ontwikkeld dan in de rest van het land , waarom zouden we die voorsprong nog verder gaan uitbreiden?
😂 😂
j h p
@George Volgens mij heb je wel eens een foto van je zelf geplaatst, daar was je wel goed ontwikkeld. 😂
Vdejong
@George
Quote:
. beter ontwikkeld
gespierder?😁
Koeien boertje
@George wat zou Brussel hier van vinden, of hebben ze daar geen mening over gevraagd 😛
+1
George
@Koeien boertje
Brussel vraagt mij niks en ik vraag ook niks aan Brussel
Bartlehiemboer
@George en stikt er maar mee Geloof dat overheid juist andersom denkt. Wij hebben het "stik" stof probleem
Maar ja, zo denken we al jaren maar trekken wel aan het kortste eind.
Nog een paar jaar en ze zijn van die boeren af, was 10 jaar terug hun grootste vrees. Toch hebben ze de manier gevonden om ze stil/kleiner te krijgen
George
@Bartlehiemboer
We zullen t wel zien hoe t gaat lopen.
Kars
@Kars ken ook die jongvee bij opfokker hebben staan. Die opfokker stoppen gelijk, die boer kan mar zien waar ie mee zen jongvee naartoe gaat of hij moet rechten en stalruimte over hebben . maar die hebben zeer zeker groot probleem
bio boer
@Kars voor jongvee is toch officieel geen emissiearm systeem moet jongvee ook in Brabant jongvee mag je hier nog traditioneel bouwen volgens mij
Kars
@bio boer ja jongvee moet hier ook.
de hoef
Quote Reactie van @bio boer:
e hier nog traditioneel bouwen volgens mij

voor bio wel ja
T60401
@de hoef Als ik het goed heb en je reduceert bij koeien wat meer dan moet mag je bij jongvee gewoon de roosters laten liggen.
de hoef
@T60401 hier moet er bij jongvee gewoon de moderne rooster in
de hoef
Quote Reactie van @T60401:
b en je reduceert bij koeien

hoezo meer je kunt toch niet verder dan 6 kg
oubi
@Kars of minder koeien houden en zelf weer opfokken......
Kars
@oubi ik heb nog ruimte over in me vergunning en ik fok me jongvee zelf op. 20 jaar geleden nog 850 vleesvarkens die vertrokken zijn. Uitstoot is eerder gehalveert. Mja probleem is de gemeente ze geven geen vergunning af voor stal aanpassingen. Mag geen vee bijkomen. Ja ze vallen mar kapot. Ik investeren en km verder A58 verbreden naar 3 baans. Belachelijk.
cornelissen
Quote Reactie van @Kars:
20 jaar geleden nog 850 vleesvarkens die vertrokken zijn

Waarschijnlijk de stal ook en geen NB vergunning er voor aangevraagd neem ik aan. Dan is intern salderen niet zo makkelijk ,zo niet onmogelijk. Wel klote, maar jij had waarschijnlijk ook niet verwacht dat de pas gebaseerd was op ondeugdelijke wetgeving.

Aanvulling : of lees ik het verkeerd ? Is het meer een gemeentelijke kwestie
Kars
@cornelissen gemeentelijke kwestie. Achterlijk volk daar. Toen we varkesstallen sloopten hebben hun sloopvergunning afgegeven.
Jaar erop sturen OZB belasting van die gesloopte stallen. Nog kwaad dat we ze niet betaalden. Stelletje mongolen daar in de gemeente.
Kars
@cornelissen als je onder de eisen van provincie gaat boeren, geen kunstmest, geen bestrijdingsmiddelen en 1 gve per ha en nog wat flauwekul. Dan opeens hoef je niets aan te passen.
Ben niet type dat naar pijpen van provincie gaat dansen.
Grappig he dat wenslandbouw geen uitstoot heeft?????
manneke
@Kars is dat gemeente Oisterwijk of n andere?
+1
Kars
+1
overstekend wild
@Kars moet je je wel verenigen. Als er iemand gedagvaard word moet je wel op zijn Brabants allemaal schouder aan schouder staan
weurding
Hoorde dat er subsidieaanvragen stopgezet zijn, dus boel is overtekend, geeft wel aan dat er nog zat zijn die geen tot weinig beren op de weg zien
+1
weurding

(klik om te vergroten)

grös
Quote Reactie van @weurding:
beren op de weg zien

14000 aanvragen ?? 23x het budget, Ik heb er nog over nagedacht maar laat maar..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
3.566
TREFWOORDEN