Bart Kemp & Rutger Bregman over de vraag of zuivelboeren ernstig dierenleed veroorzaken

Zeggen dat zuivelboeren ernstig dierenleed veroorzaken mag niet meer. Het gerechtshof in Amsterdam veegde het hoger beroep van stichting Dier & Recht gisteren van tafel. Schrijver en veganist Rutger Bregman snapt daar helemaal niks van. Bart Kemp van Agractie is juist blij met de uitspraak, hij vindt dat er gestopt moet word met boeren shamen.

Deel dit topic

Reacties

+10
Nevergiveup
Word het niet eens tijd dat een klein gedeelte van de bevolking die van allerlei gegeven niet verdiende weelde , eten , water , inkomen , 26 letters en 10 cijfers gestudeerde bureau visioen etterende ego trippers eens een poosje ergens op een eilandje mogen laten zien hoe ze zelf zo fantastisch kunnen overleven met al hun waan ideeën
+2
arnold
@Nevergiveup Dat lijkt me een superplan,een delegatie groen links pvda en D66 stemmers een jaar op een afgesloten terrein opsluiten.
Back to basic,zelf voedsel verbouwen zonder mest en bestrijdingsmiddelen.
+1
sorry
Quote Reactie van @arnold:
Back to basic,zelf voedsel verbouwen z

yup...en afblijven van de slablaadjes..die zijn voor de konijnen
Bekkink
@Nevergiveup expedition robinson heet dat toch?
Willem123
@Nevergiveup dat is een goed idee
+1
Kars
Zolang OVP bestaan heeft niemand recht te spreken over de veehouderij.
Een gebied met draad afgezet daar heb je zorgplicht over....
+1
hans1980
Tv maar ff uitdoen dan
+7
Jaap40
Bart verwoorde zijn standpunten prima 👍
+1
Weidezicht
Dat lastste dat charles groenhuisen aan de veganist rutger vraagt, wat krijgt jouw dochtertje van 5 maanden te eten. Die rutger kon alleen nog stamelen: daar ga ik niet over en dat is prive. Nou dat laat zich raden, wat die kleine meid. Prachtig. Charles voor president.
apel
@Weidezicht haha ja ik hoorde het ook. jammer dat bart niet vroeg wat zijn kind dronk toen hij zei dat die vader was geworden.
+4
jan 10
Bart blijft rustig en kan het goed verwoorden,maar sommige mensen willen niet begrijpen dat een dier niet in hier en nu kan denken.Je zou het bij die types een menselijk gebrek kunnen noemen...misschien toch te laat bij moeders weggehaald...:😬
+4
Albert Altena
Natuurlijk deed Bart het redelijk, want ga er maar eens zitten.
Maar het belangrijkste deed hij niet.
Namelijk die Rutger vragen wat voor praktische kennis hij over de landbouw had of dat hij het van horen zeggen had.
Zeer zeker zou ook de link naar het Corona gebeuren gelegd kunnen worden.
Daar mogen elke avond wel de ingewijden in de praatprogramma's aanschuiven maar over landbouw zullen wel even topvoetballers, acteurs of in dit geval een schrijver oordelen.
+2
jan 10
Quote Reactie van @Albert Altena:
rlijk deed Bart het redelijk, want ga er maar eens zitten.Maar het belangrijkste deed hij niet.Namelijk die Rutger vragen wat voor praktische kennis hij over de landbouw had of dat hij het van horen zeggen had.Zeer zeker zou ook de link naar het Corona gebeuren gelegd kunnen worden.Daar mogen elke avond wel de ingewijden in de praatprogramma's aanschuiven maar over landbouw zullen wel even topvoetballers, acteurs of in dit geval een schrijver oordelen.

Bart heeft duidelijk gezegd,kom bij de boeren in de stal kijken.
Rutger hoef je de les niet te leren,dat volk heeft maar 1 doel,weg met veehouderij.
+4
dorpsrandhoeve
Verongelijkt zat hij al de hele tijd te kijken. Het was duidelijk dat Rutger er niet mee eens was dat hij pas aan het eind van het programma aan de beurt was. Hij was het daar duidelijk niet mee eens. Rutger is het eigenlijk doorgaans nergens over eens, behalve als hij aandacht krijgt.

Het heeft geen zin om de Rutgers zoals hij uit te leggen hoe het precies zit, want hij heeft gelijk. Rutgers hebben altijd gelijk. Zelfs als hij niet gelijk heeft, en zelfs meerdere rechters dat ook vinden, hebben Rutgers gelijk. Rutgers hebben namelijk gelijk, omdat ze gewoon aandachttrekkers zijn, en ook leven op de aandacht die ze krijgen. Soort Narcisten zeg maar. Ik ga verder geen aandacht vestigen op zijn eetgewoonten, en hoe hij zijn kind op gaan voeden. Want dan geef ik aan zijn aandacht toe, en dat verrek ik.
Jean-PierreK
Die Rutger Bregman praat zich zelf tegen. In het begin geeft hij aan dat het erg is als je een kalf vlak na de geboorte bij de koe weghaalt. Als Bart Kemp er later op wijst dat vlak na de geboorte de binding tussen kalf en koe minder is dan na enkele maanden, dan bevestigt Bregman dat het afnemen van een baby na enkele maanden erger is dan vlak na de geboorte. Aan het eind geeft hij vervolgens aan dat er biologisch dynamische boeren zijn die het beter doen (zij houden het kalf enkele maanden bij de koe)...
+1
Jean-PierreK
Al met al doet Kemp het prima, hij blijft rustig. Benoemt de feiten en weerlegt uitingen van Bregman.

Bregman doet het voor zijn achterban ook goed. Hij blijft niet vast zitten in zijn verloren discussies. Maar gaat een ingestudeerd verhaal afsteken zonder pauzes zodat het onmogelijk is voor een opponent om alles te weerleggen en ontneemt daarmee Kemp spreektijd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierenleed , uitspraak en amsterdam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0