Mestafzet

Wat zijn op dit moment de afzet prijzen van rundveedrijfmest?

Deel dit topic

Reacties

+1
Koeien boertje
Gauw afvoeren, als de gekte losbarst mbt derogatie krijgen we emotie prijzen
+2
ted9
@Koeien boertje Dan ligt alle mest al op het land aangezien we daar pas na de zomer duidelijkheid over hebben.
+1
Twentsch Land
Zijn er dan nogal wat die het jaar erop een nog groter probleem hebben.

@ted9
+9
ted9
@Twentsch Land Derogatie gaat er echt niet in een keer af van 230 naar 170. Angst is een slechte raadgever.
Twentsch Land
Verwacht zelf dat het dit jaar er niet afgaat.... maar dat staat even los van of er pas duidelijkheid is als de mest op de grond ligt ..... @ted9
cjw73
@ted9 er staat duidelijk in de regels van rvo dat zolang er nog geen duidelijkheid is over derogatie je niet meer dan 170 kilo mag aanwenden.
+1
ted9
@cjw73 Een ding is me vanaf 2015 duidelijk bijgebleven en dat is dat je je in Nederland beter niet aan de wet kunt houden dan wel. Maar jij voert maar af prima hoor.
cjw73
@ted9 moet hier afvoeren dus misschien meer verder niks
+3
Deutzrijder
@Koeien boertje
Bij deze hoge kunstmestprijzen zou ik rustig aan doen.
Mest wordt straks geld waard
+2
Sjon
@Deutzrijder akkerbouwers willen alleen in maart en april mest op het land hebben. Dat was de afgelopen jaren al een uitdaging voor de loonwerkers.
+1
bio boer
@Sjon op de tarwestoppel willen ze ook nog wel mooie tegen hanger op het verhakselde stro
de Tank
@bio boer hier alleen maar op stoppel naar de buurman👍
bio boer
@Deutzrijder dat is drempel zelf bio akkerbouw heeft moeite om over die drempel testappen om tebetalen voor drijfmest anders had ik ook wel drijfmest afgevoerd en mest met meer fosfaat aangevoerd
bio boer
@bio boer om 1 ton kunstmest tevervangen is akkerbouwer ook 200 euro kwijt aan loonwerker die de mest uitrijd
Hooibaaltje
@Koeien boertje zoveel mest is er niet meer.
Edvof
Hier in de regio 1,5 euro minder dan vorig jaar.
+1
labella
Ik krijg nu 11 euro toe, geleverd in silo.
demelkboer
@labella ik moet 14 betalen
Ynze Oenema
@demelkboer voor dat geld kan je ook best snel een silo plaatsen om het in een goedkoper moment te verkopen
Noorderling
@Ynze Oenema
Moet je afzet nog wel dichtbij zijn, anders kun je geen auto's krijgen in het uitrijseizoen.
+1
JohanvS
Verschillende veehouders hier in de buurt zijn gaan zomerstalvoeren, nu komen ze erachter dat het N gehalte in de mest hierdoor hoger is geworden. Dit jaar dus minder mest op eigen land en meer afvoeren.
+3
bio boer
@JohanvS das toch juist goed meer n in de mest hoe hogere gehalten in de mest hoe minder afvoer
JohanvS
@bio boer max 170 of 250kg N uit (drijf)mest dus minder m3 per ha.
+1
ted9
@bio boer Probleem is dat wanneer je mest afvoerd en dit laat bemonsteren ipv boer boer je met de gehalten moet gaan rekenen over je gehele mestproductie dat jaar....
+2
bio boer
@ted9 die snap ik niet dan heb je toch gewoon minder m3 in voorraad voor de totale kg gelden toch altijd de tabel 6 of je doet aan bex
Cowboy3
@bio boer Het gaat altijd over de kg N of P met afvoer en in de put en niet over de kuubs mest, alleen als je een jaar nogal lager n of p hebt in de afvoer is de put snel te klein met de opgave met de eindvooraad.
BertK
@Cowboy3 Waarom zou put niet met forfaitair rekenen? Mixen en afvoeren, verschillende kelders, gehaltes zijn niet constant. Je werkt met best beschikbare gegevens, alleen wat je afvoert is daadwerkelijk bemonsterd, rest dus forfaitair!
Cowboy3
@BertK Dat ging in verleden al zeer moeilijk maar sinds dit jaar(eindvoorraad 2021) gaat dat niet meer bemonsteren eindvoorraad of forfaitair rekenen als bemonsterd heb met de afvoer.

rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/…

"Analyseresultaten aanvoer en afvoer in jaar van opgave
Heeft u analyseresultaten van de afgevoerde mest in het jaar van opgave? Of van de aangevoerde mest die u in opslag heeft? Dan gebruikt u die. U berekent dan het gewogen gemiddelde van de stikstof- en fosfaatgehalten.

Als u maar één resultaat heeft, dan gebruikt u dat. Omdat dit maar één is, kan het zijn dat dit geen nauwkeurig beeld geeft van uw mestvoorraad. U kunt dit voorkomen door gedurende het jaar te zorgen voor genoeg analyseresultaten."
JohnDeere7serie
@Cowboy3om het simpel te houden is in bepaalde situaties je eindvoorraad in je bemestingsplan niet meer hetzelfde wat je moet opgeven bij je aanvullende gegevens: melkveebedrijf.nl/bemesting/dierlijke-mest/…
JohnDeere7serie
@JohanvS kringloopwijzer beter invullen
Cowboy3
@labella Vorige week ? Hier in N/O brabant kregen gestopte veehouders de laatste maand 2021 €13,5-14 toe.
pieta
@Cowboy3 Klopt. Hoorde ik ook van iemand die aanvoert.
labella
@Cowboy3 maandag geleverd. In Brabant ligt de prijs altijd wat hoger dan hier, als je verder naar het noorden gaat is het wat lager dan hier.
Kars
Hier is binnen een straal van 3km 50.000m3 varkensmest weg en 10.000m3 rundveemest en dat in 2021. Die varkensmest is al niet meer geproduceerd aanwezig.
royale
Hier in het noorden ben ik al gevraagd door loonwerker voor mest in maart/april, maar verwacht dat ik alleen de transportkosten betaal, wetende dat de mest in een straal van 2 km blijft. Er zijn hier nauwelijks bedrijven die mest afvoeren doordat de veebezetting afgenomen is en er nog steeds grond gekocht wordt. Ruwvoeroverschot is een groter probleem dan mestoverschot!!!!
Koeien boertje
@royale wat een weelde daar
cornelissen
Quote Reactie van @Koeien boertje:
wat een weelde daar

Dat weet ik niet, Netwerkgrondig is niet voor niets in het noorden ontstaan, maar desondanks zijn de gevestigde belangenorganisaties er in geslaagd om van een eventueel regionaal "probleem" (voor zover het een probleem is) een landelijk "probleem" te maken met alle extra regelgeving tot fosfaatrechten toe.
+1
de Tank
@cornelissen jawel hoor, tis allemaal weelde hier😊
+1
spotmelker
Quote Reactie van @royale:
Ruwvoeroverschot

= Kwaliteitsgebrek!
Noorderling
Quote Reactie van @royale:
Ruwvoeroverschot is een groter probleem dan mestoverschot!!!!

dat is dan toch zo opgelost?
Als je in een jaar wat wilt verdienen met krachtvoerteelt als ccm of tarwe moet je het dit jaar doen. Op gescheurd grasland hoeft er ook nog eens amper kunstmest op.
cjw73
@Noorderling daar is lang alle grond niet geschikt voor
Noorderling
@cjw73
Tarwe groeit al gauw ergens, telen ze hier ook wel op zware klei en 30cm klei op veen.
En anders heb je koeien te weinig 🙃
cjw73
@Noorderling koeien te weinig klopt maar wil niet meer hebben. En je zit ook met de 20% regel mits derogatie door gaat. Zijn wel oplossingen voor maar dat terzijde.
HansBa
Degene waar wij mest maïs mee hebben gaf ook al aan geen paar euro meer toe te vragen voor de mest alleen wordt de maïs dan wel 100 euro duurder.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestafzet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN