Marijke Everts: ‘Zo verkeerd doen we het niet’

De VanDrie Group en de kalversector moeten zichtbaarder worden, stelt directielid en woordvoerder Marijke Everts (32). ‘Want er mag dan veel kritiek zijn op ons, we hebben gewoon een goed verhaal.’ Nou zeker wel!’ Bijna verontwaardigd weerlegt Marijke Everts de stelling dat Nederlanders en kalfsvlees eten een ongelukkige combinatie is. Ze wijst op een iconisch […]

Deel dit topic

Reacties

+2
marcsterreborn
Mooi beeld bij het artikel
+2
Weidezicht
@marcsterreborn inderdaad. Mooie foto.
Weidezicht
@Weidezicht maar ff serieus, als zulke jonge mensen een voortrekkersrol voor een sector vervullen, pakt dat in de media en misschien ook wel in de politiek best goed uit denk ik. Beter dan stoffige 60 plus meneren. Haar verhaal klinkt plausibel en dat is wel wasr het om gaat. Ook zij tipt het verwerken van reststromen aan. Iets wat de varkens en rundveehouderij telkens laat liggen. Op die drijvende boot in rotterdam is dat ook een marketing punt. Die presenteren het voeren van bierbostel ook alsof zij dat uitgevonden hebben. Terwijl dat natuurlijk of hele grote schaal dat al gedaan wordt zolang er veehouderij is. Als ze de veehouderij dan een milieuprobleem aan willen praten dan kunnen we omgekeerd ook stellen dat we een enorm milieu probleem oplossen. Ga al die reststromen maar eens 1 week op het mieveld storten. Gaat niet passen.
Cowboy3
Quote Reactie van @Weidezicht:
Beter dan stoffige 60 plus meneren.

Van Drie heeft Henny Swinkels ingeruild tegen dit exemplaar, Henny heeft zijn kasteel (in Rijkevoort)van nog geen 10 jaar oud afgelopen jaar verkocht, zal nu wel weer een ander paleisje hebben.
Hooibaaltje
@Cowboy3 dat hebben ze dan goed gedaan. Hier is niks mis mee🙂
+6
Dirk van Zetten
Import van meer dan 1 miljoen kalveren uit heel Europa moet stoppen. Onze nationale gezondheidsstatus is het laagst van Europa om zo zonder beperkingen te kunnen importeren. Dat maakt de melkveehouderij kwetsbaar. Van Drie doet er goed aan om in het buitenland in productie te investeren.
+3
cs-agrar
Hebben jullie het blad "ons kalf" toevallig ook gekregen? Rode draad daarin is, we moeten het samen doen, samen als zijnde melkveehouder en kalverhouder, maar de melkveehouder mag ze eigenlijk pas leveren als alle kans op gedonder dr uit is, ze goed op gewicht zijn en uit een emmer kunnen drinken, want anders heeft de kalverhouder er werk aan... Nou prima, betaal die uren en extra dagen+risico dan ook extra... Maar dat zal wel weer teveel gevraagd zijn
sorry
@cs-agrar toch veel beter ,zon speenemmert, zou arjan schimmel datniet weten?
sorry
@sorry dat blad heb ik overegens niet gehad
+2
de Tank
@cs-agrar Jij wilt geld voor het afleveren van zwakke, slecht drinkende kalveren? Sterke kalveren met een goed gewicht worden ook beter betaald. Ik lever jaarlijks 100-110 kalveren af, waarde 25-30k. Ik zou het niet willen missen, blij dat iemand er iets zinnigs mee doet en daar heb ik wel een inspanning voor over.
richard-de-wolff
@de Tank dan heb jij dure kalveren , allemaal Belgische stieren?
de Tank
@richard-de-wolff klopt, probeer ze 65+ kg af te leveren, stieren zitten meestal boven de 70. Alleen bij 2ling kalfjes lukt dat meestal niet.
ted9
@de Tank Dat geld blijft niks van over als je melkpoeder en vervangende vaarzen moet kopen. Maar het is links om of rechts om dus.
de Tank
@ted9 Uiteindelijk blijft van al mijn geld niets meer over.
de Tank
@ted9 o+a schommelt rond 0 idd, daartegenover geen ff recht, arbeid, voer, stalling, dierenarts etc etc voor jongvee nodig. Het moet bij je passen, financieel heb ik het er niet minder om.
+1
ted9
@de Tank Prima keuze voor jou als ik het zo lees.
+1
de Tank
@ted9 klopt, vanwege beëindiging samenwerking geen jongvee stal meer, minder arbeid, geen opvolger voor melkvee, land wat goed verhuurd kan worden en weinig geïnteresseerd in fokkerij was de keus niet zo moeilijk.
Noorderling
@de Tank
Hoe doe je dat met voer aangezien alles door de melkkoeien moet, lasagnekuil maken en een grove 3e snede voor de drogen?
Het hobbygehalte is redelijk hoog met jongvee, als je er wat groots voor moet investeren in combinatie met P rechten is dat wel een heel struikelblok.
de Tank
@Noorderling nog scherper zijn op juiste maaimoment 1e,2e en deel 3e snede op elkaar, alles moet melkkoewaardig voer zijn. Op tijd deel van 4e,5e en 6e snede bijvoeren voor zo min mogelijk wisselingen. Droge koeien krijgen gemalen stro, mais, soja en klein beetje graskuil.
+3
labella
@cs-agrar daar wordt ook extra voor betaald, sterker nog ik mest ook bb kalveren en heb bij mijn handelaar aangegeven dat ik van bepaalde boeren geen kalveren meer wil omdat daar altijd wat mee is.
+2
Noorderling
@labella
en ook niet meer dan terecht. Ik hoef ook geen krachtvoer met aflatoxinen en rotzooi erdoor, ook al is het een cent goedkoper. Wat niks is, wordt ook niet zomaar wat.

Start van je jongvee is een afspiegeling van hoe het bij je koeien loopt.
Als de biest goed is, koeien vlot afkalven sta je al met 3-0 voor bij je jongvee. Als er 5liter goede biest in zit kun je daarna zoveel fout doen, dan dat je kunt compenseren met slechte biest en daarna heel secuur werken.

Goede biest is gezonde koeien die goed opstarten, geen nageboorteproblemen etc. Na een kuilwisseling is het nog wel eens zoeken naar nieuwe mineralenverhouding. Als het dan niet loopt ben ik er in ieder geval wel weer heel snel zat van. Gedonder met de koeien en bij de kalveren. En dat kost echt aan alle kanten geld, tijd en energie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's eten en kalfsvlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN