150 trekkers op de stoep bij Omroep Gelderland uit protest tegen journalistiek onderzoek: ‘Angst voor activisten op erf’

ARNHEM - Gelderse boeren zijn donderdag naar het kantoorpand van Omroep Gelderland in Arnhem getrokken uit protest tegen een wob-verzoek. De omroep wil onder meer weten hoeveel dieren op elke boerderij worden gehouden. De boeren willen niet dat die informatie openbaar is.

Deel dit topic

Reacties

sorry
Is meulenbaks er ook bij?
Kalfjes
@sorry jep
Twentsch Land
Journalisten hebben daar ook niks mee te maken, het heeft geen enkele toegevoegde waarde........we hebben genoeg bevoegde controlerende instanties.
+1
Kalfjes
@Twentsch Land niet met je eens. De journalisten kom er ook mee naar buiten dat het i&r zo lek is als een zeef. Voorbeeld 2 WOB op een bedrijf zelfde UBN zelfde Datum 280 stuks verschil allemaal ronddepeildatum. Een vraag aan je hoe kan dat
+3
Twentsch Land
Ook dat zijn geen taken voor een journalist ..... @Kalfjes
Kalfjes
@Twentsch Land ben je bang dat je door de mand valt???
WIE gaat het dan doen ???
+1
Twentsch Land
Nee ik hoef niet bang te zijn ..... hier is of zijn geen bijzondere dingen gaande of gebeurd. Het lijkt er op dat journalisten even op de stoel van Johan willen gaan zitten en dat is niet nodig .... en als je dat toch van mening bent ! Laten we dan nog een stap verder gaan .... van iedereen, dus iedereen in Nederland de papieren openbaar....

@Kalfjes
Kalfjes
@Twentsch Land als het verdrag van aarhus er van op toepassing is moeten ze openbaar zijn
Hans van Bergen
@Kalfjes Die hoernalisten zijn activisten. Zij hebben als enigste doel hun communistische idealen verspreiden. Immers hoeneer vroegen zei WOB aan voor Amercentrale of om maar es iets te noemen, Schiphol. Pezies nimmer of te nooit. Dit zichzelf journalist noemend links werkschuw tuig is er alleen maar op uit om boeren kapot te maken. Zei ook verspreidden her in Brabant de LEUGENS dat er hier mensen ziek werden door veehouderij en dat er daarom gekromen zou moeten worden.
+1
cornelissen
Blij,dat het niet zoveel publiciteit krijgt landelijk,want een journalist laat zich natuurlijk niet tegenhouden door een dergelijke actie. Eerder versterkt het zijn werk om eens goed te speuren.
Wel bestaat er een hele kleine kans, dat er een melkveehouder boven komt drijven met een geweigerde nb vergunning en toch bouwen en er vee in huisvesten. In een dergelijk geval kun je natuurlijk moelijk spreken van handelen ter goede trouw. En dat doet de sector niet goed ,als dat wordt uitgemeten.
marcsterreborn
@cornelissen Wel bestaat er een hele kleine kans, dat er een melkveehouder boven komt drijven met een geweigerde nb vergunning en toch bouwen en er vee in huisvesten
Laat dat 'hele kleine' maar weg
+1
achterhoeker2
Journalisten zijn er om zaken te onderzoeken, al begrijp ik de frustraties bij die boeren ze zijn aan het verkeerde adres.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's protest , boerderij , dieren , getrokken , trekkers en gelderland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0