'Een nieuw kabinet moet scherpe keuzes maken'



Quote:
VVD, D66, CDA en ChristenUnie zwoegen op een nieuw regeerakkoord. Welke verdeling van departementen zal er komen en wie zijn de mensen die het bewind gaan voeren?

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Is dit al een vaststaand feit?

(klik om te vergroten)

+1
robbies
@mlkvhoudr jij denkt dat Schouten koste wat kost Landbouw wilde hebben?
+1
mlkvhoudr
@robbies nee zeker niet maar wist niet dat het schijnbaar al een vaststaand feit was
BertK
@mlkvhoudr Gerucht is dat ze naar ontwikkelingssamenwerking gaat.
Weidezicht
@BertK arme landen ondersteunen met landbouwkennis? En de hier vernaggelde boeren mogen mee ?
mlkvhoudr
Is onzekerheid nou echt ons grootste probleem? Ik vraag het met wat voorzichtigheid omdat ik er tot nu toe weinig mee van doen heb met de nodige problematiek, de plannen die er aan komen met nitraat richtlijn zit wel genoeg ellende voor ons in
robbies
@mlkvhoudr we hebben 3300 PAS-melders. Is dat onzekerheid genoeg?
mlkvhoudr
@robbies ik weet wel dat er pas melders zijn en dat die vergunningen niet meer rechtsgeldig zijn mijn vraag is of de onzekerheid die er nu over is op hoeveel van die bedrijven tot spanningen bij de ondernemer leid.
Ik heb er geen idee van hoe groot de subgroep is die er echt door in de problemen kunnen komen
mlkvhoudr
@mlkvhoudr er is toch al toegezegd dat ze linksom of rechtsom gelegaliseerd worden, maar nogmaals ik zit totaal niet in die materie
+4
JohnDeere7serie
@mlkvhoudr ja en het kwartje van kok krijgen we ook terug 👍
+1
BertK
@mlkvhoudr Behalve politieke toezegging geen zekerheid en je bedrijf vrijwel op slot.
mlkvhoudr
@BertK heeft de overheid niet ook gewoon grote problemen met het door ontwikkelen van het land als de landbouw onvergund is? Je kunt ook geen andere projecten los trekken met onvergunde opgekochte ruimte lijkt mij maar nogmaals ik stel maar wat vragen he
BertK
@mlkvhoudr PAS melders zijn vaak maar kleine beetjes, daarom konden ze zonder NB vergunning toe en volstond PAS-melding of zelfs vrijstelling.

Als overheid de ganzen niet schiet die er na invoering N2000 bijgekomen zijn, is er nog steeds een stikstofoverschot cq depositie in N2000.

Veel MKB en industrie is nog niet in beeld en wat ze sinds referentie datum gedaan hebben. Daar wordt ook nog bijna niets mee gedaan.

Er zijn dus ook juridisch nog wel paar twijfels.
cornelissen
Quote Reactie van @robbies:
we hebben 3300 PAS-melders

Waarschijnlijk een kleine 1000 minder. die hebben hun laatste stukken niet ingediend. Kennelijk zijn ze gestopt of hebben op een andere manier een vergunning geregeld of niet meer nodig.
mlkvhoudr
@cornelissen zo n 180 per provincie dus? Of is het niet gelijk verdeeld over NL?
mlkvhoudr
@mlkvhoudr in Overijssel zijn nog 2700 melkveebedrijven heb ik net even opgezocht
+1
Noorderling
@mlkvhoudr
Groningen is 1/3 melder, 1/3 heeft een NB en de andere 1/3 heeft helemaal niks. Waren niet vervuilend genoeg, konden geen vergunning aanvragen en staan nu met lege handen.
2/3 kan dus niks, dat is wel onzeker genoeg. Dat is op 1dag geen probleem, 1 maand ook niet, een jaar begint het te knagen en als het langer duurt wordt er vanalles heel lastig. Je staat op slot, banken willen niks vanwege zekerheid, je kunt niet bouwen of verbouwen. Alle investeringen kun je zelf maar ophoesten of via de lease. Dat telt per dag op en op den duur is de emmer vol, stoppen er genoeg en er emigreren er steeds meer.

Voor wie nog wat leuks zoekt:
fundainbusiness.nl/agrarisch-bedrijf/overschild/…
fundainbusiness.nl/agrarisch-bedrijf/…

agrivesta.nl/aanbod/alvaanbod/…
Deze is onlangs verkocht aan een verplaatser. Allemaal import waarbij de overheid de rem is in bedrijfsvoering en men de volgende stap maakt. Terwijl er voldoende ruimte en potentie in de bedrijven zit. Onzekerheid is funest.
mlkvhoudr
@Noorderling op 936 melkvee bedrijven in 2017 en het antwoord van robbies is het in ieder geval al duidelijk dat het niet gelijk verdeeld is over de provincies.

Ik wil het probleem ook niet bagatelliseren voor sommige ondernemers voor de duidelijkheid
+1
Noorderling
@mlkvhoudr
Wie de minste problemen had heeft nu op papier het grootste probleem. Dat is het hele wrange aan het verhaal. Dicht naast een n2000 ben je veiliger dan buiten de >25km cirkel waar je überhaupt geen vergunning meer aan kunt vragen, dat is aan een buitenstaander niet uit te leggen.
+1
casev2
@Noorderling wat een mooie bedrijven daar. Maarja, ik kan me ook voorstellen dat niet elke zuiderling of tukker daar helemaal aard....
+1
robbies
@mlkvhoudr Brabant had er 800

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0