’Stappen gezet met stikstof tijdens formatie’

Er zijn tijdens de formatiegesprekken in Hilversum afgelopen dagen flinke stappen gezet om de stikstofproblematiek in de landbouwsector te beteugelen, stellen ingewijden. Eerder opperde D66 dat de helft van de veestapel moet verdwijnen, maar intussen zou er consensus ontstaan tussen de partijen om geen bindende percentages in het regeerakkoord op te nemen.

Deel dit topic

Reacties

EMotie
Artikel 14 van de grondwet. Nee is een standpunt.
EMotie
Vooropgesteld: ook ik ben geen fan van onteigening.
Artikel 14 is onderdeel van de grondwet. Alleen een standpunt innemen dat je tegen onteigening bent gaat snel. Maar dat is niet voldoende om te voorkomen dat artikel 14 gebruikt gaat worden
Het is een beetje jezelf voor de gek houden in ons (zgn) democratisch land
Een snelle oplossing of antwoord inzake deze moeilijke keuzes heb ik niet.
EMotie
Wanneer op vrijwillige basis de eerste botte bijl ontweken kan worden kan er daarna hopelijk gewerkt worden aan een beter fundament waar de blijvers dan profijt van kunnen hebben. Dat kost tijd en de klok tikt elke dag. Koop tijd waar je kunt zou mijn eerste ingeving zijn.
Jawis
Ze willen dus 400.000 hectare mooie landbouwgrond aan de sector ontrekken.....goed bezig daar.....
BertK
Stikstofproblematiek in de landbouwsector? Tussen de oren van den Haag bedoelen ze!

Gaan ze nu ook inventariseren wie nog niet als stikstofuitstoter bekend is? Misschien bereik je daar veel goedkoper resultaat en kan men co2 en stikstof (NOx) combineren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's formatie en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0