1 euro producten Jumbo, Waar is de boer zijn trots???

Jumbo folder, diverse producten, vlees, groente , zuivel a 1 euro.
Waar is de trots van de boer?
Wij zetten een mooi product op de markt met hard werken, liefde voor de dieren (Gewas) en een mager inkomen.
Komt je een reclame folder onder ogen waarin ze het eind product gewoon weg geven....
Dit moeten we toch niet willen als boer zijnde?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Jumbo reclame folder
Dit moet je als boer toch niet willen???

Reacties

+1
weurding
Supermarkt koopt in, waar ze mee stunten moeten ze zelf weten, denk dat ze net zo als ieder andere ondernemer producten hebben waar geld bij moet, ergens halen ze het wel weer boven water
Bartlehiemboer
Het gaat mij hier om trots te zijn op je product. Met deze reactie komen we niet verder. We moeten mensen laten zien dat we in Nederland de beste kwaliteit hebben met de strengste eisen. Ik vind het schandalig dat we dan voor de graaiers voor 1 euro in het schap liggen.
+8
weurding
@Bartlehiemboer met die reactie komen we ook niet verder, de consument als graaiers betitelen, is het goedkoop komt de meute, boeren zijn echt niks beter
de Tank
@Bartlehiemboer Jij koopt nooit iets in de aanbieding?
+2
labella
@de Tank als hij een nieuwe trekker koopt dan wil hij ook geen korting denk ik maar de bruto catalogusprijs betalen.
+1
de Tank
@Bartlehiemboer is jouw trots(eigenwaarde) afhankelijk van wat anderen doen?
ted9
@weurding Juist zuivel is een product waar je voor naar de super gaat net als bier. De producten die je in je karretje gooit omdat je binnen bent zijn de winst.
+1
Frans1
@weurding de actie van ah vergeten zeker waarbij de verkopende partij aangeschreven werd dat de inkoopprijs naar beneden ging
+2
weurding
@Frans1 dat is toegeven van verkoopkant, poot stijf houden, jij kan je krachtvoerleverancier ook wel aanschrijven dat je minder gaat betalen, denk we weten het antwoord al😪
HansBa
Prijs is het enigste waar de consument naar kijkt. Zolang supers blijven stunten met prijs ipv kwaliteit zal de schaalvergroting doorzetten.
Jaap40
@HansBa Zolang de consument maar een beperkt deel van inkomsten kan besteden aan voedsel blijft ook zuivel voor de consument een sluitpost. Liefst zo goedkoop mogelijk. Bio of niet, zo goedkoop mogelijk, wordt niet anders.

Die schaalvergroting zal vooral in buitenland plaatsvinden.
HansBa
@Jaap40 de consument kan best meer besteden aan voedsel. Elke 3 jaar een nieuw bankstel,tv , auto en weer ik niet wat is echt niet nopdzakelijk en wel de oorzaak van het hele klimaat probleem.
Vdejong
@Jaap40
Quote:
kan besteden
wil besteden komt eerder. Als de consument niet elke 3 maanden een nieuwe mobiel of elke 2 jaar een andere auto koopt, kan de consument best meer besteden. Het is maar waar de prioriteit ligt.
+1
de Tank
@HansBa nee hoor, zolang de boeren het niet met elkaar eens zijn om niet meer te produceren dan nodig zal schaalvergroting door gaan.
aldert
Gewoon massaal bio worden , dan gaat de produktie drastisch naar beneden en krijgt de consument honger,pas dan zal de prijs omhoog gaan.
weurding
@aldert moet je ook passen, niet iedereen geschikt voor
aldert
@weurding Is wel iedereen geschikt om voor nop te lopen werken dan ?Hier in Frankrijk is bij bio de melkproductie 25% lager en de graanproduktie ruim 50%.
wotan2
@aldert en een flink deel van de bio word gewoon als gangbaar verkocht; gewoon omdat ze er geen afzet voor hebben.
Van-Epscheuten
@wotan2 Heb je hier ook een bron voor?
+1
wotan2
@Van-Epscheuten echte bron heb ik niet, maar hier in Frankrijk hebben de grote coops schijnbaar moeite om de biomelk te plaatsen. Ik was op een mais demo, en de enkele boeren waren verontwaardigd dat de bio boeren derogatie hadden om reguliere mais aan te kopen voor het derde jaar op rij. En toen kwam dit ook ter sprake.
grös
@wotan2
Misschien met al die voorjaars kalvende veestapels, hebben ze toch wel behoorlijke pieken in de aanvoer, maar als Campina zegt dat er ruimte is voor bio-melk dan zullen ze het wel niet gangbaar afzetten. PLUS supermarkt zet het wel af tegen een gangbare prijs. Trouwens toevallig gister bij de Jumbo gekeken, 3 merken bio-melk vol, Weerribben 1,09 Jumbo 1,20 en Campina 1,40 ca. De gangbare Campinamelk is ook nog duurder als de goedkoopste bio.
weurding
@aldert werkt iedereen voor nop? Te horen op prikkebord misschien maar er zijn genoeg die deurdenderen
Noorderling
@weurding
Ook niet alles is wat het lijkt.
Er zijn ook genoeg luchtkastelen gebouwd en nog steeds.

Waar het vooral hard gaat is extern geld, windmolens en industrie en grondprijs knalt omhoog. Dan is het de keus wat je doet als je daar net naast zit in plaats van midden. Situatie uitbuiten of mee bieden.
+1
grös
@aldert
Bedrijven zijn er niet op ingesteld, velen kunnen nog niet zonder droogzetters, koeien zijn niet gefokt voor karigere rantsoenen, en dan is er nog de beperking in grond/huiskavel, derogatie..
Nu kun je in theorie ook wel 10.000 liter melken, maar of je daar financieel beter van word is natuurlijk een ander verhaal, dat geld bij gangbaar net zo goed, emotie speelt ook een rol. Net als trekkermerk, koeienras etc...
bio boer
@grös elke biologische boer is ooits regulier geweest mijn vader is ook zeer intensief geweest in jaren 80 in de top 20 van de mpr gezeten nu bungelt hij onderaan 🤷‍♂️ de bedrijfsvoering is gewoon aantepassen zo ook het aankunnen passen aan het veel produceren voor weinig
+2
de Tank
Ben je trotser als de melk voor 3 euro/liter in het schap ligt en je zelf dezelfde prijs krijgt als het voor 1 euro in het schap ligt?
Bartlehiemboer
@de Tank Jazeker. Ik lees de reacties en zie een groot verschil tussen boer en boer. Voor mij is elke liter melk en elk stukje vlees een dier (geweest) met leven en ogen. Daar ga je met respect mee om. Door er meer geld voor te betalen zal dat besef hopelijk ook bij de consument binnen komen. Daarnaast denk ik aan elke boer die er achter zit. Elke boer die bestookt wordt door nieuwe "dier en milieu" regels die in een verdoemhoek gezet wordt die hard moet werken voor zijn geld. Elke dag hoor en zie ik milieuactivisten of andere demonstranten die na het demonstreren ook vlot voor een euro lekker goedkoop eten. Vaak omdat deze mensen zelf geen werk hebben maar wel de boer overal de schuld van geven. Mensen willen niet een waardevolle prijs betalen voor hun voedsel stel je voor dat ze daar een vakantie voor moeten inleveren. En ja, het buitenland vult het gat maar wij boeren laten dit ook allemaal toe.
Het systeem klopt allemaal niet.


Het kabinet zegt anders te zullen gaan denken en handelen maar daar zie je nog weinig van.
Ook onder de boeren lees ik dat ze nog ouderwets denken in het meer en meer.
Ik voel hier totaal geen aansluiting bij.
de Tank
@Bartlehiemboer ten eerste hebben de mensen geen enkel benul wat de kostprijs van een stukje vlees of zuivel is. Ik zie dan ook niet dat mensen door meer te betalen respect tonen aan de dieren die daar voor geleefd hebben. De dieren merken daar 0.0 van. Mensen zouden respect kunnen tonen door naar behoefte te eten en minder te verkwisten. Dan gaat de consumptie met 1/3 naar beneden en kan de prijs 1.5 keer omhoog zodat ze aan de uitgavekant geen verschil is. Wij hebben respectvol met onze dieren om te gaan. Daarnaast vind ik dat ieder werkend mens voldoende beloond moet worden en heeft dat niet te maken of hij/zij met dieren werkt. In dat kader gun ik een ander de winst en betaal mijn rekeningen op tijd. Respect krijgen begint bij respect tonen, het enige waar wij zelf invloed op hebben.
En het is natuurlijk prima dat jij het zo ziet, ik kan er niets mee.
Bartlehiemboer
@de Tank Mensen hebben geen respect omdat het te goedkoop is. Ze hebben geen waardering meer. Nee, ze weten niet beter omdat het aanbod legio is. Dit onderwerp gaat over de boeren . Dus ja, ik denk bij alles wat te goedkoop is, dit kan niet dit is niet eerlijk. Komt u wel eens in een action bijvoorbeeld? Daar kan een Blokker of Hema nooit tegen op. Koopt u spijkerbroeken en wel eens nagedacht over de belasting op de natuur wat deze broeken hebben? Rijdt u diesel??? Hebt u nog steeds gas??? Ga zo maar door. Ja, ik ben een bewuste gebruiker en ik wou dat meer mensen dit deden. Alles begint bij ons zelf. Vind weinig steun onder de boeren op Prikkebord. Die boeren krijgen komende tijd steeds minder ruimte als je niet veranderd in je denk en doen wijze. En dat begint al bij zo'n belachelijke graai actie. Punt
George
@Bartlehiemboer Nee komen nooit bij Action , ik draag wel spijkerbroeken , maar dat doet bijna iedereen. Meestal Levi's of Vanguard. En ja ik rij een Euro 6 diesel auto welke erg zuinig en daarnaast ook nog eens heel snel is. Zo snel dat ze zelfs in Duitsland mijn rijbewijs wilde innemen 3 jaar geleden. Aardgas hebben we nooit gehad , de CV ging op dieselolie en komende winter voor het eerst op Propaan gas , dus er zit al verbetering in. 😀
de hoef
@George die wissel naar gas is nu niet echt slim
George
@de hoef
Diesel is ook duur he. Dat maakt niks uit.
+1
de hoef
@George iedereen moet van het gas af sjors gaat aan het gas
+1
George
Quote Reactie van @de hoef:
iedereen moet van het gas af sjors gaat aan het gas

Ja eigenwijze donder he , maar ik ga van diesel naar propaangas. Ik heb een nieuwe combiketel van Nefit. Zo'n ding gaat makkelijk 10-15 jaar mee en dan zijn die warmtepompen wel een stuk verder ontwikkeld dan nu.
George
Bovendien aan zo'n Nefit combiketel van 2000 euro inclusief installatiekosten kan ik me niet veel verkopen. Ik vind het belangrijker dat ik compleet nieuwe waterleidingen , nieuwe vloerverwarmingslangen met goed geïsoleerde vloeren en nieuwe electra heb . Die warmtepomp met wat zonnepanelen kan altijd nog. Gas zal duurder worden maar de dieselolie stijgt net zo hard. Dus ik voel me nog steeds niet echt dom. 😀
Gerron
jumbo.com/aanbiedingen/…
Ik koop de grillburgers altijd in de aanbieding van 1 voor 1 euro of 2 voor 2 euro want anders betaal je 2 x zoveel en dat is ook geen redelijke prijs.
Ze zouden wel wat minder grote samengestelde kortingen moeten doen want wie eet er nu die 4 voor 10 euro aanbiedingen op zonder invriezen?
George
Quote Reactie van @Gerron:
Ik koop de grillburgers altijd in de aanbieding van 1 voor 1 euro of 2 voor 2 euro want anders betaal je 2 x zoveel en dat is ook geen redelijke prijs.Ze zouden wel wat minder grote samengestelde kortingen moeten doen want wie eet er nu die 4 voor 10 euro aanbiedingen op zonder invriezen?

Vind je dat echt lekker?
Gerron
@George Er zijn betere hamburgers te koop maar die kan ik niet eten wegens de dingen die er in zitten. Ik heb veel last van voedsel allergieën dus je moet wat.
George
@Gerron Wat zit er dan in waar je niet tegen kunt?
Dit is wel heel triestig vlees die euroknallers van de Jumbo.
Gerron
@George Voornamelijk gluten,plantaardige olie (rijstolie gaat dus wel goed) en peulvruchten dus ook soja. Probeer dan zelf maar eens een lekkere hamburger te maken.
weurding
@Gerron bij de slager 100% rundergehakt kopen, kunnen het eventueel voor je draaien, beetje peper en zout, klaar
Gerron
@weurding Dat kan ik ook wel in de supermarkt kopen maar het probleem is dat de hamburger uit elkaar valt.
Vdejong
@Gerron onzin
Gerron
@Vdejong Misschien doe ik het wel fout. Heb je voor mij een youtube filmpje hoe het dan wel moet?
Vdejong
@Gerron zul je onze vaste slager in Anloo moeten vragen, die maakt ze als we daar een pink laten slachten.
Gerron
@Vdejong Lekker duidelijk.
Vdejong
@Gerron ik maak ze niet zelf dat doet de slager. Gehakt wordt met kruiden gemengd in een "boom" met een doorsnede van 10 cm gedrukt. Deze boom heeft een lengte van ongeveer 40 cm. Deze wordt eerst ingevroren en daarna worden er hamburgers van gezaagd.
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
@weurding Dat kan ik ook wel in de supermarkt kopen maar het probleem is dat de hamburger uit elkaar valt.

Nou dan toch gewoon wat lekkere gehaktballen maken? daar is toch niets mis mee?
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Nou dan toch gewoon wat lekkere gehaktballen maken? daar is toch niets mis mee?

Dat doe ik ook wel eens. En soms koop ik die grillburgers als ze in de aanbieding zijn.
+1
ntd79
@weurding nog even een uitje er door snipperen, beetje gerookt paprikapoeder en een klein beetje cayennepeper😇
weurding
@ntd79 heur't al, gien thoeswarkende vrouw😇
ntd79
@weurding jawel, maar elke gek heeft zijn gebrek, bij mij is dat een groot keramisch ei waar minstens twee keer in de week de vlam in gaat😁
+1
arie.j
Wat de supermarkt aan de klanten in reklening brengt is blijkbaar nooit goed.
Of ze hebben teveel marge op kosten van de boer, of er is er wel één met teveel boerentrots en die vind dat er geen reclame aanbiedingen met voedsel mogen zijn.
Want zijn product is heilig.
+1
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
reklening

Dat is een bijzondere omschrijving van de spaaractie. 😄
Maar als de supermarkt nou alleen wat er in het seizoen is in de reclame doet dan scheelt dat een heel gedoe.
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Dat is een bijzondere omschrijving van de spaaractie. Maar als de supermarkt nou alleen wat er in het seizoen is in de reclame doet dan scheelt dat een heel gedoe.

Ach loop toch heen
Die bewuste folder op internet opgezocht
Of Bartlehiemboer die ook echt gezien heeft??
In ieder geval op internet geen zuivel of vlees er bij vinden
favorietefolders.com/s74/jumbo/…
Alleen staat er een pakje met 6 scharreleieren bij voor 1 euro
en een kilo aardappelen
Moet iemand daar nou zo'n kabaal maken?
Je zet op de weekmarkt toch ook geen politie in tegen te lage prijzen?
Gerron
@arie.j Waarom staat er in mijn link dan wel vlees?
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
@arie.j Waarom staat er in mijn link dan wel vlees?

Omdat het blijkbaar een andere link is.
Bartlehiemboer schreef over de Jumbo reclame folder, nou dan zoek ik die op.
Maar je hebt verder gelijk, Jij hebt een link met vlees.
Blijf natuurlijk de vraag of zoiets enig effect heeft op de marktprijs van vlees.
Dat denk ik niet.
Gerron
@arie.j Misschien is het wel omdat ze van dit soort vlees af moeten omdat anders het duurdere betere vlees duurder in inkoop wordt. Een soort van contract om de mindere stukken ook af te nemen als supermarkt.
+2
George
@Gerron
Die nemen alleen maar mindere stukken af in de supermarkt 🙈
Man ,man , man wat een troep is dat vlees als je het van een echte slager gewend bent.
Bij ons vreet de hond het nog niet eens🤣
Gerron
@George Bij de Jumbo kan je echt wel goed vlees kopen hoor. Het kost alleen wat meer.
George
Quote Reactie van @Gerron:
Bij de Jumbo kan je echt wel goed vlees kopen hoor. Het kost alleen wat meer.

Ik geef wel wat meer bij de echte slager , die hebben we hier in de gemeente nog verschillende erg goeie. Net zoals de echte bakkers.
Vdejong
@George
Quote:
Bij ons vreet de hond het nog niet
dus je koopt het wel??😂
+1
George
Quote Reactie van @Vdejong:
dus je koopt het wel??

Da's wel een goeie opmerking. Nou dat is al wel weer een hele poos geleden , ons mam leefde nog en de jong woonden nog thuis. Ik was met ons mam naar het ziekenhuis en we waren onverwacht vroeger op terug reis. Ik belde mijn vrouw dat we op tijd terug waren en dat ons mam dan ook bleef eten. Mijn vrouw had die ochtend al 4 rundertartaartjes uitgelegd van de Keurslager om te ontdooien en was op het moment dat ik belde toevallig bij AH en dacht dan pak ik er hier nog 2 bij dan heb ik mooi genoeg. Nou toen de pan op tafel stond pikte ik en mijn zoon er de grootste 2 uit , die van AH waren net iets groter , maar wij wisten dus niet dat het verschillende waren. Maar direct bij de eerste hap zeiden mijn zoon en ik wat is dat voor vlees? Wat is daar mee aan de hand. De rest heel onschuldig niets! Weer een hapje en toen vervolgens bleef het liggen , wat smaakt dat raar en wat een vies kut vlees is dat waar mijn vrouw hard begon te lachen dat het 2 tartaartjes van Albert Heijn waren. Maar ook een keer dat ik met mijn vrouw bij de C1000 / later Jumbo was en zag daar een BBQ pakketje liggen voor 10 Euro , ik zeg tegen mijn vrouw dat kan toch eigenlijk ook niks zijn voor die prijs. Nee zegt ze da's troep. Ik zeg we nemen het voor de flauwekul eens mee om te proberen , veel kun je er niet aan verliezen en heeft de hond geluk. Dus dat op de BBQ gegooid en ja hoor het was niet te doen , dus dachten we de hond blij te maken en gooiden het op het gazon , hij rook er een keer aan en liet het liggen. En dat voor een luie schrokkerige Bullmastiff met altijd honger!
Gerron
@George Leuk verhaal maar wat eet je hond dan wel?
George
Quote Reactie van @Gerron:
Leuk verhaal maar wat eet je hond dan wel?

Bijna alles , overschot van tafel en Royal Canin brok.
Gerron
Quote Reactie van @George:
Bijna alles , overschot van tafel en Royal Canin brok.

Een prima vetrijk rantsoen dus. En die brok klinkt lekker luxe maar is niet veel beter dan een B merk.
+1
Vdejong
@George dus de hond lijkt op jou of andersom, houden beide van goed eten😉
+1
weurding
@George toch hoeft een goed stuk vlees weinig meer dan 10 euro per kg te kosten, varkenshaas, 340 gram per stuk, 3 stuks , van de goede slager
Gerron
Quote Reactie van @weurding:
varkenshaas

Vind ik geen goed stuk vlees. De smaak moet je er zelf bij maken. Wel mals hoor.
George
@weurding Ik moet je eerlijk bekennen dat ik bij god niet weet wat het kost bij de echte slagers hier. Mijnvrouw doet de boodschappen , ik volg dat totaal niet. Maar het moet wel goed zijn wat ze mee brengt. 😄
Gerron
@George Het is me opgevallen dat je erg overtuigd bent dat al het vlees in de supermarkt slecht is. Je hebt wel een redelijk punt daarover maar nu ik je laatste reactie lees denk ik opeens aan de volgende film:
Good Bye, Lenin!
Vreemd genoeg werkt een link naar Wikipedia niet.
Deze film gaat over een vrouw die vindt dat alles onder het communisme het beste is en nadat ze ontwaakt uit een coma houden haar kinderen haar daarom in de waan dat de muur nog steeds bestaat.
George
Quote Reactie van @Gerron:
Deze film gaat over een vrouw die vindt dat alles onder het communisme het beste is en nadat ze ontwaakt uit een coma houden haar kinderen haar daarom in de waan dat de muur nog steeds bestaat.

Ik geef er niks om wat je van me denkt of vind hoor , als je een bekende van me was kon het me nog wel iets schelen. Maar ja inderdaad supermarkt vlees kan me niet bekoren.
Maar als je niet beter gewend bent zal het misschien wel te eten zijn. Maar waarschijnlijk zou ik dan best minder moeite hebben om vegetariër te worden. 😂
Gerron
Quote Reactie van @George:
Ik geef er niks om wat je van me denkt of vind hoor

Ik schrijf dat omdat je nogal vaak afgeeft op vlees uit de supermarkt. Dat heeft niets te maken met jou als persoon.
Vdejong
@weurding eigen beest laten slachten en zelf inpakken, weet je wat je krijgt
+1
weurding
@Vdejong 1, moet je nog dieren hebben, 2 en een grote vriezer, 3 dan moet je ook echt alles van het dier eten of een deel verkopen, 4 teveel voor ons 2 en, moet ook niet te lang ingevroren zijn
Gerron
@George

Dit gehakt vond ik ook slecht. Ik weet niet hoe het nu bij AH is want ik kom er nooit meer. Maar dit gehakt was totaal anders dan het gehakt in andere supermarkten.
Bij zo'n bbq pakket kan mee maar ook tegenvallen.
weurding
@arie.j waar moet ie heen lopen? Online bestellen is "in 😁
weurding
Waarom staat dit topic niet meer op prikkebord
Grasbaal
@weurding Hij was waarschijnlijk ook doorgeplaatst naar Tractorfan en/of Truckfan en daar is dit onderwerp niet relevant.... (staat nu weer goed)
Gerron
@Grasbaal Bedankt
weurding
Bartlehiemboer
@Grasbaal Oei, dit keer had ik het zelf er afgehaald... Ik schrok behoorlijk van de reacties van vele boeren. Had ik niet verwacht in deze tijd. En voelt voor mij nog vervelender dan de supermarktactie. Ik lees boeren die nog ouderwets denken. Ik lees boeren die helemaal niet bezig zijn met milieuproblemen, ik lees tegenstrijdigheid onder de boeren. We komen zo nooit op 1 lijn. En ik lees vooral een totaal andere insteek van boeren dan hoe wij hier het bedrijf bestieren.
Ja, wij zijn trots op ons mooie product waar we met zijn allen familie/mens/dier en natuur aan hebben gewerkt. En wat nu wordt afgedaan voor een euro in de supermarkt. Ben dan maar blij dat we niet bij Friesland Campina zitten. Het topic heeft mij een hard inzicht gegeven over de boeren ik voel hier geen aansluiting bij en daarom heb ik het verwijdert.
+1
weurding
@Bartlehiemboer maw als je geen bijval krijgt haal je topic en bijbehorende commentaren weg🙈
Gerron
@weurding Toch wel apart als je zijn reactie in dit topic leest:
prikkebord.nl/topic/266204/…
weurding
@Gerron haar reacties 😉
Gerron
@weurding Oh moet het woke?
de Tank
@Bartlehiemboer ben je zo snel van je stuk gebracht als iemand een andere mening heeft? Ik denk dat we het eens zijn dat er in het algemeen meer waardering en respect mag zijn, alleen ben ik van mening dat een hogere prijs dat geen bewustwording in die richting oplevert, alleen maar onvrede.
mlkvhoudr
Hele discussie maar niemand geeft antwoord waar de boer zijn trots is......

Ik zie een hogere prijs ook meer als waardering, trots bedrijfsmatig ken ik eigenlijk niet wat heb je er aan......
bio boer
@mlkvhoudr vind het vaker schandalig dat bijvoorbeeld 10 eieren voor 3 euro tekoop zie en ik weet dat wij voor die eieren maar 9 cent krijgen daar wordt ik niet echt trots op dat de super het onnodig duur maakt
labella
@bio boer er zijn ook wel goedkopere eieren in de supermarkt, ik neem altijd 12 voor 1,96.
bio boer
@labella die boer heeft waarschijnlijk 5 of 6 cent gekregen licht er aan wat voor je koopt scharrel zit op 6 cent wij hebben nongmo beterleven en vrijeuitloop van 4 m2 per kip
labella
@bio boer zijn de kipster eieren bij lidl, dat zijn toch ook eieren met een mooi verhaal?
+1
de Tank
@mlkvhoudr Een hogere prijs voor de boer dan, niet in de winkel. Gebrek aan waardering voelen ligt vooral aan de mens die dat voelt.
Taeke Brottner
Als ik deze discussie voer bij een collega aan de keukentafel, trek ik het liefst hun koelkast open om samen te evalueren welke producten er in staan. Sta er altijd van te kijken hoeveel Milsani houdbare halfvolle (of zelfs magere) melk ik dan aantref. Over boerentrots gesproken...
+1
mlkvhoudr
@Taeke Brottner als jij chef inkoop denkt te kunnen overtuigen houd ik je niet tegen het meeste komt uit de Appie weg hier maar de chef is net zo'n prijskoper als de rest van NL en ik ben het inde meeste gevallen het ook gewoon eens met haar stroopwafels van 80 cent smaken me net zo goed als die van 1.80
Gerron
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
meeste komt uit de Appie weg hier

Hoe is het gehakt bij AH nu? Komt het nog steeds uit Afrika zoals in mijn youtube filmpje?
mlkvhoudr
@Gerron we hebben het nu niet liggen dus kan t niet zeggen
+1
Taeke Brottner
@mlkvhoudr Haha ik denk niet dat het me gaat lukken om die te overtuigen nee. Maar het is inderdaad wel mijn punt. Ik kan me er gewoon aan storen dat we de mond vol hebben van mensen die niet voor het duurste product kiezen, terwijl wij zelf wat dat betreft ook net mensen blijken te zijn.
ntd79
@Taeke Brottner het is ook een stukje gemakzucht. Dat geloop met het pannetje naar de tank en dan moet je het voor de kinderen eerst weer koken, weer afkoelen en dan zit er weer vel op, krijg je daar weer gezeik mee. Volle melk uit pak bevalt prima
+1
de Tank
@mlkvhoudr chef inkoop lust hier geen melk uit de tank, doet overigens niets met mijn trots😜
Gerron
Quote Reactie van @de Tank:
lust hier geen melk uit de tank,

Toen ik op de kleuterschool zat lustte ik geen schoolmelk. Wat een troep was dat zeg. Gelukkig is de kwaliteit verbeterd.
+1
ntd79
@de Tank ik lust helemaal geen melk, ieg niet warm, die lucht alleen al😇
weurding
@ntd79 😂 ik ook niet
Vdejong
@weurding tijdens de koffie steun ik altijd de bietentelers, de melkveehouders helaas niet.
+1
mlkvhoudr
de Tank

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
106
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
3.389