Stemmen

Quote:
Het plan van de BoerBurgerBeweging om duizenden woningen te bouwen in de Oostvaardersplassen roept veel reacties op. Van bestuurders is er veel kritiek. ‘Onzinnig’, vindt gedeputeerde Harold Hofstra van Flevoland. Bijval is er ook: ‘Goed plan! Oostvaardersplassen heeft niets met natuur te maken, maar alles met show’.

Bron

Poll
destentor.nl

Deel dit topic

sorry

Reacties

+1
weurding
Prachtplan, scheelt veel "dierenleed" 😉
Kempenaar
@weurding je maakt zo de natuurclubs nog rijker dan ze al zijn
weurding
@Kempenaar je denkt dat de grondverkoop ten gunste van natuurclubs komen,? Dacht staatbosbeheer is eigenaar
Kempenaar
@weurding is dat niet hetzelfde
weurding
@Kempenaar als ze elders grond willen opkopen of onteigenen heb ik toch liever dat ze opv eerst vol gooien
+1
achterhoeker2
@weurding Als ze een boer benaderen voor woningbouw gaat bij vrijwel iedereen de vlag uit.
labella
@achterhoeker2 is dat zo? Ik heb ook een perceel waar woningbouw zou kunnen komen begreep ik vorige week maar ik heb de vlag nog niet opgezocht.
+3
Cowboy3
@labella Voordat die vlag ooit uit zou kunnen ben je jaren en jaren en jaren verder en heb je meerdere corrupte ambtenaren versleten.
royale
@labella het is maar net wat je belangrijk vindt. Een goede vriend van mij heeft vorig jaar het bedrijf van de ouders overgenomen waarbij dit "warme" perceel bij de ouders blijft. De verwachting is dat de grond binnen 10 jaar woningbouw wordt, maar dat is koffiedik kijken! Nu staat het perceel prive en belastingvrij!
Noorderling
Quote Reactie van @royale:
Nu staat het perceel prive en belastingvrij!

Krijgen ze het nog druk willen ze het op krijgen, anders kun je daarna nog 40% inleveren.
George
Quote Reactie van @Noorderling:
Krijgen ze het nog druk willen ze het op krijgen, anders kun je daarna nog 40% inleveren.

40% toch niet , erfbelasting naar eigen kinderen is maar 10% voor de eerste ruim 128000 dacht ik en daarboven 20% . Zo erg is het nu ook allemaal weer niet.
Noorderling
@George
klopt, zat verkeerd.
Die 10% heb je als het goed is met 1ha al vol.
achterhoeker2
@Noorderling (Veel) belasting betalen is een keuze.
Noorderling
@achterhoeker2
Je kunt niks meenemen als het over is. Zorg dan dat je het bij de volgende generatie op papier krijgt.
+1
weurding
@achterhoeker2 hopen dat ze gauw bij je komen dan
George
Quote Reactie van @weurding:
hopen dat ze gauw bij je komen dan

Voor woningbouw wordt vlot 400000/500000 per ha betaald dan vind Weurding het ook niet zo erg als ze bij hem op zijn grond wat huizen bouwen. Als dat wel zo is dan stuur ze maar naar hier.
weurding
@George denk je? jij hebt zeg maar 36 ha, al beurde je maar 50000 per ha 1,8 miljoen, werd je er al verlegen mee 😉
Bartlehiemboer
Er wordt tenminste in oplossingen gedacht. Kan me niet voorstellen dat ze in dit idee mee gaan. Maar het lijkt mij toch een sterk punt om naar te verwijzen in alle komende rechtszaken om boeren te onteigenen. Dank BBB
+2
sorry
@Bartlehiemboer dat ze al dat linkse volk mee op de kast jaagt is het al waard...had je het gezicht van de cu minister gezien tijdens het debat?

van de winter een filmpje maken van die baggerbende..kijken hoevaak ze geretweet word
+1
Cowboy3
@sorry Bij de poll van 4700 stemmen vind 80% het een goed plan, zo laat de volgende verkiezingen maar komen.
Twentsch Land
Bromet ! En dat in een natura 2000 gebied ..... maar wel boeren weg bij natura 2000 gebieden en daar wel woningen willen bouwen .... tja 🤔

Ben er nooit geweest daar ... maar laten we er maar even vanuit gaan dat het een mooi gebied is ....... nou ergens anders is het ook wel mooi en daar worden boeren verdreven .... kijk maar eens hoe het in noord Twente er aan toe gaat.
+4
Noordoost
Er is nog een beter plan : grenzen dicht....
+1
de jonge
@Noordoost zo is het als het vee in aantal terug moet dan de mensen ook toch, pakken ze daar ook maar een peilmoment voor van 1994 oid. Alles voor de natuur,of toch niet.....
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
t als het vee in aantal terug moet dan de mensen ook toch,

"Ik ga geen mensen relateren aan stikstof" (uitspraak van de minister tegen landbouw)
de jonge
@kanniewaarzijn klopt,maar er was ook een minister genaamd rutte die zei dat alles bespreekbaar moest zijn zonder taboes, Quote rutte::"" En alleen op die manier kun je stap voor stap die knoop ontwarren, de knoop van de stikstof, de knoop van de PFAS. Daarbij moet iedereen z’n bijdrage leveren, daarbij zullen er niet altijd makkelijke oplossingen zijn. In deze coalitie zijn er geen taboes meer, voor zo ver ze er waren zijn ze nou wel weg. Want we kunnen ons niet veroorloven dat hier dadelijk banen verdwijnen, bedrijven omvallen. Dat zou vreselijk slecht zijn. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat we in dit land ons dagelijks brood kunnen blijven verdienen, in een mooi en leefbaar Nederland. Dat is voor nu belangrijk maar ook voor de toekomst. Dat is waar het om gaat en dat is dus ook wat mij, het hele team iedere dag op dit moment bezighoudt.""" Einde quote. Dus mensen zouden wel degelijk er in mee genomen moeten worden.....
de jonge
@de jonge en waarom horen we niets meer van de pfas,dat legde de bouw etc toch ook compleet sitl? waarom daar de normen wel van omhoog gooien? omdat dat een middel is wat door de staat zelf in het verleden goedgekeurd was? RIVM ondersteunt overheden met kennis over PFAS in de leefomgeving. Poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) zijn chemische stoffen die door de mens zijn gemaakt. Zij komen van nature niet in het milieu voor. Voorbeelden van PFAS zijn GenX, PFOA (perfluoroctaanzuur) en PFOS (perfluoroctaansulfonaten).We worden als sector genaaid en gediscrimineerd door de overheid......
+1
JohanvS
Een concentratiekamp voor dieren.
Dat is toch niet meer van deze tijd.
+4
Spuit11
@JohanvS Dat uitschot heeft wel de privilege om WOII vergelijkingen te doen. Als van Meijeren ook maar één half woord in de trend noemt zijn de moreel-verhevenden er als de kippen bij daar iets van te vinden.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!