Melkveehouder René Staal vindt onteigening van grond een slecht plan: ‘Hoe halen ze het in hun hoofd?’

Als de stikstofuitstoot moet worden teruggebracht én de natuur hersteld, kan het zover komen dat boeren worden gedwongen hun grond af te staan, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving. Boeren René Staal en Jos van Sleeuwen denken verschillend over onteigening. Ze vertellen hun verhaal.

ja, wat dacht ik toen ik het bericht las? Ik dacht: Hoe halen ze het in hun hoofd om ook maar met de mogelijkheid te komen om boeren gedwongen te onteigenen?” zegt melkveehouder René Staal uit Berkhout. “Dat is namelijk de moeilijkste procedure om land te verkrijgen. Het levert alleen maar vertraging op door allerlei juridische procedures. Dwang zorgt altijd voor weerstand. Als jij morgen een brief op de mat krijgt van een advocaat die je huis wil opeisen ga jij ook steigeren. Het is de mens eigen om tegengas te geven als ze je pushen. Dat is instinct.”

“Zelf denk ik er absoluut niet over om ermee te stoppen. Ik run het melkveebedrijf samen met mijn ouders. Ik heb drie kinderen, we zijn gezond. We hebben 150 melkkoeien en het bedrijf is helemaal in balans. We kunnen de rekeningen betalen, de rente, de aflossing. En dan nog. Stel je laat je uitkopen, wat moet je met al dat geld? Je kunt niet wonen in een koffer met geld.”

Deel dit topic

Reacties

demelkboer
Mensen uit de randstad begrijpen nog steeds niet dat rijkdom voor sommige mensen niet gaat over geld.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0