Vrijwillige opkoopregeling veehouderij voorjaar 2022 open

De Landelijke beëindigingsregeling veehouderij gaat naar verwachting in het voorjaar van 2022 open. Daarvoor is bijna 1 miljard euro beschikbaar, heeft landbouwminister Carola Schouten dinsdag bekendgemaakt.

Deel dit topic Vrijwillige opkoopregeling veehouderij voorjaar 2022 open (nieuweoogst.nl)

De Landelijke beëindigingsregeling veehouderij gaat naar verwachting in het voorjaar van 2022 open. Daarvoor is bijna 1 miljard euro beschikbaar, heeft landbouwminister Carola Schouten dinsdag bekendgemaakt.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
de hoef
Er zullen er nu wel meer mee doen
Vdejong
@de hoef Wat gaat carola betalen per hectare?
+1
jg
@Vdejong Zie boerderij.nl, grond wordt buiten de regeling gelaten. Veel vergunde N ruimte opkopen is het doel.
Vdejong
@jg
Quote:
boerderij.nl
is me het niet waard
Koeien boertje
@Vdejong dat valt nog te bezien, als je toch wilt verkopen is dat makkelijker zonder erf en gebouwen.
Land is toch wel makkelijker te verhuren of in gedeelten te verkopen.
bio boer
@jg zo ik het lees mag je kiezen
ted9
@jg Grond zal in prijs gaan zakken
+2
Twentsch Land
Nee ( op een enkele plek na ) grond wordt duurder, ook veel duurder.

@ted9
ted9
@Twentsch Land Kom je nog achter het nieuwe landbouwbeleid zal het voor een hoop akkebouwers niet makkelijker maken. Gras is er overal genoeg en zal alleen nog maar meer worden.
+3
Twentsch Land
Onderschat de run op grond de komende jaren niet .... uit de niet agrarisch wereld.

@ted9
grös
@ted9
Ik zie de bloembollenteelt nabij natuurgebieden ook somber in, en het is toch vaak de schralere zandgrond die daar liggen en juist geschikt zijn.
bio boer
@grös bloembollen zie ik hier in de rego steets meer komen op de zwaardere klei bij melkveehouders vinden het mooi ze krijgen goede huurprijs en nieuwe drainage voor 50% zo ik begreep
+2
de hoef
@Vdejong doel meer op varkensboeren , nu de prijs ingestort is
+1
Kars
Als je erover nadenkt ga je pas erover nadenken. Opkoopregeling voor voedsel productie te verminderen. Zeggen ze tijden veranderen. Je hoeft niet ver te vliegen en je hebt al hongersnood dagelijks. Echt hypocriet volk hier.
Natuur natuur, helemaal niks natuur. Alles volbouwen dat is wat ze willen en de natuur gaat net zo goed op termijn tegen de vlakte
George
@Kars
Waar vlieg jij dan naartoe?
Ik heb die ervaring niet.
+1
weurding
@George ik ook niet, zoek het niet op ook, echt niet
Kars
@George dat is symbolisch bedoeld. Of moet ik dat ook nog verder uitleggen?
+3
George
@Kars
Nou die honger in de wereld wordt er telkens bijgehaald door sommige. Maar als je daar echt zorgen om hebt zou ik zeggen produceer maar raak en breng het er maar heen met dat vliegtuig. Honger in de wereld is geen boerenprobleem en dat mag het ook niet worden. We produceren met zijn allen al meer dan voedsel genoeg van prima kwaliteit voor prijzen wat eigenlijk niet kan zo laag! Als ze met hun millieu en stikstofonzin straks bereiken dat ze honger krijgen wordt het pas beter voor de boeren.
+1
grös
@George
Dat we de wereld moeten voeden is ook een drogreden, vaak gebruikt om zo intensief mogelijk te produceren, of commercie. Wereldwijd word 40% van het voedsel weg gegooid, hier meestal door de consument, maar in Afrika gewoon door logistieke problemen, misoogsten, technische problemen, brandstoftekort, etc.
demelkboer
Na het stukje over de onteigening in de krimpenerwaard zal de animo wel wat bekoeld zijn.......
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!