Rabobank herstelt van coronacrisis, lage rente blijft probleem

Rabobank heeft in het afgelopen halfjaar de winst stevig opgevoerd. De bank profiteerde van het economisch herstel, maar kon ook weer over een flink deel van het geld dat eerder apart werd gezet vanwege het risico op slechte leningen beschikken.

Deel dit topic

Reacties

+2
mlkvhoudr
Ze mogen me best wat meer rente op mijn spaargeld geven als ik daar de jongens en meisjes van de Rabobank mee vooruit help.....
+3
Melkboer16
Geld apart gezet voor slechte leningen die niet terug werden betaald?
Daar zit er geeneen van in de grondgebonden landbouw.
Dus wij betalen opslag voor de problemen van anderen
+4
Noorderling
@Melkboer16
Dat is al jaren bekend. Kan toch niet zijn dat je als particulier je huis 100% financiert goedkoper kunt lenen dan een boer voor 40-50% vreemd vermogen?
+1
j h p
@Noorderling ik wilde het een jaar of wat ook wel voor 20 jaar vast zetten met de zelfde rente als huizenkopers, kon niet, goede uitleg daarover krijg je ook niet.
Boerbakje
@Noorderling Dan zeggen ze dat in die markt nu eenmaal meer concurrentie is.
hans-hans
@Noorderling banken hebben bij huizen van particulieren voor 1 huis een hypotheek garantie
Dus als de particuliere klant niet betaald krijgen ze volgens mij geld uit de garantie pot
Dus banken lopen met particuliere klanten minder risico
Dit is hoe ik het een keer gehoord heb maar misschien weet iemand hoe het precies zit , iemand van de bank moet het toch wel weten?
j h p
@hans-hans ook wel zonder garantie een stuk lager.
Noorderling
Quote Reactie van @hans-hans:
iemand van de bank moet het toch wel weten?

vast, constateer alleen dat het bijzonder is. Moeten hier ook gekke dingen gebeuren willen ze hun geld er niet uit krijgen.
huub
@hans-hans Nationale Hypotheek Garantie, NHG. Op een hypotheek met NHG krijg je 0,5%rente korting. Het gros van de huizen is te duur en komt niet in aanmerking voor NHG. Als je met verlies verkoopt wordt pas achteraf beslist of je een vergoeding krijgt. Al met al stelt het niet zoveel voor.
matt
+1
mlkvhoudr
@matt in de landbouw hebben we de n.g.g.

De nationale gedoe garantie😉
+2
Bartlehiemboer
Bank heeft gewoon dikke winst gemaakt door de overheidssteun, ons geld dus.
De slechtere bedrijven waren anders failliet gegaan net zoals het voor de corona ook ging. Ze zitten dus te pronken met ons belastinggeld. En niemand die ze even op de vingers tikt?
+1
weurding
Negatieve rente werpt al vruchten af dus, legale diefstal loont
aan
@weurding rente op een spaarrekening wordt ,werd eenmaal per jaar uitgekeerd negatieve rente wordt elke maand automatisch afgeboekt.
weurding
@aan dat zal, 0,01 bijboeken is ook minder dan 0,5 afschrijven
robotslaper
Rabo is zelf het probleem.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0