Weiden op zomerse dagen vraag nauwkeurige registratie

Veehouders die ervoor kiezen de koeien op warme dagen zelf te laten kiezen of ze binnen of buiten willen liggen, kunnen deze dagen niet zomaar als een weidedag beschouwen, stelt de Stichting Weidegang.

Deel dit topic Weiden op zomerse dagen vraag nauwkeurige registratie (melkvee.nl)

Veehouders die ervoor kiezen de koeien op warme dagen zelf te laten kiezen of ze binnen of buiten willen liggen, kunnen deze dagen niet zomaar als een weidedag beschouwen, stelt de Stichting Weidegang.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

Jaap40
Bij warme dagen gewoon opstallen.
De koe heeft niets aan een telling van weidedagen. Geen stichting weidegang voor nodig.
+6
Erco
Wat n betutteling. En dat gewoon om je eigen melkgeld terug te verdienen!
Frederika
Gewoon de deuren open en zelf laten kiezen .En hoppa weer een weidedag
casev
Vorig jaar kon ik die uren nog gewoon op de leverantie kaart per dag invullen. Heb het toen ook wel netjes bijgehouden. Nu ik het op melkweb ergens vooraf! Moet invullen....... kwam er pas achter dat ik nog steeds niet had ingevuld dat ze hier al 2 maanden ook snachts buitenlopen....
+2
pieta
@casev Ik vind dat digitale perfect werken. Ik vul direct in van 1 april tot 1 oktober en als de tijd wijzigt voer ik voor die dag ff een wijziging door.
+1
Twentsch Land
Hier idem ... op deze wijze stelt het allemaal niet zoveel voor.
@pieta
+1
Wolswinkel
Quote:
en als de tijd wijzigt voer ik voor die dag ff een wijziging door.

@pieta ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜œ๐Ÿ‘
pieta
@Wolswinkel Je mag er mee lachen hoor. Hier hebben de koeien een vast ritme van naar buiten en tijd waarop ze weer naar binnen mogen. Het zijn eenmaal gewoontedieren. Ik vul dat direct voor het gehele seizoen in. De paar keer dat je wat moet wijzigen is bij een week met hete dagen en bij te veel regen.
+1
Wolswinkel
@pieta ik lach je niet uit maar lach je toe hรจ.๐Ÿ˜‰

Hier exact hetzelfde. Maar als het een keer een half uur korter is door wat dan ook en ze komen een paar dagen later een uur later binnen ga ik niets wijzigen, blijf je aan de gang.
pieta
@Wolswinkel Ik heb de eindtijd wat eerder staan als het moment dat ik ze binnenlaat. De uren halen we hier toch heel gemakkelijk.
+2
The Hurminator
Met een weideregistratiepoort nooit meer gezeur of discussie....

En als je geen grasaanbod of een goed weidesysteem hebt dan ga je nooit met plezier weiden en wil het ook nooit lukken, dit jaar nog amper warme dagen gehad dus wat dat betreft moet het goed komen 😄
+3
mlkvhoudr
@The Hurminator kun je die bij de action halen ? Of krijg ik die kado van stichting weidegang.....
+1
Twentsch Land
Bij action is het uitverkocht .... ๐Ÿ˜

Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen .... dit jaar maar verder met de digitale registratie...
@mlkvhoudr
+2
Boertje25
@mlkvhoudr Lely heeft uitgerekend dat je er โ‚ฌ1.15 mee kunt verdienen. Dus voor โ‚ฌ1.10 kun je een registratiemodule op je grazeway laten monteren
mlkvhoudr
jan w
@The Hurminator
En dan krijg je wel weer ander gezeik. Ken iemand die moest dat ook met de bouw van de nieuwe stal. Bij controle bleek dat er een stuk of 7 koeien onvoldoende buiten kwam. De weidetoeslag zou worden ingetrokken bij geen verbetering. Nu had die boer geluk, dat ze een paardebak naast de stal hebben. Nu gaan die koeien die onvoldoende naar buiten gaan de paardebak in en met een automatische afsluiter die na een paar uur weer open gaat kunnen ze weer naar binnen.
Waar zijn we mee bezig.??
Noorderling
@jan w
Dan gaat 120x6 voor alle koeien echt niet meevallen.
Wat als 5 koeien er niet aan komen, 15.000euro inleveren?
Wat wordt de grens van toelaatbaar en wat niet. Daar gaan meer zich mee in de vingers snijden dan dat ze makkelijker een Qlipper overtuigen.
bio boer
@Noorderling dat denk ik ook heb 1 koe blijft altijd binnen ๐Ÿ˜… met controle geen probleem als 75% maar buiten is
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan w:
Waar zijn we mee bezig.??

De enige zinnige opmerking in deze discussie. Is er nu nooit eens iemand (zelfs niet รฉรฉn!) die zegt: "stoppen met die doorgeslagen onzin"? We leven langzamerhand in een openluchtgekkenhuis.
+1
Jaap40
@kanniewaarzijn inderdaad wat een gezeik over dat weiden. Met al die toeters en bellen. Al blijven aantal koeien binnen, sommige komen terug voor voer, water of koele stal, gaan tijdje liggen en gaan weer naar buiten. Ze gaan maar lekker hun gang, wel goed gras aanbod! Gewoon doen wat de koe prettig vindt, de koe geeft het zelf wel aan. Veel koeien willen zoals vandaag graag binnen zijn, nou prima dan.
klant
@Jaap40 vindt ik ook als er van de 100 nu 30, 50,75, of 100 buiten lopen maakt toch geen zak uit, als er maar een koppeltje buiten loopt toch.
Jaap40
@klant als zelfs bij slecht weer / warm weer geen koe naar binnen wil zal het in de stal wel niet ok zijn. Zelfde geldt regelmatig voor dag en nacht weiders, stallen of voer in de stal niet voor elkaar.
Twentsch Land
Niet genoeg grond aan de stal jongen ?

@Jaap40
+1
Jaap40
@Twentsch Land koe per hectare
komelker 2
Lely kan inderdaad goed rekenen.
Vdejong
Nooit problemen gehad met registratie. Koeien op stal en jongvee buiten van eind mei tot oktober. Deelweidegang.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!