Onderzoek FDF: "Distributiecentrum Raalte heeft vergunning nodig bij meer dan zeven vrachtwagens per maand"



Quote:
Het distributiecentrum van de Jumbo in Raalte heeft geen natuurbeschermingsvergunning, terwijl dat volgens Farmers Defence Force (FDF) wel zo zou moeten zijn. Alleen als er maandelijks minder dan zeven vrachtwagens komen laden of lossen, is geen vergunning nodig. "Het is duidelijk dat er veel meer vrachtwagens af en aan rijden." FDF heeft aangifte gedaan en heeft de provincie gevraagd te handhaven tegen het ontbreken van een vergunning. De provincie Overijssel zegt nog niet te weten of Jumbo echt een vergunning nodig heeft.

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Dat is dan niet zo'n groot distributiecentrum zeker ?

🐣
+1
Bekkink
Dit kan nog een mooie soap worden. Zijn de tv rechten al verkocht?
cjw73
@Bekkink er veranderd niets hoor. Het blijft gewoon open. Dan verzint de provincie wel iets.
Koeien boertje
@cjw73 ja, dat zijn levensbedreigende situaties als die dicht moeten.....
Zeiden ze met staken
Pffffff dus ze staan boven de wet?
Pffffff dus ze worden zo gelegaliseerd!
de jonge
De ‘Stikstofwet’ is een feit! Op 1 juli 2021 zijn de Wet stikstofreductie en natuurverbetering en het Besluit stikstofreductie en natuurverbetering in werking getreden. Naar aanleiding van de PAS-uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 29 mei 2019, werd het wel eens tijd voor een geüpdatete aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot bouwen. Volgens het kabinet loont het lange wachten. Deze wet bevat namelijk een robuust en structureel pakket aan maatregelen voor de vermindering van de stikstofdepositie. En daarmee de mogelijkheid om te (blijven) bouwen. Er wordt onder andere een bouwvrijstelling geïntroduceerd en een legaliseringsprogramma.
+5
de jonge
@de jonge weer duidelijk dat we als sector gewoon worden gediscrimineerd. en geelimineerd, wat zei mark van den oever ook alweer waarvan iedereen zo enorm ontdaan was?? ....
+2
Komelker
Hier in het dorp komt de gemeente ophaaldienst minimaal 8 keer in de maand bij de inwoners langs met een vracht wagen, om de kliko te legen, dat mag dan weer wel ? , en hoe moet het met de pakketdiensten, die rijden ook bijna in gelid door het dorp.
+7
nitevd
@Komelker Dat is legaal omdat het voor aanwijzen N2000 gebieden (1994 - 2004) ook al uitgevoerd werd. Alle nieuwe activiteiten en uitbreidingen die significant stikstofuitstoot veroorzaken (b.v. distributie- en datacenters, luchthavens, industrie) en na die datums geïnitieerd zijn, moeten een NB vergunning hebben. Veelal is dat niet het geval en waarschijnlijk is overhevelen/stelen van alle vergunde stikstof van boeren bij lange na niet genoeg om al die activiteiten alsnog te legaliseren. FDF trekt hiermee een heeel grote beerput open, waarvoor respect.
+1
@nitevd INDERDAAD SUPER !!!!
+7
mlkvhoudr
Ach gossie wat zijn we weer zielig met zijn allen en iedereen is tegen ons en de rest word voorgetrokken......het distributiecentrum van de Jumbo in Raalte is het oude distributiecentrum van de centra (meen ik) en later de c1000 en die is overgenomen door Jumbo dus nu Jumbo maar zit daar dus al een kleine eeuwigheid, stel nou dat ze een NB vergunning moeten aanvragen dat is toch klein pils voor zulke grote bedrijven, ik snap niet waar jullie je druk om maken
+20
jan w
@mlkvhoudr
De provincie Noord Brabant heeft 200.000 bedrijven waarvan ze niet weten of die nu wel een NB vergunning nodig hebben. Als wij als boeren een NB vergunning nodig hebben , waarom de rest van de bedrijven dan niet.
Afgelopen winter was er een jonge boer uit de omgeving van Etten-Leur op tv. Hij was verplicht om zijn emmissie te beperken. Moest daarvoor flink investeren. Op 250 mtr. van zijn bedrijf staat een fabriek van Isover , die had een uitstoot iets van 120 ton Nh4 en 68 ton NOx. hebben geen NB vergunning.
Wie is er dan gek.!!
+5
robbies
@mlkvhoudr vaak kan ik je relativetende van ittersum-bijdrages wel waarderen, maar wat Jan hierboven zegt klopt wel. Alle stallen emissiearm, maar andere sectoren hoeven geen vergunning te hebben. Dat is gewoon waanzin
+2
BertK
@robbies stikstofdepositie als maat van kwaliteit natuur ook.
mlkvhoudr
@robbies ik ben het ook met Jan eens hoor dat dat wel mooi de waanzin weer geeft, zonder te weten wat het verschil voor de natuur is tussen ammoniak en ammonium, je zou denken dat het meer verzurend is dat ammonium omdat het veel meer is en meer een h tje meer heeft, ik reageerde op het gejank er boven he voor de duidelijkheid.

Overigens heb ik het helemaal niet zo naar mijn zin op het moment maar niemand maar dan ook niemand zit op klagers te wachten.
Heb jij iemand gezien die onze grote steeds van Nick name wisselende klager mist?
+1
Melkmeisje
@mlkvhoudr ik mis hem, maar ik wil niet klagen 😉
+2
mlkvhoudr
@Melkmeisje als alles wat tegen zit aan een ander ligt aan wie ligt succes dan?
Melkmeisje
@mlkvhoudr dat is een mooie vraag.
Kun jij het misschien uitleggen?
+1
mlkvhoudr
@Melkmeisje alleen voor mezelf niet voor een ander en als ik dat hier onder woorden ga brengen krijg ik de zweefteefaward😋
Melkmeisje
@mlkvhoudr dan ben je de eerste die deze onderscheiding hier krijgt, dat moet je alleen zeer bijzondere prestatie zien man!
+2
robbies
@mlkvhoudr succes kent vele vaders, falen is een wees
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
zonder te weten wat het verschil voor de natuur is tussen ammoniak en ammonium,

Veel industriële bedrijven hebben geen NB-vergunning. De overheid heeft geen idee hoeveel "uitstoot" er van deze bedrijven komt. Vliegvelden worden aangelegd met liefst zoveel mogelijk vliegbewegingen. Bouw moet gewoon doorgaan. 1 of 2 miljoen mensen erbij in NL is geen enkel probleem. Formule 1 moet doorgaan, geen probleem, enz. enz. enz.....wie nu nog niet snapt waar men mee bezig is heeft een plaat voor z'n kop!

En het "leukste" is: de landbouw is de enige die geen stikstof"probleem" heeft; wat bij de planten lijkt te verdwijnen (andere verbindingen), komt weer terug bij het voeren van de dieren. (kringloop).
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn ik snap het punt wel maar creëeren we niet op deze manier alleen maar extra concurrentie op de stikstof markt, mij maakt extra kopers niet uit maar voor de genen die denken dat ze door meer partijen op zoek te laten gaan naar n rechten, waar het toch gewoon op neer komt als ze tekort hebben, de belangen dienen van de genen die boer willen blijven dan heb ik mijn twijfels bij die strategie
Nevergiveup
@mlkvhoudr jij bent meer van het gedogen , behalve als het om een boer gaat ?? Met jou gaan we de oorlog niet winnen ...
Melkmeisje
@Nevergiveup met jou wel? Vertel eens hoe je dat wilt gaan doen dan.
+5
Nevergiveup
@Melkmeisje heel simpel , volhouden en doorgaan meter inzetten op de waarheid en eerlijkheid.

Zoals Wille al zei , niet wegkijken niet normaal vinden wat niet normaal is.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ik snap het punt wel

Je snapt het punt dus niet.
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn en ik vond het nog wel een van mijn beter doordachte gedachtegangen vandaag🙂
+1
kanniewaarzijn
+1
MaFlodder
@mlkvhoudr gelijke monniken gelijke kappen. Het is gestoord dat van veehouderij alles geregistreerd staat, maar van bedrijven/activiteiten buiten landbouw om niet, terwijl daarvan ook in sommige gevallen 'te veel' stikstofdepositie op natuur komt. Als dat allemaal rechtgetrokken wordt, is er een eerlijk speelveld en zal blijken dat er te weinig ruimte is om alles te kunnen legaliseren. Dan zal Rutte terug moeten naar Brussel. Zo niet, zal de totale Ned economie op slot staan. Maar dan moet het wel breder getrokken worden dan jumbo alleen anders is mob fdf te snel af.
mlkvhoudr
@MaFlodder gelijke monniken gelijke kappen maar wel toch alleen wat ons past toch ?
+4
robbies
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Heb jij iemand gezien die onze grote steeds van Nick name wisselende klager mist?

Missen is een groot woord. Maar hij was wel goed op de hoogte en doorzettingsvermogen kon je hem ook niet ontzeggen. Wat het duiken in het fosfaatverhaal 6 jaar na dato nog oplevert heb ik me regelmatig afgevraagd. En dat Co hem telkens eraf kieperde was wat kinderachtig.
mlkvhoudr
@robbies ik heb wel een zwak voor eigenwijze personen in zijn algemeenheid, als hij inhoudelijk was kon ik hem ook waarderen, zelfs wel als hij mij op de korrel nam waardeerde ik dat vaker wel dan niet maar op een gegeven moment laat je prikkers los met lezen als ze zichzelf niet meer durven te vernieuwen of onovertuigbaar zijn, en maar in de negativiteit blijven hangen word ik wel kriegel van.
Het is een uitdagende tijd en waar het kan zullen we daar in mee moeten en anders stoppen, ik wil in ieder geval niet pas stoppen op t moment dat ik dan achteraf moet zeggen ben blij dat ik gestopt ben, dan ben je te laat gestopt.
mlkvhoudr
@mlkvhoudr voor de duidelijkheid, ik streef er niet na om te stoppen ik streef er naar om het werkplezier weer volledig terug te vinden
robbies
@mlkvhoudr waar ben je dat kwijtgeraakt? Gevolg van regelgeving in zijn algemeenheid, heb je zelf te maken met onduidelijkheid of loopt het in de stal niet?
+2
mlkvhoudr
@robbies er zijn een aantal los van elkaar staande ergenissen die mijn arbeidsplezier drukken, dat heeft gewoon even tijd nodig maar ik ben niet het geduldige type, 1 ergenis is hoe de medewerkers van Leerdammer in de vergaderingen iets compleet anders beweerden dan later in de rechtszaal, zaken doen gaat op basis van vertrouwen en dat waren deze heren even vergeten in de rechtszaal, maar hoe moet je met elkaar verder op deze manier als je op verschillende plekken iets compleet tegenstrijdigs gaat beweren, maar goed die man zit niet meer op zijn plek, de 1 na de ander vertrekt bij Leerdammer, nu vertrekt de moeder zelf ook dus dat maakt kwaad zijn niet makkelijker 😉
Want op wie in vredesnaam iedereen vertrekt
+2
andrestouwe
@mlkvhoudr dat is het kantoorgedeelte en de distributie voor la place. Het grote (nieuwe) distributiecentrum zit aan de heesweg
mlkvhoudr
@andrestouwe dus ik loop al weer achter dat wist ik niet dat er verplaatst was
+1
demelkboer
Mooi dit
+1
Distriebutie centrum dicht . klaar is keessie .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0