‘NMV, FDF en DDB dwarsliggers bij stikstofafspraak’

NMV, FDF en DDB steunen de gemaakte afspraak met landbouwminister over aanpak stikstof niet.

Quote:
Maar het blijft fout, deze verdeeldheid in eigen kring. Terwijl we meer dan ooit eenheid en kracht moeten uitstralen, vangen we elkaar de vliegen af in eigen kring. We moeten een voorbeeld nemen aan de milieu- en dierenwelzijnclubs. Die stralen eenheid uit en boeken succes. Wij niet.

Bron

‘NMV, FDF en DDB dwarsliggers bij stikstofafspraak’
boerderij.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+10
Boerbakje
Tja zonder dwarsliggers blijft de rails niet goed liggen en raakt de trein helemaal het spoor bijster.
+2
cornelissen
Kan mij er wat bij voorstellen, de vergoedingen zijn niet duidelijk.Het lijkt er op, dat het allemaal voor nop moet, dus eerst duidelijkheid daarover en dan pas handtekeningen. Had lto met de overige clubs in het overleg ook moeten doen
+3
labella
Toch nog een paar verstandige partijen die niet bij voorbaat al een handtekening op een blanco papier zetten.
+1
Eers kiek´n
Als LTO en LTO light (NAJK) zonder overleg met andere partijen hun handtekening al zetten.... en sowieso al niet willen samenwerken in een Landbouwcollectief 2.0 waardoor wel een meerderheid van de boeren wordt vertegenwoordigt..... afblazen....
jan w
John Spithoven heeft geopperd om weer een landbouwcollectief op te richten. Dit is afgewezen door een partij die denkt alles beter te weten.
Denk dat die bepaalde partij misschien de regels er wel door krijgen, maar dat de financiele middelen die ze voor ogen hebben er nooit niet komen en dat de boeren zelf voor de kosten op moeten draaien. En Den Haag lacht zich te barsten.
anonymous_290
@jan w zal wel een riante vergoeding voor begeleiding en advisering zijn afgesproken.
Op ons erf komen alleen de lasten.
jammermaarhelaas
Reactie van Spithoven onder het Boerderij artikel zegt alles wat mij betreft.
joske1980
@jammermaarhelaas
Kun je die hier kopiëren? Ben geen lid van de boerderij
+1
labella
@joske1980 geeft niet. je kunt de reacties wel lezen, alleen het artikel niet.
+1
Marco de 1ste
Reactie @spithoven op artikel boerderij.
Inspraak zonder inzicht geeft uitspraak zonder uitzicht.
Er is voor deze deal geen 2 miljard beschikbaar.
In de kamerbrief staat 181 miljoen euro voor management maatregelen, niet voor de veehouders maar voor project potjes.
Daarnaast wordt er met deze afspraak stikstof ruimte weggegeven aan natuur terwijl de sector eerst eigen probleem dient op te lossen.
+1
Marco de 1ste
@Marco de 1ste
180 miljoen voor projectjes waar Lto en Najk zelf voor aan staan om hun handje op te houden.
Zo gaat altijd zijn er centjes te verdelen dan zijn die clubjes haantje de voorste. Is het niet overheidsgeld dan wel door boeren opgehoeste productschapgelden. Waarbij boerenbelang niet altijd in ogenschouw wordt genomen.
John Spithoven
Het opinie stuk vergaderboer is in dit geval maar bij elkaar gefantaseerd stuk. Volgens mijn informatie waren FDF en DDB van begin af aan niet uitgenodigd voor het sector overleg. Zij werden uitgesloten. Daarnaast hebben zowel Agractie als NMV zo ongeveer tot de jaarwisseling mee gedaan , en zijn er toen na elkaar uitgestapt. Reden, geen boter bij de vis voor de boer.

Dat de andere wel akkoord zijn gegaan met een financieel uitgekleed LC plan is voor hun rekening. En dan kunnen we concluderen dat de laatste alinea weer klopt als een bus.
Alleen via een breed gedragen akkoord is er draagvlak. En dat zegt meer over de partijen die de deal gesloten hebben met lnv dan over de niet betrokken partijen of uitgestapte partijen.

Er is maar 1 oplossing, een nieuw Landbouwcollectief. Anders vervallen alle bestuursrechtelijke afspraken bij de uitvoering onder het civiel recht (is een doordenker die nu nog geen uitleg behoeft.)
Bennie Stevelink
Het verhaal van FDF, NMV, DDB en hun achterban bevat een tegenstrijdigheid. Enerzijds vertellen ze dat een veel betere deal gemakkelijk bereikbaar is, maar dat deze niet gerealiseerd wordt doordat het bij LTO allemaal sukkels zijn die “bij het kruisje tekenen”.
Tegelijk laten ze weten dat ze zelf deze veel betere deal niet kunnen realiseren. Ze blijven naar LTO kijken als de organisatie die het voor hun waar moet maken.

Er zijn hieruit twee conclusies mogelijk:

1. De veel betere deal die gemakkelijk bereikbaar is, is een leugen. Als het gemakkelijk bereikbaar was hadden de alternatieve clubs het zelf kunnen waarmaken. Zij zijn immers niet zulke sukkels als die van LTO? Uit het feit dat de alternatieve clubs het niet waarmaken moeten wij concluderen dat de veel betere deal niet bestaat.
De achterban wordt dus bewust voorgelogen en opgehitst met onhaalbare doelen.

2. De mogelijkheid van een veel betere deal bestaat wél en is ook gemakkelijk bereikbaar. Echter, uit het feit dat de alternatieve clubs nog minder in staat zijn deze waar te maken dan LTO, blijkt dat zij nog grotere sukkels zijn als die van LTO.
+1
jan w
@Bennie Stevelink
Jij weet alles zo goed, als jij dan nu eens zorgt voor een nieuw landbouwcollectief.
Kun jij je ook eens een keer van de goede kant laten zien. Als die andere partijen naast LTO er niet waren geweest, dan was de landbouw in nederland al lang naar de kloten geholpen.
Bennie Stevelink
@jan w Wat hebben die andere clubs tot nu toe gepresteerd, anders dan weglopen en heel hard "boe" roepen?
John Spithoven
@Bennie Stevelink Dag Bennie, vraag

Ik denk dat we het samen wel eens zijn dat we zeer zuinig moeten wezen op vergunde stikstof ruimte.
De deal die gesloten is gaat over het generiek inleveren van stikstof via management maatregelen voor de natuur.

Waar denken jullie de ruimte vandaan te halen voor PAS knelgevallen en bijv toekomstige vergunning voor beweiden en bemesten?

Zullen we dan samen concluderen dat we zuinig moeten wezen op vergunde stikstof ruimte? In plaats van de schijnrealiteit van de natuur te redden.
+1
MaFlodder
@Bennie Stevelink En de grootste sukkel dat Ben(n)ie?!! Bij LTO zijn het niet alleen sukkels omdat ze bij het kruisje tekenen, maar omdat ze daarmee kruizen door boerenbedrijven zetten met hun achterlijke ideeën!!
cornelissen
Volgens mij zijn FDF en DDB nooit uitgenodigd, NMV en agractie hebben zich definitief afgemeld voor de "theekransjes" Of dat verstandig is weet ik niet. Persoonlijk was ik waarschijnlijk wel gegaan en had die "theekransjes" wat minder prettig laten verlopen, als er geen geld komt.
Waarschijnlijk had dat voor het resultaat niet veel uitgemaakt, want het moest bij LNV toch voor nop. Alleen extra beweiden wordt kennelijk iets uit Groene diensten geregeld en dat schijnt naar ik nu begrepen heb europees landbouwgeld te zijn.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cornelissen:
n dat schijnt naar ik nu begrepen heb europees landbouwgeld te zijn.

Een sigaar uit eigen doos dus.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!