Iedereen bouwen! Stikstofdepositie flink gedaald

Cijfers om blij van te worden. In 2020 daalde de stikstofdepositie met negen procent ten opzichte van een jaar eerder en de concentraties stikstofdioxide in de lucht lagen afgelopen jaar zo'n twintig procent lager dan het jaar daarvoor, zo jubelt het RIVM. En fijnstof pakt dezelfde weg naar beneden. Het kost een kleine pandemie, maar dan heeft u ook wat.

Deel dit topic

Reacties

BertK
Helaas, dit zijn incidentele oorzaken en die tellen niet mee.
+3
weurding
@BertK geeft wel aan waar de schoen wringt, maar dat weten we al, dieren zijn geen ander gedrag gaan tonen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @weurding:
waar de schoen wringt, maar dat weten we al, dieren zijn geen ander gedrag gaan tonen

Ook dat tellen we niet mee.
+3
Nevergiveup
@weurding Is toch eigenlijk hypocriet , alle vervuiling 20% omlaag , vee was hetzelfde aantal, best wel winter met sneeuw en vorst , nu hollandse zomer.

Hoe wil je nog meer bewijs hebben dat die koeien varkens en kippen geen vlieg kwaad doen. 🧐
weurding
@Nevergiveup klopt helemaal, weet ook niet hoe we het bewijzen moeten
+1
Nevergiveup
@weurding Het RIVM maakt volgens mij ook nu weer een fout zonder dat ze het zelf schijnbaar doorhebben hoe dom ze zijn.

Stelling:
De stikstof depositie 9% lager , echter die ~45% zoals ze schijnbaar berekend hadden voor de veeteelt is niets aan veranderd , ook de industrie uitstoot is eigenlijk nauwelijks veranderd. De mensen hadden thuis gewoon de kachel en de jakoezie aan volgens mij (misschien wel meer dan anders) Dat betekend dat bijna de hele 9% van het verkeer , vliegen en scheepvaart dus voor die daling moet zorgen

Ik heb zo de taart van die bijdragen niet voor mij , maar weet dat dit volgens RIVM hele kleine percentages waren (zeker lucht vaart) ,Dan is het wiskundig eigenlijk ONMOGELIJK dat die kleine percentages het geheel aan depositie 9 % omlaag trekken !

De waarheid komt altijd uit !
Nevergiveup
@Nevergiveup Dat betekend dus eigenlijk dat die kleine percentages voor verkeer , luchtvaart en scheepvaart veel groter moeten zijn , en die 45% veeteelt veel kleiner .
overstekend wild
@Nevergiveup even als vee wel meetellen maar de mens niet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN