Tweede Kamer in verzet tegen veelbesproken wijziging dierenwet

Om onrust onder baasjes van huisdieren en veehouders te temmen komt een groot deel van de Tweede Kamer in verzet tegen de veelbesproken wijziging van de dierenwet. Als het aan VVD-Kamerlid Thom van Campen ligt blijft het kabinet vasthouden aan de bestaande praktijk.

„Veehouders maken zich zorgen over de vraag of ze koeien nog wel mogen onthoornen om te voorkomen dat ze elkaar verwonden”, weet VVD-Kamerlid Van Campen. Volgens hem is de onrust onder huisdierenbezitters en boeren groot. „Er zijn al heel strenge richtlijnen voor het houden van dieren. We willen het kabinet oproepen om aan de bestaande regelgeving vast te houden.”

De oproep krijgt steun van CDA, SGP, CU, FvD, Van Haga en BBB. Daarmee is er nog geen Kamermeerderheid. Of de PVV de partijen aan een meerderheid gaat helpen is nog niet duidelijk.

Deel dit topic Tweede Kamer in verzet tegen veelbesproken wijziging dierenwet (telegraaf.nl)

Om onrust onder baasjes van huisdieren en veehouders te temmen komt een groot deel van de Tweede Kamer in verzet tegen de veelbesproken wijziging van de dierenwet. Als het aan VVD-Kamerlid Thom van Campen ligt blijft het kabinet vasthouden aan de bestaande praktijk.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

cornelissen
Ja 21 ontbreekt, maar ja ,die hebben ook voor gestemd
+6
hans1980
Pvv er gaus moet eerst z'n vrouw nog in elkaar trappen...
ted9
@hans1980 Het vreemde is dat hij nog steeds in de kamer zit.
+1
Bekkink
Ohohoh. Eindelijk worden de idioten wakker
wimpie61
Die gaus kan beter naar de dierenpartij gaan
En Wilders vervroegd met pensioen
Jaap40
@wimpie61 wilders gaat vast wel voor stemmen...
de jonge
@Jaap40 ach dan weet ie tenminste vanaf nu al dat hij behoorlijk veel stemmen minder zal gaan krijgen.......het zou niet heel slim zijn tenminste. naar mijn mening is zo iemand als graus een behoorlijk eng iemand in deze partij, kan beter naar een partij als pvdd gaan
Melkboer16
@wimpie61 kan ie die wijven daar s flink onderhanden Nemen!
Oh nee die zijn veganistisch
demelkboer
Wat de farce dit. Ze stemmen voor een wet maar weten totaal niet wat de uitwerking Is in de praktijk
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @demelkboer:
Ze stemmen voor een wet maar weten totaal niet wat de uitwerking Is in de praktijk

Dat is niet voor het eerst.
+2
Nevergiveup
Wat een incompetente zooi daar in den Haag.
+3
Limootje
Wacht maar af. Voor huisdiereneigenaren versoepelen maar voor de veehouderij niet.
Twentsch Land
Zo zal het in grote lijnen gaan.

@Limootje
apel
@Limootje Dan neem ik aan dat er een boerenopstand komt die zijn weerga niet kent. Als je dit over je heen laat komen dan ben je echt overgeleverd aan jan en alleman. Dat zijn we al maar dan ben je ook nog het lulletje van de klas.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @apel:
Dan neem ik aan dat er een boerenopstand komt

Blijf dromen!
+2
de jonge
@apel ach kom toch,die kans hebben velen over het net laten vliegen toen fdf acties ondernam. toen waren er personen die het excuus gebruikten dat ze de acties niet netjes vonden en meenden het allemaal op te kunnen lossen met het zogenaamde gesprek.... nee de politiek die is netjes voor ons,die gaan het gesprek aan en ondertijd gaan ze gewoon door met het fileren van onze sector
+1
Jannus
Quote Reactie van @Limootje:
Voor huisdiereneigenaren versoepelen maar voor de veehouderij niet.

Zou dat geen afbreuk doen aan rechtsgelijkheid??
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!