Duitsland door Europees Hof veroordeeld om uitstoot stikstof

Vooralsnog lijkt het erop dat Berlijn wegkomt met de jarenlange overschrijdingen. Een boete blijft uit, maar de normen moeten nu wel overal worden gehaald.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Duitsland van een rechter ongelijk krijgt in een milieuzaak. In april oordeelde het Duitse Constitutioneel Hof dat de Duitse klimaatwet deels in strijd is met de grondwet, nadat onder meer leden van de activistische Fridays for Future-beweging een zaak hadden aangespannen.

Dit keer is de Europese Commissie naar de rechter gestapt. Niet alleen omdat de uitstoot op veel plekken van 2010 tot en met 2016 te hoog was, maar ook omdat de Duitsers vervolgens te weinig actie hebben ondernomen om daar verandering in te brengen.

De stof komt onder meer vrij door auto's en vrachtwagens die op brandstof rijden, en bij uitstoot van fabrieken. De overschrijdingen liepen van 2,5 tot 150 procent meer dan is toegestaan, vaak rond grote steden.

Deel dit topic

Reacties

Interessant, dit gaat specifiek over de uitstoot en depositie van NOx-verbindingen (industrie, uitlaatgassen).

EDIT: kom er later (hoop ik) op terug
j h p
@somerled-delremos Hoorde ik vandaag ook op de Duitse radio, hadden het idd alleen over stikstofoxide.
BertK
@somerled-delremos Gaat over volksgezondheid idd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN