Illustratie van: hooidonk

Brabant stevent af op een nieuw stikstofdebacle: ‘Kwestie van tijd tot het hele kaartenhuis in elkaar valt’

DEN BOSCH - Brabant stevent af op een nieuw stikstofdebacle. De wettelijk verplichte natuurverbetering staat onder druk als stikstofruimte op grote schaal verhandeld blijft worden, zeggen wetenschappers en milieuclubs.

Deel dit topic

Reacties

groeier
Dan ook maar geen snelwegen/industrie en woningen enzovoort erbij, of uitbreiden. Maar begrijp niet, als op de gevoelige plekken de stikstof verdwijnt en elders erbij waar 't minder kwetsbaar op de natuur terecht komt, is dat dan geen winst? Wel erg raar, van de ene kant zeggen de natuurclubs, stikstof doet schade, aan de andere kant is het niks, jaja ?? Zou zeggen gun die arme stoppende boer met de juiste vergunningen, die veel geld plus arbeid gekost hebben ook wat. Lijkt meer op afschuwelijke afgunst..
groeier
Nog even ter correctie; Geef pas melders de kans om stikstof bij te kopen uit gevoelige gebieden.
Maar sommige denken daar toch weer iets achter, conversie, conversie....
+2
BertK
@groeier pas melders en -vrijgestelden zijn dat vaak niet voor niets. Het gaat nergens over en ze melken net zoveel per ha als hun grootvader. Waarom dan rechten kopen voor iets wat hun probleem niet is?
groeier
Weet ook niet wat de goedkoopste weg is en, of veel procederen nodig is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , brabant en bosch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN