Stikstof best te overleven: ’Laten we ons niet blindstaren op modellen’

WINTERSWIJK - Een te hoge stikstofbelasting voor kwetsbare natuur betekent niet gelijk het doodvonnis voor unieke plantensoorten. Als terreinbeheerders en omliggende boerenbedrijven de natuur een handje helpen, kunnen beschermde flora en fauna nog steeds floreren.

„De stikstofbelasting is wel twee keer zo hoog als bepaalde stikstofgevoelige fauna officieel kunnen verdragen, en toch zijn deze soorten stabiel”, zegt ecoloog en stikstofdeskundige Bart Smeets. De verklaring zit hem waarschijnlijk in maatregelen die terreinbeheerders en boeren de afgelopen jaren hebben genomen, zoals een verbeterde waterhuishouding.

Deel dit topic Stikstof best te overleven: ’Laten we ons niet blindstaren op modellen’ (telegraaf.nl)

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
hans1980
Eindelijk, dramatisch doen over toestand natuur gebieden terwijl we 2 extreme droge jaren hebben gehad
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden stikstof , telegraaf , best en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!