Dierenarts: 'Boer afgestraft in KoeData als oude koe sterft'

Veehouders twijfelen vaak om een oude zorgkoe nog te behandelen. Als haar situatie desondanks verergert en de koe geëuthanaseerd moet worden, telt dit mee in de KoeData. 'Dat remt de levensduur', zegt Hans Veenstra, dierenarts bij Dierenkliniek Wolvega.

Deel dit topic

Reacties

+8
Noorderling
Alles voor de cijfertjes 👍
Is slachten minder dood dan euthanaseren?

Trouwens gek als je je zo laat leiden door dergelijke kengetallen.
Het zal me een worst zijn. Streef naar uitstekend dierwelzijn en geen koe mag het slachtoffer zijn van een raar getalletje uit een computermodel als Koedata, cdm of KLW.
BertK
@Noorderling Helemaal met je eens.
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @Noorderling:
Is slachten minder dood dan euthanaseren?

Laatst nog met de veearts hier over gehad, met een spuitje inslapen in eigen omgeving geeft aardig minder stress dan de klep op en naar het slachthuis... Waarom de afgemaakte koe dan erger is dan een geslachte is mij ook een raadsel?
+3
labella
Stop met die hele koedata, cdm, klw en weet ik wat nog meer onzin!
Stormwind
Ik kocht een koe, vrij van alle ziektes, 10 punten minder!
Twentsch Land
Idem aankoop fokstiertje bij de pinken en ook als je vaarzen uitschaart en weer terug haalt.

@Stormwind
+1
puntertje
Als je DirectielidData had gehad zou RFC slecht gescoord hebben. Maar dat wordt steeds weer als normaal verloop gecommuniceerd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0