Frans Timmermans: 'Banken, schrijf leningen intensieve landbouw af'

We zijn er nog láng niet

Deel dit topic

Reacties

+10
Heeft Kabouter PLOP ook al verstand van geld ???Oprotten met die ZAK !!!
+1
diezel
Geloof dat een bestuurder van de Postcodeloterij zich er ook subtiel mee wil gaan bemoeien. 😄
ibb.co/VCdhcmQ/

wimpie61
Die klimaat gek , wanneer gaat hij met pensioen
Anders maar vervroegd met pensioen
+21
Frans1
Zo werkt de politiek vandaag de dag. Kijk maar naar hoe Omtzigt buitenspel gezet zou worden🤬 Grote slangenkuil is het. Wordt tijd dat verantwoordelijken publiekelijk terechtgesteld worden, net als vroeger, op het plein💪
pa
Quote Reactie van @Frans1:
op het plein

Met pek en veren????
+5
Frans1
@pa minimaal, en anders de kop maar letterlijk op het hakblok. Het is gewoon schandalig hoe die kutambtenaren iemand zo kapot willen maken, tegen zulk gedrag helpt enkel een reprimande niet
+1
demelkboer
Ik hoop dat China ook wat landbouw grond voor ons gereserveerd. EU krijgt straks een groot voedsel te kort met dit soort leiderscjap
Elvis
@demelkboer daar zal onze volgevreten vriend Adolf Timmerfrans weinig last van hebben
+9
Slingeland
Ik heb de bank opdracht gegeven mijn financiering door te strepen
laatste strijder
@Slingeland Hahaha , t schrijnende is, straks strepen ze jóu door , en dan ? (we zijn er nog lang niet)
+3
@Slingeland JA ze strepen jouw lening weg , en het onderpand is van de BANK/STAAT !!!
overstekend wild
@Detukkeroettwente agenda 2030
+9
robbies
Frans is niet in de weer voor het klimaat, maar voor zichzelf. Na zijn mislukte campagne om Europa's eerste man te worden, moet dit zijn magnum opus worden, waarmee hij tot in de lengte van jaren gescheidenis wil schrijven. Helaas loopt het anders dankzij COVID en daardoor slaat Frans steeds wilder om zich heen en begint onverklaarbare zaken te roepen. Hij wil de biomarkt opblazen en nu weer banken leningen af laten schrijven. Typische PvdA-praat.
meret
@robbies Ho ho, als hij eerste man wilde worden was zijn campagne een groot succes. Had hij eerst Juncker boven zich en was hij dus tweede man, nu is hij weldegelijk eerste man geworden, want kabouter Timmerfrans heeft alleen maar zo'n klein Duits vrouwke boven zich en is dus eeste man van Europa.
Achso
@meret het woord 'man' is ook wat groot voor zo'n viespeuk.
J Andringa
@sorry leuk gevonden 👍🏻
+1
sorry
@J Andringa zo werkt lto ook
+1
BertK
@sorry Heel de overheid.
puntertje
@sorry Het beeld van een kleuter die zijn eigen belang voor laat gaan is weer bevestigd. Hij zou prima passen in de Limburgse politiek.
weurding
@puntertje cda Herman vrehen?🙈
mlkvhoudr
En wij maar met z'n allen denken dat Junker te veel dronk onder werktijd 😉
+2
oubi
Die man snapt het niet; als de intensieve veehouders keurig hun rente en aflossing betalen ( en soms ook nog vervroegd), waarom zou de Rabobank dan leningen moeten afboeken? Franske heeft het niet helemaal begrepen. Gisteren de biodynamische boer in noord-denemarken bij yvonne jaspers; de jongen gaf het eerlijk toe er niet van te kunnen leven en het moest hebben van giften.
hans1980
@oubi hij wil onze grond
Porky
@hans1980 krijgt ie echt de kans niet voor, hoe hard ze ook hun best doen , al die linkse figuren die zich zogenaamd belangrijk vinden en met allerlei argumenten komen om de land bouw de klimaat en pandemie problemen in de schoenen te schuiven komen steeds meer deskundigen/ hoogleraren tegen op hun heilloze weg die hun met onderzoeken om de oren slaan dat het tegendeel bewijst. ( staat leuk artikel in telegraaf vandaag). Nee ze denken dat de strijd gestreden is, het zal nog moeilijk worden, maar winnen gaan ze zeker niet.
+2
Spuit11
@Porky Het zijn niet alleen deskundigen etc die hem de les lezen. Ook de EU burgers (behalve Nederlanders, dat zijn watjes). Mensen willen geen klimaat gelul, gender onzin, Greendeals, meer macht naar EU, veestapel halveren en MKB ruïneren. Bij de bureaucraten gaat dat er heel moeilijk in maar de geschiedenis leert ons dat de warmbloedige Europeanen zich de les niet voor laten lezen. Het is alleen even wachten wanneer het kruitvat onploft
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Porky:
staat leuk artikel in telegraaf vandaag)

Je bedoelt van de gezondheidspsycholoog Gerard Karelse, interessant artikel.
Ook lees ik op een andere pagina, dat bij Arla biologische zuivel een stevige groeier is, terwijl RFC stelt ,dat er weinig extra marktvraag is in Zembla. Groeicijfers worden echter niet genoemd.
pieta
@cornelissen Dat artikel zag ik op Facebook en daar kon je er na 10m minuten al niet meer op reageren.
+1
Porky
@cornelissen het artikel vandaag (27/3 ) al gelezen in de telegraaf over de klimaat maatregelen ? De mensen beginnen eindelijk door te krijgen dat we aan alle kanten genaait worden en maar wat wijs worden gemaakt, burgers en hoog opgeleide beginnen aardig in verzet te komen tegen de linkse waanzin die ze de anders denkende ook ff door de strot willen duwen.
+4
Porky
@oubi juist, al die zweefteven leven in een waan wereld, dacht die kabouter nou echt dat de rabo klanten aanpakt die hun verplichtingen gewoon nakomen,die gek slaat steeds wilder om zich heen, dat de EU het gas als een groene energie bron ziet zal m wel helemaal gek maken, mooi zo, opbergen die gek ,en sleutel weggooien, dit soort figuren zijn staats gevaarlijk.
groeier
Quote Reactie van @Porky:
die kabouter

De man ging eerst voor een geheel andere baan bij de EU, die is aan zijn neus voorbij gegaan. En nu moet de stakker zich over de rug van de hardwerkende eu burgers, via klimaat zich ineens kost wat kost omhoog werken? Dat stinkt van alle kanten.
Porky
@groeier hij vind zichzelf heel erg belangrijk daar , dacht die gek nou echt dat de EU 1000 miljard gaat uitgeven v de klimaat plannen van hem , ha ha , nou geloof het maar echt niet, dat gaat die kabouter niet mee maken hoor.
Frans timmerman opsluiten in een veewagen en de klep vast lassen. op water en stoete (brood)
+4
matt
@Detukkeroettwente op de veluwe de wolf helpen met oversteken.
+1
@matt Plopper de plop !!!
harke
De 1 april grap van fransje
+1
BoerBart
@harke
Wanneer Timmermans nu zorgt voor extra vraag naar biologische producten, dan gaan er automatisch meer boeren omschakelen.
Dus beste Frans, ga die consument sturen.
Ik denk dat je ook de retail mee moet krijgen. Zo'n Aldi en Jumbo zullen wel geld van je eisen.

Maar beste Frans, stop met boeren bashen!
De boeren produceren naar gelang de vraag.
Melkboer16
Niet meer aandacht geven dat manneke! Die geilt op macht zoals al die linkse puntmutsen!
Ze hebben zelf niks en daarom moet iemand die wel hard gewerkt heeft ook maar niks hebben!
groeier
De boer moet nu volgens Frans zijn land zuinig bemesten plus minder spuiten via zijn mobieltje gaan doen. En Fransje kan straks zeker ook 't weer voorspellen, natuurlijk is ieder jaar, perceel, of situatie altijd gelijk ??
arie.j
Quote Reactie van @groeier:
De boer moet nu volgens Frans zijn land zuinig bemesten plus minder spuiten via zijn mobieltje gaan doen. En Fransje kan straks zeker ook 't weer voorspellen, natuurlijk is ieder jaar, perceel, of situatie altijd gelijk ??

Geen gram mest teveel op land, volgens Timmermans.
Nou ik denk dat elke boer daar wel ja op kan zeggen.
Alleen wannéér er teveel bemest wordt, daar kon nog wel eens verschil van mening over zijn.
Hier wat over zijn visie.
nieuweoogst.nl/nieuws/2021/….
bio boer
@arie.j gemideld wordt 145 kg n niet benut van de n bemesting daar is nog wat tehalen zouden we werk van moeten maken zekker als we de derogatie willen behouden als sector
+2
marcel r
@bio boer Op derogatiebedrijven wordt de nitraatnorm onder grasland van 50 mg vrijwel overal gehaald.
Dus derogatie verlenen op grasland zou geen probleem moeten zijn.
bio boer
@marcel r waar blijft die 145 kg n dan 🤷‍♂️
+3
Bekkink
@bio boer is de berekening van de berekening van de berekening van de berekening wel goed?
+1
Nevergiveup
@Bekkink In de natuur raakt niks weg !, en dus ook niet in het grondwater. Ze slaan met de berekeningen de plank ver mis .
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@Bekkink In de natuur raakt niks weg !, en dus ook niet in het grondwater. Ze slaan met de berekeningen de plank ver mis

In het grondwater is toch niet weg? Dan blijft het toch ergens?
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
In het grondwater

Zakken naar het grondwater is een "oplossing" voor de nitwitten die geen idee hebben waar ze het over hebben. Als ze eerst eens op het idee zouden komen dat niet alles één op één op te tellen is, maar dat er allerlei processen spelen dan zou men zich diep, diep schamen voor dit soort "wetenschap". Zover zijn we echter nog lang niet in deze "kenniseconomie".
Weidezicht
@kanniewaarzijn miljoenen gaten boren in de aardbol voor warmte opslag en winning dwars door alle lagen en dus ook het grondwater, daar zal het ook wel beter van worden..... was ergens artikel hierover, geen kennis en gebrek aan toezicht op al die verticale boringen, verkeerde boormiddelen, "glijmiddelen" en niet goede afsluitingen leiden tot ernstige vervuiling van het grondwater.
arie.j
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Zakken naar het grondwater is een "oplossing" voor de nitwitten die geen idee hebben waar ze het over hebben. Als ze eerst eens op het idee zouden komen dat niet alles één op één op te tellen is, maar dat er allerlei processen spelen dan zou men zich diep, diep schamen voor dit soort "wetenschap". Zover zijn we echter nog lang niet in deze "kenniseconomie

Jij maakt nou niet de indruk van veel kennis, met alleen schelden zal je het niet ver brengen.
kanniewaarzijn
@arie.j Valt me tegen dat jij als oudere boer de basiskennis ook niet meer hebt. Meestal weten de "mensen van vroeger" nog wel hoe het zit met bemesting.
weurding
Waar is Jan.S gebleven overigens?
Albert Altena
@weurding Geblokkeerd?
Is in het verleden wel vaker gebeurd.
weurding
@Albert Altena geen idee, viel me zo op
robbies
@weurding Ik denk met @pietjepuk op vakantie. Die is ook al een tijdje weg
diezel
@robbies
JanS leest toch gewoon mee.
Pietje heb jij toch nog uitgezwaaid?
robbies
@diezel dacht dat hij naderhand nog wel gewoon mocht prikken? Liep Co wat achter met zijn administratie?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
56
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
0