Boerinnen FrieslandCampina eisen dat cfo vertrekpremie inlevert



Quote:
De kritiek onder melkveehouders van FrieslandCampina over de €1,1 miljoen vertrekpremie voor financiële topvrouw Jaska de Bakker zwelt aan. Een groep ’positief kritische’ FrieslandCampina-boerinnen roepen de cfo in een petitie op van het geld af te zien.

Deel dit topic

Reacties

+3
sorry
Genant
cornelissen
Bij beursgenoteerde bedrijven is ook regelmatig heibel over vertrekpremies, dus de raad van commissarissen had dit kunnen verwachten en zullen het ook wel verwacht hebben ,als ze kranten een beetje volgen
Normaliter gaat het natuurlijk wel door , staat in de contracten
sorry
@cornelissen gelukkig zijn he nuchtere noord-hollanders
Melkweb
Een paar dus
Twentsch Land
Dus ! ?

@Melkweb
+4
Melkweb
@Twentsch Land hetzelfde gebeurd in de media met berichten tegen de boeren. Dat is toch waar we toch zo aan ergeren dat een paar procent voor de rest denkt te spreken, of dat in de media de FDF namens alle boeren spreekt. Dat is wat ik met mijn opmerking weer geef.
+6
Melkboer16
Willen die mutsen nog een goeie directeur dan! Zo’n nieuwe man of vrouw bedenkt zich wel 3 keer om voor een bedrijf te gaan werken waar je bij vertrek je portemonnee nog terug moet geven!
Hebben we als boeren toch zo’n hekel aan de linkse politici en dan doen we zelf precies hetzelfde!
+9
torrarica
@Melkboer16 Inderdaad, het lijkt wel of sommige mensen geen benul hebben hoe de wereld in elkaar zit. Opmerkingen als schandalig wat ze verdienen en ...voor dat geld wil ik het ook wel doen enz. het is wel een onderneming die aangestuurd moet worden met een omzet van 11 miljard euro ,11000 leden-leveranciers , 24000 werknemers in 38 landen gevestigd . Daar zijn niet zo veel geschikte mensen voor te vinden en zeker niet voor de balkenendenorm van 190000 wat sommigen hier eigenlijk al te veel vinden. (las net het totale salaris van de topman van Ahold ,6 miljoen, bij een omzet van 16 miljard.) Dus dan valt het bij FC nog wel mee denk ik . En wat die vertrekbonus betreft ,ik weet niet wat er in dat contract staat en waarom ze weggaat, maar als dat genoemde bedrag er in staat , dan moet dat betaald worden, en kun je niet zeggen we willen dat je het teruggeeft.
+4
pieta
Quote Reactie van @torrarica:
Opmerkingen als schandalig wat ze verdienen en ...voor dat geld wil ik het ook wel doen enz. het is wel een onderneming die aangestuurd moet worden met een omzet van 11 miljard

Ik kan het net zo goed aansturen. Ook niet waarschijnlijk. Alleen nemen zij een bak geld mee en ik zou het voor de helft ook al graag gaan doen.
+2
January
@torrarica zo is het precies, ogen open en eens verder kijken dan je eigen bedrijf
+2
bdf
@torrarica Datgene je schrijft klopt helemaal. Afspraak is afspraak. Punt. Maar een soort van reset in het hele bedrijfsleven en dan bij FC in het bijzonder, zou ook wel mogen toch? Ik ben wel benieuwd, stel dat we het minder ruimhartig maken voor dergelijke personen tav beloning, wat gaan we aan kwaliteit inboeten??
torrarica
@bdf Ik vind die vertrekbonus ook vreselijk veel geld. maar wij kunnen er alles van vinden en het beter weten, maar de juiste mensen vinden en op de juiste plaats zetten is een heel aparte wereld en kost veel geld om ze aan je te binden ,maar als ze goed zijn zijn ze goud waard. Soms gaat het goed en andere keer wat minder wat nu waarschijnlijk is gebeurt.
+3
Albert Altena
@torrarica Maar als de kliek voor elkaar tekent????
overstekend wild
@torrarica eigen zeg je dus dat de onderneming veel te groot en onoverzichtelijk geworden is. Nou dat zijn we dan eens! En verder vind het het bedrag TOTAAL niet in verhouding staan tov de arbeidsprestatie die geleverd word (even los gezien van het resultaat) je werkt voor een coöperatie, een samenwerkingsverband en daar hoort verantwoordelijksgevoel bij! Geen graaicultuur!! En maakt het uiteindelijk niet veel meer uit of er nou 1000 of 40000 mensen onder je werken er zitten toch al veel lagen tussen. 190000 is een heel riant salaris en ze word er echt niet beter van als je haar een paar miljoen mee geeft.
cornelissen
Quote Reactie van @overstekend wild:
ze word er echt niet beter van als je haar een paar miljoen mee geeft.

Dan moet je iemand uit eigen gelederen zoeken, dat slag extern volk komt niet voor minder, maar de hoogte van het salaris geeft naar nu ook blijkt geen garantie voor succes.
+1
Bennie Stevelink
@overstekend wild het probleem van onnodig hoge salarissen zie je in andere sectoren ook wel. Ajax betaalt bv miljoenen voor een spits in het elftal. Het eerste elftal van de voetbalvereniging bij ons in het dorp heeft een heel goede spits. Die had best voor een modaal salaris voor Ajax willen voetballen. Ook het eerste elftal van de voetbalvereniging in het naburige dorp heeft een goede spits die wel voor een modaal salaris voor Ajax had willen voetballen. Goede spitsen voor een modaal salaris zijn er dus genoeg te krijgen. Toch betaalt Ajax miljoenen voor een spits die vaak ook nog uit een ver land komt.
+2
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Toch betaalt Ajax miljoenen voor een spits die vaak ook nog uit een ver land komt

Als die spits nou niet scoort en voor de rest ook niets klaar speelt dan had Ajax het geld beter deels op zak kunnen houden en nemen die lokale spits in dienst. Daar zit voor mij de kneep. Als ze niks klaarspelen, gezien de gerealiseerde winsten, dan had je beter een goedkope directeur kunnen nemen. Dan had je dat geld nog op zak gehad. 😁
Noorderling
@pieta @Bennie Stevelink
Maar met een flutkeeper en slechte verdediging ben je nog nergens. Elk tegendoelpunt moet je zelf ook weer voor scoren wil je geen punten verliezen.

Elke euro die je niet (onnodig) uitgeeft hoef je dus niet terug te verdienen.
Kostenstructuur voor de zuivel verwerking deugt niet, er is immers met garantieprijs systematiek geld verloren in Nederland en vanzelfsprekend inmiddels Duitsland. Daar moet op gefocust worden. Alle buitenlandse feestjes moet de winst zijn, niet om gaten te dichten en zaken te verbloemen.
+1
pieta
@Noorderling Ik wou enkel Bennie even aangeven dat ie met een complete flutvergelijking komt. Bij goede resultaten zijn die hoge pieten nooit te duur. Maar het probleem is dat ze ook duur zijn bij slechte resultaten.
Bennie Stevelink
@pieta hoe beoordeel jij het functioneren van Jaska de Bakker? Alleen op basis van de winst van dit jaar?
Dat stimuleert een beleid wat gericht is op de snelle winst en verlies op de langere termijn. Bij de coöperatie wordt in de regel beleid gevoerd wat gericht is op continuïteit en rendement op de langere termijn.

Ik kan zelf moeilijk beoordelen hoe goed of slecht Jaska gefunctioneerd heeft en voor welk specifiek doel zij is aangenomen.
pieta
@Bennie Stevelink Heb ik dat beoordeeld dan? Ik heb er alleen staan dat gezien de gerealiseerde winsten ik wellicht hetzelfde had kunnen bereiken. Maar het had met mij aan het roer ook slechter of beter kunnen gaan. Ik zeg alleen dat veel geld betalen voor een CEO/CFO geen enkele garantie geeft op een goed resultaat. De resultaten vd laatste 5 jaar spreken in ieder geval niet in hun voordeel. En de lijn is nog dalend ook. En van mij mogen ze gerust direct een dure directeur aannemen. Maar dan zou ik wel graag zien dat er ook resultaten worden geleverd.
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Bij de coöperatie wordt in de regel beleid gevoerd wat gericht is op continuïteit en rendement op de langere termijn

Hebben ze het dan in het begin vd fusie verkeerd gedaan?
+1
slagakker
@overstekend wild Toch een rare benadering van zaken.Dus iemand die stopt met boeren en zijn fosfaat/stikstof voer en wat al niet meer voor het maximale wil verkopen vindt iji dus graaien?Ik noem dat slim zaken doen er zijn zaken afgesproken met Jaska en dat kom je gewoon na.Had het bestuur beter op moeten letten.Ik ben dus ook onlangs gestopt en hoop dat het de rest goed gaat zodat ik ook het maximale voor de rechten en voer kan beuren. Niks meer of minder. Maar medelijden met je collegas heb ik dus niet.
+3
Peter79
@Melkboer16 een goed salaris of een bonus heb ik geen moeite mee, maar dan verwacht ik wel resultaat en niet dat er door verkoop van onderdelen en een aanpassing van de garantie prijs toch nog een beetje winst gemaakt wordt.
+1
January
@Peter79 dan moet je zelf in het bestuur gaan ,denk maar niet dat gemakkelijk is ,al dat geklaag van die Nederlandse boeren ,jullie krijgen nog steeds een heel beste melkprijs,
+1
George
@January
Een heel beste melkprijs 😁😁 Gelukkig is het al maart en januari al weer lang om.
+1
Jan-T
Quote Reactie van @January:
jullie krijgen nog steeds een heel beste melkprijs

U bedoelt hopelijk de minst slechtste die vanaf de jaren tachtig prijs uitbetaald is.
Waarvan de coöperaties meer aan haar eigen speeltjes heeft gedacht dan aan haar leden leveranciers om ook de melkprijs inflatie ook in de uit betaling 's prijs te verrekening.

Waar denkt u dat al die buitenlandse avonturen van worden betaald.
Denk na kom onder uw hunebed weg en kijk rond wat er werkelijk gebeurd.
+1
Bennie Stevelink
@Jan-T die “buitenlandse avonturen” brengen netto geld op. Ook afgelopen jaar, ondanks de problemen in China, nog steeds winstgevend.
Het grote verlies wordt geleden in de thuismarkt (NW Europa) met ledenmelk.
cornelissen
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
die “buitenlandse avonturen” brengen netto geld op

Wat jaren uitgezonderd ,maar al honderd jaar. Wel vindt ik ,dat je moet zorgen er een gedeelte ledenmelk in kwijt te raken , dat is ook altijd het uitgangspunt geweest .En ik vraag mij af ,hoe dat in Pakistan is
puntertje
@Bennie Stevelink Men heeft de thuismarkt vreselijk veronachtzaamt omdat korte termijn winsten elders veel hipper waren. Daar hebben we wel van geprofiteerd maar het is een fundamentele fout geweest de focus zo eenzijdig te leggen op markten die weinig gerelateerd waren met de eigen melkverwerking. Bedrijven die het op de thuismarkt af laten weten komen bijna altijd na verloop van tijd in de problemen. En voor je begint met je riedeltje over ´geld gedreven zuivelcoöperatie´ de thuismarkt is ook gewoon een onderdeel van de langetermijnstrategie. Als iemand op de effectenbeurs verblind raakt door snelle winsten in van bijv. Tesla en daar al zijn geld op inzet moet die persoon ook niet gaan klagen als de luchtballon van Musk op een gegeven moment doorgeprikt wordt en hij verlies lijdt.
+1
grös
@puntertje
Ik begrijp ook niet alles van die wereld, een Tesla is gewoon een dikke accu met een elektromotor, en wat technologische snufjes, waarom zou dat zoveel miljard waard zijn, Amazon is hetzelfde, bedrijf heeft nog nooit 1 cent winst gemaakt maar het aandeel is zo even 2x zoveel waard geworden. Elon Musk heeft veel geld in bitcoins geïnvesteerd, zegt ie, het word dus 1 grote bubbel, 1 vulkaanuitbarsting en halve wereld heeft een misoogst, ook al heeft kwart v.d. wereld misoogst= wereldwijde hongersnood. Mensen hebben nog maar 3 dagen voedsel in hun koelkast, supermarkten hetzelfde, de rest is ook met 3 maanden op, wat is dan een bitcoin of een aandeel Tesla waard als je niks te eten hebt?
arie.j
Quote Reactie van @grös:
Amazon is hetzelfde, bedrijf heeft nog nooit 1 cent winst gemaakt maar het aandeel is zo even 2x zoveel waard geworden

Sorry hoor, Amazon had alleen al over 2020, vorig jaar dus, een nettowinst van meer dan 21 miljard dollar. Voor dit jaar is de schatting dat de nettowinst ruim boven de 24 miljard dollar zal zijn.
Wat je niks noemt....
Als je ergens geen kennis van hebt is niet erg, maar doe dan niet alsof
+1
grös
@arie.j
Daar hebben we jou toch voor, jij weet ja alles van hier tot 1863, ik zag een documentaire over een Amazon en daar werd verteld dat ze nog nooit winst hadden gemaakt, maar weet ook de datum van de documentaire niet..
arie.j
Quote Reactie van @grös:
Daar hebben we jou toch voor, jij weet ja alles van hier tot 1863, ik zag een documentaire over een Amazon en daar werd verteld dat ze nog nooit winst hadden gemaakt, maar weet ook de datum van de documentaire niet..

Nogmaals, als je zelf niet veel weet is niet erg, maar ga geen dingen schrijven waarvan je totaal niet weet of het waar is.
In dit geval was het een kleine moeite geweest om eerst wat op die naam googlen
Wikipedia geeft bv. meestal wel wat basis gegevens.(en over zo'n giga bedrijf kun nog véél meer vinden)
nl.wikipedia.org/wiki/Amazon.com/
In dit geval had je kunnen zien dan Amazon al vanaf 2003 winst maakt.
Hoe belegen moet jou documentaire dan wel zijn geweest?😁
Amazon is overigens één van de grootste en succes volste bedrijven ter wereld.
De beurskoers gaat misschien daardoor wel wat teveel door het dak, maar dat is weer iets anders.
robbies
Quote Reactie van @arie.j:
Nogmaals, als je zelf niet veel weet is niet erg, maar ga geen dingen schrijven waarvan je totaal niet weet of het waar is.In dit geval was het een kleine moeite geweest om eerst wat op die naam googlenWikipedia geeft bv. meestal wel wat basis gegevens.(en over zo'n giga bedrijf kun nog véél meer vinden)nl.wikipedia.org/wiki/Amazon.com/In dit geval had je kunnen zien dan Amazon al vanaf 2003 winst maakt.Hoe belegen moet jou documentaire dan wel zijn geweest?Amazon is overigens één van de grootste en succes volste bedrijven ter wereld.De beurskoers gaat misschien daardoor wel wat teveel door het dak, maar dat is weer iets anders.

Amazon is misschien een wat ongelukkig voorbeeld, maar er zijn genoeg uit dezelfde branche die niets verdienen Arie. eenvandaag.atavist.com/webwinkels/
+5
puntertje
Na de Libor-affaire bij de Rabobank, driekwart miljard boete, dachten de bestuurders ook gewoon bonussen te kunnen incasseren. Pas toen De Nederlandse Bank de top-bestuurder bij het oor pakte werd dat schielijk teruggedraaid. Deze bewuste bestuurder heeft overigens nu zitting in de remuneratiecommissie van FrieslandCampina.
Porky
@puntertje Nou doet ie goed dan, hij dacht natuurlijk daar is nog wat te halen bij die boertjes
+11
weurding
Afgezien dat ik het ook een absurd bedrag vind, die afspraken zijn destijds gemaakt en daar moet je je dan ook aan houden
+5
Melkweb
@weurding dat zeg ik vanaf het begin, de spelregels zijn bij de aanname afgesproken. Dit zie je overal bij ING, andere grote bedrijven enz. Dat achteraf ; oh oh wat is dit toch schandalig van die persoon dat deze die rotcenten meeneemt.... nee het is schandalig dat de mensen VOORAF deze afspraken hebben gemaakt. Die mensen die dit mogelijk hebben gemaakt moet je ter verantwoording roepen, niet de vertrekkende persoon.

Daarom, hoe erg het ook is, is de actie aan de verkeerde persoon of personen gericht. Zaken zijn zaken en tis bij daglicht en hopelijk bij volle verstand getekend.
pa
Quote Reactie van @Melkweb:
Die mensen moet je ter verantwoording roepen, niet de vertrekkende persoon

Misschien de klein lettertjes aandachtig lezen voooor de ondertekening van de deal
+2
Melkweb
@pa daarom , betalen, schamen en weer doorgaan (dus niet weer doen)
+1
harke
@Melkweb probeer jij nou constant Frieslandcampina goed te praten?
Probeer jij nou constant ons stil te houden?
Er kan geen topic over Frieslandcampina gaan of jij staat weer vooraan over hoe goed ze het doen.
Frieslandcampina doet het ronduit slecht !
En niet een klein beetje slecht maar verschrikkelijk slecht.
Nou zijn er eindelijk een aantal mensen die daar tegen in gaan!
Is meer dan normaal dat je tegen zulke oprot premie bezwaar maakt!
Dit is niet goed te praten, nooit niet.
En als mevrouw zonodig vind om deze centen te houden dan heeft ze zoals 90 % Van het bestuur geen enkele binding met ons!
diekman
@harke duidelijk
+5
de Tank
@harke Flauwekul, regel het aan de voorkant goed.
+3
January
@harke beste harke jullie hebben nog steeds een goede melkprijs Kijk maar eens in melkprijs vergelijken, het kan nog veel slechter
+3
robbies
Quote Reactie van @January:
beste harke jullie hebben nog steeds een goede melkprijs Kijk maar eens in melkprijs vergelijken, het kan nog veel slechter

Dus mag het dan niet beter gaan? De realiteit is dat we in 4 jaar tijd een miljoen of 10 achter weggestuurde bestuurders aangooien en een paar miljoen in een kansloos mestvergistingsproject duwen, maar aan de achterkant wel winstmakers als Riedel en creamy creations van de hand doen omdat er in "geinvesteerd" moest worden of omdat alcohol niet paste bij het imago dat de directie uit wil dragen. Stel je nu vragen waarom dat Arla wel een nabetaling kan betalen, dan krijg je als antwoord: Ze hebben een breder pakket en meer gericht op de supermarkten. Ja koekoek, dat hadden wij met de Riedel-producten ook, maar daar wilde men vanaf omdat het niet bij de core-business paste. Ik steek toch echt liever geld in winstmakers dan in het wegsturen van bestuurders.
+1
puntertje
@January Moet je jezelf rijk prijzen op een schip dat nog wel wat vooraan ligt maar een groot gat heeft en waar verantwoordelijken elkaar de stuurhut uitduwen en intrekken?
Kijk naar schaatsen, je kunt nog wel voorliggen, als je de ene mispeer na de ander maakt wordt je spoedig voorbij gestreefd. Wat roept de coach dan? 'Kom op, het gaat goed want je ligt nog voor'?
+3
Melkweb
@harke Campina doet het inderdaad niet goed maar ook niet slechter dan de rest. Waar is de rest dan met hun toonaangevende melkprijs? En nu met deze oprotpremie was ik heel duidelijk, dat hoor je vooraf te regelen. Maar als de conclusie is dat je anders geen "kundige" mensen binnen je gelederen kunt krijgen is dat achteraf wel een hard gelach.

Ik praat Campina niet goed maar ben realistisch in mijn commentaren doordat ik Campina vergelijk met andere multinationals. Het beroerde hier is dat de leden 100% afhankelijk zijn van hun enige inkomstenbron Campina. Dus de meeste leden zeiken al bloed als er ook maar 1 ruisje op de lijn zit. Oftewel alle plussen en minnen zijn van directe invloed op het gemoedsgesteldheid van de boer.

Trouwens niet leden van Campina zeuren hier even hard mee, omdat zij voor hun melkprijs ook afhankelijk zijn wat Campina doet. Hun eigen " lover" heeft de ballen niet eens om een afwijkende strategie qua melkprijs af te geven of af te dwingen in de markt.

Kortom als Campina zo belangrijk is mag je hun best eens met wat meer respect behandelen ipv altijd losse flodders te schieten achter een toetsenbord vandaan. Ook als er niet mee eens bent. Gedraag je gewoon een beetje.
+4
pieta
Quote Reactie van @Melkweb:
Maar als de conclusie is dat je anders geen "kundige" mensen binnen je gelederen kunt krijgen is dat achteraf wel een hard gelach

Ik twijfel vooral aan de kundigheid van wat er de laatste jaren binnengehaald hebben. Ze rijgen gewoon de tegenvallers aan elkaar. En dan had je mij ook wel kunnen vragen voor die functie. Ik snap wel dat je deze mensen enkel met een goede beloning binnen kunt krijgen. Het is alleen jammer dat er geen enkele succesgarantie aan vast zit. Ze krijgen of een vertrekpremie omdat het niet goed is gegaan of een bonus omdat het wel goed ging. Daar zal bij deze en gene wel wat frustratie zitten.
+2
puntertje
@Melkweb 1000 mensen eruit gooien en dan eerst iemand uit de top met de hoofdprijs wegsturen. Iedereen die nu boventallig verklaard wordt zet z'n hakken in de grond en zal geen enkele gêne voelen het onderste uit de kan te halen. En geef ze eens ongelijk.
hookwood
@puntertje ook diegenen krijgen een royale vergoeding zoals is vastgelegd in het sociaal plan wat destijds bij de fusie al is vastgelegd.
puntertje
@hookwood Is in 2008 al vastgelegd wat mensen in 2021 als ontslagvergoeding krijgen? Lijkt me sterk, ook de wetgeving op dat gebied is in die tijd veranderd.
+1
puntertje
@hookwood De wettelijke compensatieregeling is in de tussentijd veranderd (versoberd). Je gaat je toch niet tot in lengte van dagen verbinden aan dat soort interne afspraken, dat getuigd toch ook van weinig realiteitszin? Wordt de wettelijke regeling uitgebreid dan kunnen je eigen afspraken in de vuilnisbak, worden ze versoberd wordt je er aan gehouden. Dus dat zou bijzonder dom zijn. Maar niet uitgesloten natuurlijk.
harke
@Melkweb ook nog respect voor het bestuur???
overstekend wild
@pa wat voor zin heeft dat als er toch niet naar leden geluisterd word. En de top, onder het motto dat ze anders zogenaamd geen goede mensen zouden kunnen krijgen brengen ze zichzelf ook weer in de positie om de jackpot te pakken op het moment dat ze wippen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkweb:
tis bij daglicht en hopelijk bij volle verstand getekend.

Beide weet je niet 😬
paul1
@kanniewaarzijn ik denk eerder bij een duurzame ledlamp
Grijp
Bij RFC zijn het slaapkoppen dit hadden kunnen zien aan komen . Zo zal hein binnenkort ook wel vertrekken met 2 .miljoen aan bonussen .langlevende lol bij RFC
+2
slagroomvla
Als je vrijwillig weg gaat,een financiele bende achterlaat en daar ook nog even 1,1 mln belastingvrij voor opstrijkt, dan ben je geen topvrouw...

Ze heeft laten zien dat behalve goed voor zichzelf zorgen ze geen enkele toegevoegde waarde heeft...

Heintje zelfde verhaal, dat je heel lang op allemaal dure schooltjes hebt gezeten betekent nog niet dat je een bedrijf kunt leiden...
BertK
@slagroomvla Van iemand op haar positie mocht je regelmatig pittige financiële analyses, financiële risicoprofielen van ondernemingen en mogelijke ontwikkelingen in de toekomst verwachten. Waarschuwingen? Berekeningen en scenario's kan je aan laten leveren als je op die positie zit, interpretatie is mede jouw ding. Wat is er wel of niet gebeurd, wel of niet verdiend?
+1
Jan-T
Quote Reactie van @slagroomvla:
Ze heeft laten zien dat behalve goed voor zichzelf zorgen ze geen enkele toegevoegde waarde heeft...

Maar het kan ook zo zijn dat zij hervormingen wilde die de andere bestuurders niet wilden.
Dit kan dus betekenen dat het ziek zijn nog niet verbeterd en oplost.?
+2
Porky
@slagroomvla Nou ik vind dat als je 1.1 miljoen in je zakken laat glijden ben je geen achterlijk Bart je, dat haar die mogelijkheid gegeven is is enkel RFC En zn leden in bijzonder aan te merken, moeten ze maar opletten,en eens goed hun muil open trekken op vergaderingen en de ledenraad zich geen zand in de ogen laten strooien, het is een dure les ,hopelijk in de toekomst nu eens mensen op de juiste plek zetten met een bewezen capaciteiten, en enkel bonussen toekennen bij behaalde resultaten, zoniet, dan gewoon eruit knikkeren, dat doet een "normale baas" ook als een personeelslid niet goed funtioneerd. En betalen naar ervaring en capaciteiten.
overstekend wild
@Porky mensen uit eigen gelederen
+10
de hoef
Domme actie van die vrouwen, laten hun gevoel spreken, maar het bedrag stond vast
Grijp
@de hoef dome boeren die dit goedkeuren..jij bent zeker een leden raadslid?????
+5
robbies
Quote Reactie van @Grijp:
ij bent zeker een leden raadslid?????

Als je Hoef niet kent, dan kom je pas hier vandaag voor het eerst om je gal over RFC te spuwen. Doe dat maar lekker thuis.
+2
Bekkink
@robbies ik zit hier al een paar jaar, maar ik weet ook niet wie de hoef is. Vertel!
robbies
@Bekkink De enige die ik hier ooit zijn adres heb zien wegzetten
+3
pieta
@Bekkink Zelf even zoeken. Even nadenken. Het is niet zo moeilijk. Ik heb zelfs ooit een prikker ontdekt doordat wij regelmatig langs zijn huis reden en daar stond zijn nickname op. 😁
+1
robbies
@pieta
Quote:
nickname

Zijn prickname dus LOL
hookwood
@Bekkink Tja die is makkelijk te vinden. Misschien ff zijn profiel bekijken?
+2
weurding
@hookwood daar staat tegenstrijdige informatie😄
+2
hookwood
@weurding😃 of hij is op zijn 4e al getrouwd 😉
+1
robbies
@hookwood Hoef wil nog jong blijven.
+2
Twentsch Land
Dat is een positieve instelling .... je kunt nog lang genoeg oud doen.

@robbies
+1
de hoef
@hookwood zo voelt het nog niet hoor
Porky
@robbies jij wel lid zeker v RFC? Beetje communistische trekjes met je "commentaar op rfc doe je maar thuis" .begint hier aardig op Rusland te lijken, commentaar geven verboden ,gewoon werken ,betalen En je bek houden
+5
robbies
Quote Reactie van @Porky:
jij wel lid zeker v RFC? Beetje communistische trekjes met je "commentaar op rfc doe je maar thuis" .begint hier aardig op Rusland te lijken, commentaar geven verboden ,gewoon werken ,betalen En je bek houden

хорошо, что ты знаешь. А теперь за работу! В противном случае мы посадим вас в Сибирь на три недели
de hoef
Quote Reactie van @robbies:
три недели

da dacht ik ook ja
Achso
@robbies 3 weken Siberie helpt niet
+4
de hoef
Quote Reactie van @Grijp:
.jij bent zeker een leden raadslid?????

nee hoor, maar over dingen klagen die al vast stonden, doen alleen de echte klaag boeren
Grijp
@de hoef wie zegt dat dat vast stond ?
+5
de hoef
@Grijp eerst je huiswerk doen daarna mij aanvallen
Grijp
@de hoef laat dan zien waar het staat .laat je huis werk maar aan de meester zien
+1
pieta
@Grijp Wat een zielige reacties heb je toch. Denk je dat wild om je heen slaan je gaat helpen.
+5
de hoef
@Grijp de eerste dag dat jij hier komt prikken begin je al wild om je heen te slaan,
ik heb geen behoefte om verandwoording af te leggen, aan de eerste de beste roeptoeteraar ,voor iets wat je zelf kunt vinden,
Grijp
@de hoef kom op jonge wees een kerel en laat het zien waar het staat
+4
ted9
Als er een nabetaling was geweest had er geen haan gekraaid naar die vergoeding doe deze dame geheel volgens afspraak gekregen heeft. Kinderlijke reactie van een hoop .
+3
matt
@ted9 heeft ze miljoenen,voor ons binnengesleept.of juist verspeeld?
Dat vind ik veel belangrijker 🤔
+2
ted9
@matt Jonge dat heeft toch helemaal niks met afspraken te maken uut het verleden. Een hoop boeren lopen hier te klagen en te zeuren dat het allemaal zo slecht is bij Friesland en dat ze wel weten hoe ze de fabriek moeten runnen om 45ct te kunnen betalen.

Ondertussen kunnen ze nog geen kalf of slachtkoe verkopen en geven ze die mee in afwachting van wat ze betaald krijgen.
matt
@ted9 je begrijpt mij helemaal verkeerd,het gaat mij erover.
Of ze waar voor haar geld heeft geleverd.

Hoogte van haar beloning,heb je mij niks over horen zeggen.
De grote boer
@ted9 maar het is wel gebeurt dus
+6
brabantboer1
Man, man, man................. Iemand denkt onderhand wel na voor hij of zij bij fc gaat werken. Altijd gezeik over geld en je doet t nooit goed in een overspannen en moeilijke markt.
Als we zo doorgaan besparen we wel een paar miljoen, want dan wil er niemand meer leiding geven aan friesland campina.
paul1
@brabantboer1 bij zo'n bedrag horen ook de bijbehorende resultaten. Maar afspraak is afspraak natuurlijk.
puntertje
@brabantboer1 Als de top continue vertelt dat ´duurzaamheid´ het belangrijkste issue is terwijl leden vragen om een fatsoenlijke vergoeding hiervoor maar dat niet krijgen, is het wel wat zuur de de onze goeroes zichzelf financieel wel heel goed indekken. Hoe je het ook wendt of keert, het knaagt toch aan de geloofwaardigheid. Laten we zo zeggen, als je bij de Ocean Cleanup vroegtijdig op zou stappen en dan blijkt dat je recht zou hebben op een fors geldbedrag dan zou de wereld te klein zijn in Nederland.
Jan-T
Quote Reactie van @brabantboer1:
Als we zo doorgaan besparen we wel een paar miljoen, want dan wil er niemand meer leiding geven aan friesland campina.

Denk dat dat wel meevalt.
Maar als je een garantie prijs systematiek vast stelt om het melkgeld van te betalen.
Dan loopje het risico dat je niet meer aan het stuur staat en te laat regeert op markt werkingen.
En dat is het grootste probleem, geen grip hebben op jou eigen toko en de kostprijs / winstmarge voor zowel de leden als wel voor de coöperatie.
overstekend wild
@brabantboer1 wat een flauwekul man. Een salaris van categorie balkenende norm en mensen staan in de rij. En als die hele dure echt zo goed zijn, laat ze dan lekker net als Jan Anker voor zichzelf beginnen ipv graaien bij een coöperatie
+1
weurding
@overstekend wild graaien bij de coop is wel wat kort door de bocht, ze heeft zich er niet op een ongepaste manier gesetteld
+1
jan.1
Ze heeft er recht op maar het zou Bakker sieren als ze er van af ziet.
January
@jan.1 waarom afspraak is afspraak ik zou het ook niet doen
de Tank
@jan.1 Het zou een ieder sieren hetgeen wat hij/zij teveel heeft te delen met degene die te weinig hebben. Het zal gemeengoed zijn bij een dergelijke functie zulke voorwaarden te stellen. Als je hier moeite mee hebt zul je dat systeem moeten veranderen. Niet naar willekeur van degene die gebruik maakt van het systeem verlangen het teveel niet aan te nemen. Wat mij betreft loopt de beloning voor theoretisch en praktisch opgeleiden volledig uit de pas.
January
@Peter79 dan moet je zelf in het bestuur gaan ,denk maar niet dat gemakkelijk is ,al dat geklaag van die Nederlandse boeren ,jullie krijgen nog steeds een heel beste melkprijs,
+3
puntertje
@January Duurzaam lullen, conventioneel de zakken vullen.
driekus 001
Een nadeel als je voor een coop werkt. Leden roeren zich als het tegenzit.
Bij voorspoed alles ok.
cornelissen
Quote Reactie van @driekus 001:
Leden roeren zich als het tegenzit.

Ben naar de laatste vergadering van Fortis geweest in Utrecht ( ca 13 jaar terug) , die was ook erg rumoerig en bij de vergadering in Brussel werden een hoop stemkastjes naar het bestuur en directie gegooid. Tevens heeft een tijdje later een persoon zijn jachtgeweer leeggeschoten op de villa van de bestuurder ( in België ,graaf Maurice Lippens) Hij was niet thuis
Hij had immers gezegd : over mijn lijk wordt het dividend gepasseerd. Dan mag je dus ook kennelijk volgens de schutter (nooit gevonden) vrij schieten.
trouw.nl/nieuws/…
Ook tuig
Kringloper
Toch hebben die vrouwen een punt, de prestatie en resultaten zijn er niet naar. Gewoon in de toekomt afspreken, beloning na prestatie!
Kringloper
@jg Leden RFC moeten eens flink met de voorhamer op tafel slaan, anders gaat er niks veranderen.
de Tank
@Kringloper Jij bent lid?
Kringloper
@de Tank Nee, ben anti Corporatie.
+1
pieta
+1
grös
Ja dit kost ons maar liefst 154 euro per lid, ik heb een duurdere boekhouder..
Porky
Kunnen jullie rekenen? Reken maar nergens op.
+1
Peter.
Banknummer openen
Geld storten
Wiebren van Stralen geld geven
Vertrekken bij Rfc
+2
Daats
@Peter. Is mars van PB gegooid?
+1
BertK
@Daats voornaam van dhr Mars is Peter?
Daats
@BertK tja....ik denk dat die familie aardig wat in z'n mars heeft! Peter mars, Margriet mars, Christo mars, Nijhof mars, Христо mars.😱
arie.j
Niet alleen bij RFC een sterk tegenvallend jaar.
Ook bij Danone moet een topman weg i.v.m. slechtere resultaten over 2020.
Mineraalwater kende een slecht jaar en de zuivel in China zat tegen.
Overige zuivel was volgens de berichten vorig jaar redelijk goed
fd.nl/ondernemen/1377175/…
+1
weurding
@arie.j kreeg die ook 1,8 miljoen mee?
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j kreeg die ook 1,8 miljoen mee?

Zou het niet weten, misschien iets voor de Boerderij om uit te spitten?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
121
DEELNEMERS
46
WEERGAVES
0