Slachttaks....

Partij voor de Dieren komt met wet voor slachttaks
De Partij voor de Dieren heeft een wet klaar om een heffing in te voeren op het slachten van dieren. Kamerlid Van Raan (ook weer kandidaat bij de komende Tweede Kamerverkiezingen) benadrukt dat met de 'slachttaks' een directe relatie wordt gelegd tussen het slachten van dieren en de maatschappelijke kosten die het gevolg zijn van de veehouderij. Hij wijst erop dat de Partij voor de Dieren al sinds haar oprichting pleit voor een heffing. Als die er echt komt, zal Nederland volgens Van Raan het eerste land ter wereld worden dat zo'n systeem heeft.

De heffing zou moeten worden betaald op het moment dat een dier wordt afgevoerd naar de slacht. "Nederland is de tweede grootste exporteur van agrarische producten en houdt relatief veel dieren op een klein landoppervlak. Daardoor kampt ons land met een enorm stikstof-, mest- en klimaatprobleem. Nu worden de maatschappelijke kosten van de veehouderij afgewend op alle Nederlanders, dus ook op mensen die nooit vlees eten."

Of de slachttaks zal leiden tot een prijsverhoging, zal volgens de Partij voor de Dieren afhangen van de manier waarop de keten de belasting in de kostprijs verwerkt. Iedereen kan nu op het voorstel reageren. Als de Raad van State advies heeft uitgebracht, dient de Partij voor de Dieren het plan als initiatiefwet in bij de Tweede Kamer.

Deel dit topic

Reacties

+1
puntertje
Is dit een plan van de PVDD of van Steven Schuurman?
+2
Bartlehiemboer
Ging mij ook om de volgende zin: Daardoor kampt ons land met een enorm stikstof-, mest- en klimaatprobleem. Ook maar voor de rechter brengen
Bekkink
Nog meer gratis vlees?
+1
Clickerdeclick
Wat hebben die mensen toch een bord voor hun kop. Je kunt duizenden producten verzinnen waarbij productie voor maatschappelijke kosten zorgen. (Los van discussie hoe hoog ze zijn) En vlees is nog wel een product dat 95% van de bevolking gebruikt. Bovendien zit toch al een belasting op? Zoiets heet BTW.
de jonge
@Clickerdeclick het hele plan van de pvdd is de vegaproducten naar 0% btw en de gangbare landbouwproducten de btw verhogen,zodat steeds meer mensen gedwongen worden om die vega te eten. dan worden namelijk de gangbare producten te duur voor de consument, ze zijn zo sneaky...
Albert Altena
Je kunt maar één ding verzinnen op de PvdD.
Ze snappen het niet.
Juist namaakvlees, wat fabriekshallen nodig heeft veel energie verbruik en machines heeft staan is anti duurzaam.
Farma_boerke
Maw al het vee wordt geëxporteerd naar de buurlanden en komt dan kant en klaar terug zonder heffing. Zo jaag je werkgelegenheid wel weg ten koste van de 4,7% mensen die geen vlees eten.
Farma_boerke
@Jowi Kijk er maar eens naar, dat is gunstig. Duitse versie van Farmer Friendly door de staat.
Ook wij kunnen daarvan profiteren
Hooibaaltje
De moed zakt je in de schoenen
Wat een stelletje stumpers.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0