NMV distantieert zich van akkoord ZuivelNL en SGD (persbericht)

Vanmiddag bereikte NMV het bericht van een akkoord tussen ZuivelNL en SGD over de praktische uitvoering BGP en Koealert. NMV is één van de dragende partijen binnen ZuivelNL en het akkoord komt voor ons uit de lucht vallen.

Helaas is dit akkoord gesloten zonder NMV hierbij te betrekken en is er dus geen toestemming verleend door het bestuur NMV. NMV distantieert zich van het genoemde akkoord en wil opheldering vanuit ZuivelNL: hoe is dit tot stand gekomen zonder betrokkenheid van NMV?

ZuivelNL zou in de ogen van NMV een organisatie moeten zijn die de belangen van melkveehouders behartigt. Door het niet transparante proces maakt ZuivelNL zich ongeloofwaardig.

Deel dit topic NMV distantieert zich van akkoord ZuivelNL en SGD (persbericht) (nmv.nu)

Vanmiddag bereikte NMV het bericht van een akkoord tussen ZuivelNL en SGD over de praktische uitvoering BGP en Koealert. NMV is één van de dragende partijen binnen ZuivelNL en het akkoord komt voor ons uit de lucht vallen.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

John Spithoven
Waarom wordt dit spel op deze manier gespeeld? Als er vragen gesteld worden, komen er geen antwoorden. Duidelijk wordt dat NMV bewust buiten de deur gehouden is. Betekent dit dat Zuivelnl geen kritische leden duld binnen zijn organisatie?

Denken ze zo dat het vertrouwen van de melkveehouders in dit orgaan te verhogen? Waarom laat een waarnemend voorzitter dit toe. Waarom worden statuten niet gerespecteerd.

De rol van de waarnemend voorzitter in deze is zeer bijzonder te noemen. Wie dient hij door dit handelen? De melkveehouders of de zuivelfabrieken?
John Spithoven
@John Spithoven Even de presentatie van de directeur i.a. v Noort vastgelegd, die hij voorschotelde aan is de NMV op de AV op 9 dec. Daar stond hij nog te verkondigen dat SGD niet nodig was, dat koemonitor zowel 853 als 625 bevatte.
Zie screenshot, die NOG op de site van Zuivelnl stond.

Nu staat de goede man te toeteren dat hij blij is met de samenwerking met de SGD, omdat koemonitor 625 niet kon borgen.

De data handelaar.

(klik om te vergroten)

John Spithoven
@John Spithoven En al die dierenartsen, hun onafhankelijkheid hebben ze vandaag weggegeven. Is overigens in strijd met de richtlijn.

Vanaf morgen opereert de dierenarts onder auspiciën van de zuivel.

Stumpers.

melkvee.nl/artikel/…

Staat ook hier bevestigd, dierenartsen in dienst van de zuivel, betaald door de boeren.
John Spithoven
@John Spithoven Zie hier wat de SGD zegt.

(klik om te vergroten)

cs-agrar
Quote Reactie van @John Spithoven:
Waarom worden statuten niet gerespecteerd.

hoe stevig staat zo'n akkoord dan? De dierenartsen zelf lijken ook not amused
kaas
@John Spithoven bij zuivel nl is het gewoon haantjes gedrag als ik ze een tip mag geven moeten ze het hele traject helemaal op nieuw doen met nieuwe poppetjes nu is over al het vertrouwen weg .volgens mij zijn ze hier al bijna 3 jaar met bezig
+4
Jawis
Aha lto heeft weer beslissend opgetreden...aan alle lto leden. Gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Wat zullen jullie trots zijn op jullie lto en op meulenbroekske
JohnDeere7serie
Er zullen wel grote financiele belangen mee gemoeid zijn dat dit zo gaat. Juist het stoppen met koekompas had onder de melkveehouders veel draagvlak voor zuivelNL opgeleverd. Had LTO een mooie sier mee kunnen maken.
Henry1
Ik heb me er niet helemaal in verdiept maar doe wat zuivelfabriek van me vraagt. Maar las net een artikel waarin Roald van Noort gaat zeggen dat hij zelf bevoegd is om te beslissen en daarom ook niet met anderen overlegd heeft. Was dacht ik op veeteelt website.
Dat vond ik wel een heel bijzondere uitspraak. Zeker in zo'n gevoelige zaak toch ff goed om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Zeker als je als organisatie volledig afhankelijk bent van anderen...
+1
Mars2
Het is een grote klucht en de boeren zijn weer de dupe. Dankjewel alle betrokkenen!
+1
puntertje
Sinds die Van Noort (management BV) rolt alles daar helemaal continue over de vloer. Schop die man eerst maar eens weg, hij kan weinig meer dan veel geld opstrijken en het dictatortje uithangen.
John Spithoven
@puntertje Het is ook de vraag belang de ad interim directeur heeft. Onze export veilig stellen of onze data ontfutselen.

Duidelijk is wel dat meneer geen tegenspraak duldt. Ook neemt hij het niet zo nou met de feiten. Zijn onderbouwing van zijn verhaal wijzigt nog al een. En mensen met vragen worden buiten se organisatie gezet.

Feit is ook dat hij binnenkort weer gaat, en wederom zitten wij en Zuivelnl weer in de puinhoop. En dat een voorzitter dat niet in de hand heeft zegt iets over de complete belangenbehartiging. Die is flut.
Henry1
@John Spithoven maar wat je in het andere topic schreef over de reactie Van der Tak was toch positief?
S69JN
@puntertje Man man man, ga het zelf doen als je het zo goed weet!
S69JN
@puntertje Onzin, vNoort schopt de boel recht, last van je ego? Gewoon bellen, dan hoor je hoe het werkelijk zit, nie lullen mar luusteren!
Realisme
@S69JN je gebruikt het woord ego zo vaak dat het je in de weg lijkt te zitten. Hulp nodig?
S69JN
@Realisme Nee.
Marco de 1ste
@S69JN kennelijk heb jij gebeld. Nou vertel dan maar hoe het zit. Waarom v Noort NMV buiten sluit.
S69JN
@Marco de 1ste Zelf bellen is het beste, NVM is niet buitengesloten, lezen!
Marco de 1ste
@S69JN vertel!
puntertje
@S69JN een groter ego hebben dan Van Noort? Dat wordt wel heel lastig.
Realisme
Als we nou allemaal deze morgen is aan de telefoon hangen met onze veearts en aangeven op deze manier verdere samenwerking niet te zien zitten. Wij willen een onafhankelijke dierenarts en geen loopjongen van de zuivel. Misschien dat er dan ook niet wat reuring komt onder de veeartsen voor zover dat er al niet is.
Henry1
@Realisme denk je dat jou veearts zelf daar invloed op heeft?
Realisme
@Henry1 nee maar daarom stel ik dat als meer mensen een belletje plegen er wel wat druk ontstaat. Vorige keer heeft onvrede onder veeartsen ook de trein afgeremd. Maar we kunnen ook niets doen en wachten hoe zuivelNL met de oplichters van NZO en de belangenverstrengelaars van LTO ons weer wat door de strot duwt. Baas in eigen huis zou een mooi streven zijn. Maar op dit moment worden we tot slaven gemaakt omdat ze in de toekomst alles onder controle hebben. Van onze bedrijfsvoering tot ons inkomen. Er zijn nog steeds collega’s die daar reikhalzend naar uitkijken. Succes ermee!!
Mars2
De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) zegt als lid van ZuivelNL geheel buiten het overleg over het akkoord te zijn gehouden, wat volgens de bond statutair gezien niet mag. Ook onder dierenartsen heerst kritiek.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!