Reactie Dirk Bruins - Trouw

Quote:
Dirk: De analyse vandaag in Trouw, laat zien dat de krantenkoppen van gisteren “agrarische topvervuilers houden Nederland op slot” onterecht was. Heel onsmakelijk om goedwillende boeren zo aan de publieke schandpaal te nagelen

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Tja, stikstofoxiden slaan binnen 5 km neer, althans zo rekent Aerius, dus dan heeft het automatisch weinig invloed. Het is maar welke uitgangspunten in de modelletjes worden opgenomen.
Jean-PierreK
@puntertje volgens mij gaat Aerius er juist vanuit dat stikstofoxiden ver weg neerslaan. In het buitenland.
kanniewaarzijn
@Jean-PierreK En dan vanuit het buitenland bekeken zeker 😁
+2
familie pelle
@Jean-PierreK
Quote:
. volgens mij gaat Aerius er juist vanuit dat stikstofoxiden ver weg neerslaan. In het buitenland.

NOx uit verkeer werkt met afkap tot 5 km volgens Aerius. Vandaar de bevoordeling van het verkeer. NOx uit industrie door hoge schoorstenen en warmte rekenkundige verdere verspreiding volgens de modellen.
+1
jan w
@Jean-PierreK
Arieus is een model. En dat model kun je zelf de uitkomsten bepalen aan de hand van de gegevens die je erin stopt.
Zo staat de veehouderij qua uitstoot voor 100 % in
Het autoverkeer wordt de 1e 5 km maar genomen, hierbinnen slaat 5% slechts neer. Dus 95% van die stikstof verdwijnt,wordt niet meegerekend. maar komt wel weer op de grond.
Van de industrie weet ik het zo niet.
En de vliegtuigen die vanaf Schiphol vertrekken zetten op een hoogte van 935 ? mtr. hun "motoren uit" want de rest wordt ook niet meegeteld.
+2
Dirk van Zetten
@puntertje de boer heeft inmiddels imago topvervuiler, veel vervuilender dan Schiphol, Rotterdam en alle auto's. CO2 het echte probleem en NOx heeft niemand het over. Links heeft de landbouw in de hoek waar ze ze willen hebben. De industrie, Schiphol en de burgers stoten volle bak CO2 uit en lachen zich stuk.
jan.1
Lijkt in opdracht van koppel Ouwehand en Bromet.
Boerbakje
@jan.1 wat een gedoe weer het is bijna kerst is de stal weer leeg.
Bartlehiemboer
Hier berichtje van familie uit Amerika. Thanks giving vandaag daar. Traditie is kalkoen eten op zo'n dag....We durfden het niet eens te vertellen wat ze hier in Nederland nu weer bedacht hebben...Ze hebben daar geen idee hoe gek Nederland bezig is. ( Of misschien ook wel...)
+4
Piet1960
Gistermiddag werd op de Trouw website de beweringen en conclusies van het krantenartikel al afgezwakt en genuanceerd. Helemaal vooropgezet geweest.
demelkboer
@Piet1960 precies de boodschap uit het eerste artikel blijft rondzingen
Coen
@demelkboer , was een boodschap vanuit De Groene Khmer
+1
jan w
Vond Dirk een beetje zielig overkomen, hij kon geen goed weerwoord geven tegen de presentator die hem steeds in de rede viel.
weurding
@jan w dat is ook de taak van een presentator, verbaast me niks, bruins doet daags andere dingen waar ie goed in is, hoop ik
+8
bertusvds
@jan w nou ik vond dat Dirk Bruins het wel goed deed ! hij kwam netjes en representatief over alleen de interviewster liet hem bewust zijn verhaal niet doen omdat nieuwsuur betrokken is bij investico en dirk hun verhaal probeerde te nuanceren. en zeker voor iemand die ook niet altijd voor de camera staat kwam die toch uit zijn woorden ! ik doe het hem in iedergeval niet na
+7
matt
@bertusvds net ook eens gekeken Dirk probeertuit te leggen dat er in het westen niet gebouwd kan worden,als dit bedrijf stopt.
En zij reageert dat hij heel ver gaat en er allerlei dingen bij haalt.
Vond dat hij het goed deed,telkens probeert zij dat rapport te verdedigen en Dirk het woord te ontnemen,als hij dat rapport onderuit haalt.
+1
jan.1
Quote Reactie van @jan w:
ond Dirk een beetje zielig overkomen, hij kon geen goed weerwoord geven tegen de presentator die hem steeds in de rede viel.

Dirk kwam zeer sterk ,inhoudelijk en zelfverzekerd over,je zag het aan het gezicht van Marielle Tweebeeke ,ze verzuurde helemaal,kon geen 😃 vanaf.
Nijhof
@jan.1 Vergelijk Dirk eens met Jeroen van Maanen. Pitbull versus schoothondje
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Nijhof:
Vergelijk Dirk eens met Jeroen van Maanen

Jeroen zat er helaas niet (jammer dat ie nu "van het podium" af lijkt te zijn nu hij bij de NMV werkzaam is) maar moet zeggen dat Dirk toch zeker een goed en relativerend antwoord gaf, zonder met de vinger naar een ander te wijzen.

De tv optredens in talkshows, in mijn herinnering ook samen met Linda Janssen, waren bijzonder, altijd helder en duidelijk, begrijpelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder enige kennis van zaken.
Nijhof
@jammermaarhelaas En daarom zou Jeroen er moeten zitten
Waarom Dirk dat niet ziet is mij een raadsel
Daats
@Nijhof je vindt jeroen V maanen een schoothondje??
Weidezicht
@Daats zo stelt hij het wel, maar zal wel andersom bedoelen.
Nijhof
@Daats Ik zou hem niet op schoot willen hebben
Daats
@Nijhof o je bent er zo een... Paalzitten
Nijhof
@Daats nee
Zo een ben ik niet
Ook jij verdient een oogoperatie
Lezen gaat niet zo goed meer bevestig je
Nijhof
@Daats Ik heb niets tegen homoseksualiteit
Jij wel zie ik
Daats
@Nijhof ik constateer iets, jij suggereert iets wat niet waar is... Sowieso zou jij ook iets aan je ogen moeten doen want je knippert wel bar vaak. Heel irritant als je met jou in gesprek bent. 't leidt af
Melkboer16
@Nijhof je insunieert nu iets wat niet waar is?!
Nijhof
@Melkboer16 zo een.....
Dat betekent onderscheid maken op basis van geaardheid
Voor mij is iedereen gelijk
bertusvds
@Nijhof klopt en als je de juiste persoon op de juiste plek inzet kom je een heel eind ! doe je dat niet op die manier dan gaat iedereen zijn hakken in het zand zetten
+3
jan.1
Quote Reactie van @Nijhof:
Vergelijk Dirk eens met Jeroen van Maanen. Pitbull versus schoothondje

Beide zijn zeer goed ,maar van Maanen was niet uitgenodigd bij nieuwsuur.
Van Maanen is geen pitbull,het is een man die ook inhoudelijk zeer sterk is,daar draait alles om.
Zijn taal is alleen meer voor de boeren en Dirk spreekt iets beter de taal van zijn opponenten.
Albert Altena
@jan.1 Vindt je????
Ik zag het andersom
jan.1
Quote Reactie van @Albert Altena:
Vindt je????Ik zag het andersom

Het verschil tussen Dirk en Marielle kan je toch wel zien hoop ik:😀
jan w
@jan w
Laten we voorop stellen dat ik het zelf ook niet zou kunnen. Maar ik neem aan dat men is uitgenodigd om een verhaal te doen. Dan zou ik het toch ook wel duidelijk maken dat men er niet voor niks is gekomen en ook niet als zondebok. Maar om een eerlijk verhaal te vertellen.
Hans van Bergen
Nederlandse journaille is een linkse activistische club. dat is ruim voldoende bewezen. Kijk eens hoe ze Donald Trump neerzetten hoe ze de verkiezingen verslaan en wat de waarheid is. Dus dat investico kunnen we nog geen micro seconde serieus nemen
Albert Altena
@Hans van Bergen
Een verhaal kan slechts met klemtoon verlegging heel anders naar voren komen.
En daar neemt de linkse journalistiek dankbaar gebruik van.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN