FDF gaat protesteren tegen nieuwe omgevingswet - maar die wet is allang aangenomen

Farmers Defence Force rukt met trekkers op naar Den Haag, om te protesteren tegen de invoering van de Omgevingswet. Maar in werkelijkheid is die wet de beide Kamers vier jaar geleden al gepasseerd.

Het protest dat Farmers Defence Force morgen inzet tegen deze omgevingswet komt dus eigenlijk vier jaar te laat. De boerenactieorganisatie stelt ook dat onder deze nieuwe wet vergunningen ongeldig worden. Iets wat agrarisch advocaten tegenspreken. Bestaande vergunningen blijven rechtsgeldig onder de nieuwe wet, stelt Paul Bodden van Hekkelman Advocaten. Het kan wel zijn dat de overheid bepaalde vergunningen straks kan intrekken, vertelt Franca Damen van Damen Legal, maar dat kan onder de bestaande wetgeving ook al.

„Het klopt dat de Omgevingswet al jaren geleden is aangenomen“, erkent FDF-woordvoerder Sieta van Keimpema. „Ons protest is voornamelijk gericht op de Stikstofreductie- en Natuurherstelwet, de stikstofwet die minister Schouten nu door de Eerste en Tweede Kamer heen jaagt.“ Dat is niet de omgevingswet, erkent ze, maar die gaat er straks wel onderdeel van uitmaken.

Deel dit topic

Reacties

Daats
П¤¦
pa
Heb het idee dat we een jaar of 5 te laat zijn met de protesten.
+2
jan.1
Quote Reactie van @pa:
Heb het idee dat we een jaar of 5 te laat zijn met de protesten.

Heb toen nix van Pa vernomen...
Twentsch Land
casev
@pa nog een paar jaar eerder had die natura2000 wet ook beter in de versnipperaar kunnen belanden..... maarja, achteraf kijk je een koe in zn...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0