CDA vraagt opheldering over stikstofgevoelige landbouwgrond

Jaco Geurts heeft voorbeelden aangereikt waar landbouwgrond als stikstofgevoelig is ingetekend.

Deel dit topic

Reacties

Nijhof
Zal Jacco voor of tegen de wet stemmen wanneer hij op het stemmomentje nog geen antwoorden heeft?
Het lijstje kan natuurlijk ook toegevoegd worden aan de lijst niet beantwoorde kamervragen
Dat is wel bekend
Nijhof
Duurzame landbouw
Voor een gezonde toekomst voor de hele agrarische sector kiezen wij voor een nieuwe aanpak, waarbij de overheid met de sector duidelijke langjarige duurzaamheidsdoelen vastlegt en vervolgens de uitvoering aan de sector zelf over laat om deze doelen te halen.

Met de inzet van innovatie en nieuwe meettechnieken kunnen de doelmaatregelen worden vertaald in een opgave op bedrijfsniveau. Daarmee laten we iedere boer de ruimte voor maatwerk, innovatie en vakmanschap om naar eigen inzicht zijn aandeel te realiseren. De overheid handhaaft op de uitkomst en hoeft zich minder met de bedrijfsvoering op het erf te bemoeien.

De doelmaatregelen voor de lange termijn bepalen de milieugebruiksruimte voor de landbouw, inclusief de eerder gestelde limieten op fosfaat en stikstofemissies. Wij stimuleren de sector om zelf met plannen te komen om deze doelen te realiseren. De plannen vragen om inspanningen van de hele keten: van boeren, verwerkers van agrarische producten en andere partners in de keten. Banken en de overheid bieden ondersteuning om financiering mogelijk te maken, omdat ‘geen boer groen kan doen, als hij rood staat’.

Wij zetten de modernisering en innovatie van de veehouderij voort, bijvoorbeeld door via stalaanpassingen emissies verder te beperken. Het is belangrijk dat de sector zelf deze innovatie omarmt om de duurzaamheidsdoelen te behalen. Ook hier moeten overheid en ketenpartners bijdragen om de transformatie van deze belangrijke economische sector mogelijk te maken. Boeren kunnen dit niet alleen.

Ook de boeren leveren een bijdrage aan de stikstofreductie. Boeren die vrijwillig stoppen worden hiervoor gecompenseerd. Wij zijn tegen gedwongen onteigening en willen de bestaande budgetten voor uitkoopregelingen ook openstellen voor verduurzaming van de stallen en productiemethoden, als daarmee voor hetzelfde geld betere resultaten kunnen worden geboekt. Wij verruimen de mogelijkheden voor boeren om te participeren in duurzaam landschaps- en natuurbeheer.
Nijhof
We kijken vooruit, naar het Nederland na corona. Hoe we de economie weer aan de gang krijgen en mensen aan een baan helpen. Hoe we in heel Nederland een miljoen betaalbare woningen gaan bouwen en hoe we onze samenleving beschermen door criminaliteit stevig aan te pakken en grip te krijgen op migratie.

Samen bouwen we aan een Nederland waar de samenleving weer voorop gaat. Waarin iedereen meedoet en we niemand in de steek laten.
grös
@Nijhof
Een CDA-club dus. Een oud-burgemeester uit de Randstad, en iets met tuinbouw (Westland).
Mensen die nog nooit een koe hebben gezien, worden LTO-voorzitter, waarom doeken we die hele veehouderij niet gewoon op? Volbouwen met huizen, en wat kassen.
kanniewaarzijn
@Nijhof "Tegelijkertijd zal hij oog moeten hebben voor de LTO-leden die vooruit willen. Die samen met natuurorganisaties werk willen maken van het herstel van biodiversiteit, kringlooplandbouw en verduurzaming....."

Niet LTO-leden worden weggezet als boeren die niks willen.

Ze hebben het bij de Volkskrant niet helemaal begrepen denk ik!
Jawis
@kanniewaarzijn da n weet je precies waar lto voor staat....minder inkomen(zie inkomen extensif).
Nijhof
Iedereen weer wakker.
cs-agrar
@Nijhof een rfc bestuur..
demelkboer
Dit gaat verder dan het stikstof verhaal. Dit is aantasting van het eigendom

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0