Fryslân stelt handel in stikstofrechten nog even uit

Gedeputeerde Staten van Fryslân nemen vooralsnog geen besluit over extern salderen, oftewel de handel in stikstofrechten tussen een stoppende veehouderij en andere bedrijven.

Provincies zijn bevoegd om eigen spelregels te maken bij extern salderen. De verwachting was dat de Fryslân die deze maand bekend zou maken waardoor de handel in stikstofrechten zou kunnen beginnen.
GS Fryslân vindt dat de tijd er nog niet rijp voor is. Het wijst erop dat de Stikstofwet van landbouwminister Carola Schouten nog behandeld moet worden in de Tweede Kamer. Dat leidt mogelijk tot aanpassingen bij het extern salderen. De verwachting is dat de Stikstofwet voor het Kerstreces behandeld wordt.

Deel dit topic

Reacties

Realisme
Waarom zou je er ook geld voor geven als het ook gratis opgehaald kan worden met de omgevingswet in je handen 🙄
cornelissen
@Realisme Klopt, alleen dat dachten een aantal met de komst van de PAS ook, maar dat moet dus nou nog.
BertK
Zou eerst willen weten of het juridisch (europees) toegestaan is NH3 en NOx uit te wisselen.

Stel je moet alles terugdraaien of alsnog corrigeren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN