Den Haag, moet leveren! - Farmers Defence Force


Niet omdat FDF dat vindt, maar den Haag zit fout!

-Als landbouw zijn we al 70 procent terug in emissie en we gaan verder!
-Bedrijven staan op slot door geknoei van den Haag!

Was de nieuwe kamerbrief er maar vast, dan konden we weer een nieuw sprookje over een lelijk monster aan onze kinderen voorlezen.....

Originele beschrijving

11 oktober 2019 Honderden boeren en trekkers, rukken op naar de provinciehuizen van Leeuwarden en Den Bosch. Aanleiding: provinciebesturen dreigen de stikstofruimte van boeren in te perken om zo “de stikstofimpasse” voor de andere sectoren vlot te trekken. Op 11 oktober trekt de provincie Friesland zijn plannen in. Op 13 oktober volgt de provincie Brabant. […]

Deel dit topic

Reacties

+1
jan.1
Mee eens.
+2
BertK
Allemaal boerenzakdoek voor ipv mondkapje!
+1
HELDER verhaal, het liegen en bedriegen moet stoppen, en degenen die met voorkennis hebben gehandeld oppakken , en strafrechtelijk vervolgen en opsluiten, ook LTO bestuurders,
+1
MTSTAMMINGA
@DetukkeroettwenteVast PRIKKEBORD lezers wat doen we daarmee?? @Detukkeroettwente hadden ook voor kennis.en wisten dat er wat ging gebeuren 😄 😉
+3
@MTSTAMMINGA Ja karst, waar het omgaat het zijn allemaal gemaakte problemen. Alles wat de overheid aanvoert is lariekoek/hersenspinsels. De boeren zijn de zondebok, en een NB of PAS of AMVB of Hinderwet wat maakt het uit.
de jonge
@Detukkeroettwente klopt,het is zo jammer dat er mensen serieus mee ingaan en er in beginnen te geloven dat het echt zo is, hoe zit het bijvoorbeeld met de vergunningen van de rest van nederland.........
+2
Woutertje77
Dream on... Natuurlijk is dat zo, maar de Haagse realiteit is er wel. En dan moet je keihard vechten om het beste eruit te halen, maar niet in gesprek zijn en aan de zijlijn schreeuwen helpt geen reet.
+1
BertK
@Woutertje77 Eens. Ook als je in gesprek bent zijn er grenzen. Het is niet realistisch dat de overheid van de landbouw verwacht dat wij haar problemen op gaan lossen. Wij kunnen wel deel zijn van de oplossing. Daarvoor is weer wel een beetje respect, realiteitszin en medewerking van de overheid nodig. Als de overheid ons niet serieus neemt, hoe kunnen wij haar dan serieus nemen?
Wet en regelgeving is in handen van overheid, de productie of reductie is in onze handen. Zolang die verantwoordelijkheden niet erkend worden en daar naar gehandeld wordt, komen we niet verder!
Jannus
Quote Reactie van @BertK:
de productie of reductie is in onze handen

en dat zijn vertrouwde handen neem ik aan??
+1
BertK
@Jannus Boeren onderling zitten vaak niet op één lijn, die verdeeldheid blijft. Het is goed dat de brandbrief van afgelopen week door veel partijen is ondertekend.
Dat FDF er niet bij staat is geen ramp, FDF is geen praatgroep maar actiegroep die als overdrukklep kan fungeren.
Is FDF actief, dan wordt er te veel gesold met de boer.
verbi
Het vertrouwen tussen de overheid en landbouw is gedaald tot 0 en dat is het probleem.De overheid en een bepaalde groep boeren (GRONDIG) heeft ons genaaid en dat zit diep en komt ook nooit meer goed.Daarbij ook nog een corrupte overheid op andere gebieden, stemmen ronselen door GL met 10000 euro beloven en over de import van buitenlanders maar te zwijgen.Die personen krijge fiets,zakgeld,mobiel en staan vooraan voor een huis en de nederlanders mogen achter aansluiten.Vertrouwen is dan bij vele helemaal weg.Ik denk als ik met een overheidsinstelling te maken heb altijd waar zullen ze me een oor aannaaien en zo hoort het eigenlijk niet te zijn.
Zwaagdijk
@verbi iedereen mag stemmen. Zolang er GroenLinks en D66 wordt gestemd. Kan je alles vergeten. Alleen massaal Geert of baudet. Maar ik zie het niet gebeuren. Bidden voor een grote depressie. Dan wordt alles anders.
Twentsch Land
Baudet loopt al flink terug in de peilingen...was ook wel te verwachten....en tja .. Geert .... die is ook best wel links op 1 standpunt na !

@Zwaagdijk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0