Minister verslikt zich weer in stikstofmaatregel: opkopen varkensbedrijven levert veel minder op


Het volgende rekensommetje wat niet blijkt te kloppen. Wat doen ze in den Haag?

Inhoudelijk roept het artikel nog wel een paar vragen op, maar vandaag zal er nog wel een vakblad met een verbeterde versie van dit artikel komen.

Dat het weinig helpt voor de Randstad om in het oosten en het zuiden varkensbedrijven op te kopen, had Schouten onderdehand wel kunnen weten. Een ezel stoot zich in het algemeen niet twee maal aan dezelfde steen, maar in den Haag doen ze blijkbaar ingipsen voor het stoten.

Originele beschrijving

Het opkopen van varkenshouderijen levert veel minder stikstofwinst op dan landbouwminister Carola Schouten verwacht. Dat komt door verkeerde uitgangspunten in de berekening en omdat veel minder boeren meedoen. Daardoor kunnen projecten voor nieuwe huizen en wegen in de problemen komen.

Deel dit topic Minister verslikt zich weer in stikstofmaatregel: opkopen varkensbedrijven levert veel minder op (ad.nl)

Het opkopen van varkenshouderijen levert veel minder stikstofwinst op dan landbouwminister Carola Schouten verwacht. Dat komt door verkeerde uitgangspunten in de berekening en omdat veel minder boeren meedoen. Daardoor kunnen projecten voor nieuwe huizen en wegen in de problemen komen.

BertK

Laatste  |  

Reacties

+2
weurding
Was te verwachten
+3
labella
Ik vond het sowieso vreemd dat ze al stikstofruimte aan het uitdelen is aan de bouw terwijl er nog geen varkenboer is opkocht. Daar is volgens mij de pas oa op afgeschoten.
+4
Twentsch Land
RIVM kan de som vast en zeker wel kloppend maken 😬
+3
jg
Wat staat de agrarische sector sterk met hun vergunningen en dieradministratie . De enige sector die alle gebruikte ruimte goed vast heeft liggen .
j h p
@jg Het lijkt nu wel dat waar ze ons mee wilden pakken dat het voor ons werkt, scherp blijven en achterover leunen.
Farma_boerke
Zie ook Leon Adegeest over het creatief rekenen met de verschillende modellen voor wegverkeer, waar deze regeling ook gebruikt voor word:Daarnaast rekent het ministerie vermoedelijk ook latente ruimte in. Dat kan dus ook niet, want dat leidt tot meer emissie/depositie.
bertusvds
Quote Reactie van @Farma_boerke:
latente ruimte

dus die latente ruimte moet/mag je eerst volop gaan benutten want dat mag gewoon want je hebt een vergunning daar voor, voor dat je ze verkoopt en dan kunnen ze die rechten ineens wel weer mee rekenen !?
BertK
@bertusvds Je hebt je NB vergunning incl. latente ruimte. Vraag is of LNV die latente ruimte als uitstoot meerekent, als depositie kan je het in ieder geval niet meten!
Realisme
@BertK depositie word ook berekend. Dus latente ruimte is overal ingerekend. Latente ruimte word nu gebruikt om pas melders te legaliseren. In bijvoorbeeld nieuwkoops plan is verleasen van je latente ruimte niet genoeg. Je moet dan extra inspanning leveren daar bovenop. Een poging van de plannenmakers om pas melders te legaliseren onder het mom van “we scheren iedereen over 1 kam”. Terwijl juist in een gebied rond Nieuwkoop het overduidelijk was dat je een NB moet hebben. De vraag was alleen doe je dat voor de PAS of onder de PAS.
+4
CAROLA IS OVER TIJD, ze moet oufhoepelen , samen met grappenhuis !!!
diekman
@Detukkeroettwente Staat ze droog dan?
Kringloper
@diekman Ga er maar van uit dat ze al jaren droogstaat.
BoerBart
@Kringloper
Ik denk dat ze niet droog staat. Haar uier is nog veel te groot. Dit zijn gevaarlijke koetjes om droog te zetten.
Frans Z.
@BoerBart Alleen voeding gehad zeker vroeger.
weurding
@Frans Z. Borstvoeding😅
Frans Z.
@weurding Kan er niet om lachen,diep triest.
Frederika
@Frans Z. Ja niet lachen is diep triest
Kringloper
@BoerBart Jij vergelijkt haar met een 🐄
+1
pieta
Quote Reactie van @Kringloper:
Jij vergelijkt haar met een

Dat is zielig voor de koe. 😁
ted9
Dat bouwprojecten gratis stikstof krijgen is mooi. Kan een boer dat ook krijgen als hij een stal wil bouwen?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!