Minister: onderbouwing veevoermaatregel wél compleet

Deel dit topic

Reacties

+7
mlkvhoudr
En daarnaast is het te warm voor deze shit

(klik om te vergroten)

+2
Frederika
Noknok
Ze heeft zeker zelf de voermaatregel in elkaar geflanst?
+1
hans1980
Arum
😀
+17
John Spithoven
Het is heel simpel

Referentie 2018.

Ruim 16000 melkveehouders

Die kopen mengvoer en grondstoffen Dat geeft een hoeveelheid tonnen ruw eiwit .
Dit heeft LNV onderverdeeld in grondsoort en intensiteit. 9 groepen en daar heeft men 4 % vanaf getrokken en dat geeft de voermaatregel.

LNV hoeft alleen maar te laten zien hoe dit cijfermatige is gegaan.

En dat LNV al ruim 6 weken verwijst naar het CBS rapport Mest en Mineralen 2018, maar weet dat daar niets te vinden is over de verdeling van de bedrijven in 9 groepen op basis van grondsoort en intensiteit . Daarnaast stelt LNV de ondergrens ruw eiwit in een rantsoen per kg ds op 155. Maar laat niet zien of daar diergroepen aan te kort komen of niet.

Dus LNV,,beantwoord gewoon de kamervragen door te laten zien hoe u rekent!

Daarnaast wordt er in de beantwoording kamervragen gesproken over een toelichting van LNV aan de stichtingen voortvloeiend uit het kort geding van 30 juli. Als dat op een transparante manier gaat is dat prima, onder voorwaarden niet.

Verder zijn we allemaal druk met de voorbereidingen voor de komende juridische stappen, met steun van de 10 sector partijen. Ook LTO is aangesloten in onze zetten.

Samen sterk!
+1
BertK

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0