Achterhoekers in gesprek met Johan Vollenbroek


De achterhoekers in gesprek met vollenbroek

Geplaatst door Barry Klein Holkenborg op Dinsdag 7 juli 2020

Deel dit topic Barry (facebook.com)

Barry Klein Holkenborg was live.

diekman

Laatste  |  

Reacties

diekman
Vanaf 5.30 kijken
+2
casev
Als ik die man zo zie staan naast al die boeren denk ik dat zo'n veganistisch rantsoen ook niet echt toereikend is....
+1
Sjaakiee
@casev moet je voor de aardigheid eens het filmpje bekijken van Jochem myjer over de ecoplaza echt lachen.
+1
Boertjebastiaan
Adres en alles van de boeren is ook algemeen bekend.
Wie weet wat het adres van die Johan vollenbroek is?
Even wat vaker zijn adres in de media gooien.
Wordt hij misschien iets rustiger van😬
Ynze Oenema
Toch wel knap dat die Johan gewoon in gesprek gaat.
mlkvhoudr
@Ynze Oenema man is gewoon boeren zoon toch die weet wel dat boeren zich gedragen in zijn algemeenheid
Wolswinkel
@mlkvhoudr Als je overal met vollebroek naartoe gaat heb je ook eigenlijk al niets meer te verliezen..
+5
ted9
@Ynze Oenema Je kan zeggen wat je wil over die man. Hij heeft wat rare kronkels in zijn kop. Maar wij missen al jaren een voorman die zich in zet voor de zaak waar hij in geloofd.
casev
@ted9 jan cees word klaargestoomd, even geduld nog
diekman
@ted9 calon wordt ook nog genoemd het filmpje
+1
puntertje
Vollebroek is volgens hemzelf schijnbaar ook expert in verdienmodellen. 'Maar waarom doet niemand dat?' Nou Johan, als het kon dan was het allang gebeurt, maar dat is niet economisch duurzaam en al helemaal niet als grote groepen het zouden gaan doen. Dus maak jezelf en anderen niets wijs en al helemaal niet op vlakken waar jij de ballen verstand van hebt. Uitkloven dat wetgeving op ridicule uitgangspunten is gestoeld zodat het juridisch aangevochten kan worden is iets anders dan duurzaam een onderneming runnen.
+3
jan.1
Jongens trap er niet in,blijf eigenaar van je bedrijf,een pachter heeft helemaal nix te vertellen.
Pachten is armoe.
hans1980
@jan.1 ja en dan al die plannen voor zonnepanelen 7-8 duizend per ha
+1
hans1980
Bert kemp is ingepalmd door vollenbroek
verbi
Heb geprobeert er naar te luisteren kon het gekwijl gewoon niet aanhoren. Ben na 2 min geleuter over dat we hem niks aandoen maar afgehaakt. Hij wil ons gewoon weg hebben. Nu 3500 adressen openbaar en procederen. Met dat soort ga ik niet in gesprek.
schoppenboer
Vollenbroek zegt nog niet zoveel verkeerds als ik zo luister. Zijn oplossingen ben ik het ook niet mee eens omdat extensivering zonder hogere opbrengstprijzen niet gaat werken. Hij stond iedereen netjes te woord en kon het goed argumenteren.
+1
Twentsch Land
Dat is nou ook juist het probleem met dit soort mensen ...... hebben vaak een brede kennis en kunnen goed met het woord....gemiddelde man ( boer ) staat dan niet sterk in een gesprek.....het is beter dat boeren een kundig spreker het woord laten doen...bv een aalt van landbouw collectief.

@schoppenboer
+3
casev
@Twentsch Land helemaal mee eens. Die vent kent het hele dosier uit zn hoofd, en alle tegenargumenten tegen zijn zaak. Dat valt niet mee om die dan onder de tafel te lullen, als je niet minstens net zo goed je huiswerk gedaan heb. En als je niet op past, is hij de winnaar van zo'n debat...
+2
moduulbouw
Complimenten naar iedereen in de Video. Met elkaar in gesprek, soms verhit maar altijd correct. Dit soort conversaties moeten op TV en in de Kamer gevoerd worden. Ik zie maar 1 microfoon en dat is die van TV Gelderland. Waar is de rest?
moduulbouw
Dhr. Vollenbroek ziet het wel zitten de veestapel te halveren, De boeren ook wel mits de prijzen verdubbelt worden. (helft van het werk, zelfde geld) Moet de regering wel de grenzen dicht doen voor buitenlandse producten.
+1
Twentsch Land
Gaat de overheid niet doen....voedsel moet goedkoop blijven want dan heeft de consument meer geld voor luxere dingen en daar verdient de overheid meer aan ( hogere btw en accijns en bpm enz enz )

@moduulbouw
+1
moduulbouw
@Twentsch Land Denk het ook niet, dus dat plan is niet realistisch dus -> Meedoen op de wereldmarkt, boeren niet verstikken met regels maar de beste kwaliteit op tafel laten zetten en die kwaliteit beter laten waarderen(hogere prijs) .
Albert Altena
De conversatie moest meer in de richting gaan van: Hoe vindt u het dat landbouw NH3 in moet leveren voor NOx en wat gaat u daaraan doen
kanniewaarzijn
Wat er weer uitspringt: "De LTO is in overleg met Schiphol en Lelystad..........." Ze snappen het nog steeds niet!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!