PVV en FvD zijn wolven in schaapskleren

Kijk wat er vandaag is gebeurt:

Vandaag stemde PVV en FvD met linkse partijen mee om slachtcapaciteit in Nederland direct te verminderen. Het aannemen van de motie komt op een moment dat de slachtcapaciteit van slachterijen al onder druk staat.facebook.com/jacogeurtscda/photos/…

Deel dit topic

Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

+4
van Ittersum
Iemand verbaasd?
familie pelle
@van Ittersum nu hoor je de fvd aanhangers niet.
familie pelle
@familie pelle

(klik om te vergroten)

+6
familie pelle
@familie pelle er is geen enkele politieke partij te vertrouwen. Mijn stem gaat iig naar Boer burger beweging. Als ik zie hoeveel Caroline van der plas doet voor de landbouw dan verdient ze mijn stem.
Jaan.
@familie pellehoe was de tekst van de moties?
arie.j
Quote Reactie van @Jaan.:
@familie pellehoe was de tekst van de moties?

Hier link naar Nieuwe Oogst
nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…
Wat betreft tekst van motie Ouwehands, die had ik zojuist.
Maar er staat niets anders in dan een enkel zinnetje dat de slachtsnelheid omlaag moet.
+5
Jaan.
@arie.j De tekst van de motie is leidend voor het stemgedrag
Een enkel woord in een tekst kan bepalend zijn.
Heb geen behoefte er naar te zoeken maar ben wel verbaasd over Geurts die nogal popiejopie loopt te doen en ondertussen medeverantwoordelijk is voor de veenocide van dit kabinet
arie.j
Quote Reactie van @Jaan.:
@arie.j De tekst van de motie is leidend voor het stemgedragEen enkel woord in een tekst kan bepalend zijn.Heb geen behoefte er naar te zoeken maar ben wel verbaasd over Geurts die nogal popiejopie loopt te doen en ondertussen medeverantwoordelijk is voor de veenocide van dit kabin

Als ik schrijf dat het alleen een simpel zinnetje is, dan bedoel ik dat ook.
Maar heb de link nog even opgezocht hier is het,de minister kan het verder helemaal naar eigen wens invullen lijkt me
tweedekamer.nl/downloads/document/…
gerrie-hul
@Jaan. En waar ging het om Ik meen dat dat het over de corona ging en de besmettingen die ze veroorzaken en over brengen naar de mensen Zelfs huisdieren raken besmet Als het daar over gaat ben ik het ermee eens zolang er geen vaccins zijn
verbi
@familie pelle O jawel de slachtcapaciteit is ook zeer hoog . Heb een bezoek gebracht vorig jaar bij een slachterij en dan vindt ik ook dat het wel wat kalmer kan.
Porky
@verbi helemaal juist, de "slacht snelheid" kan best een tandje minder.
Jaan.
@verbi dat is mij ook duidelijk geworden
Snelheid is te hoog tov zorgvuldig werken
+2
familie pelle
@van Ittersum
Quote:
. Iemand verbaasd?

Ik denk Jan cees Vogelaar?
+1
Realisme
@familie pelle ik in ieder geval niet omdat FvD altijd al heb gezegd dat volksgezondheid en leefomgeving heel belangrijk voor hun zijn. Daarom zullen eventuele fijnstofnormen of iets dergelijks ook door hun gesteund worden ondanks dat dat een uitdaging kan zijn voor ons al landbouw. Volgens mij steunt FvD de landbouw vooral in de strijd tegen onnozele regelgeving uit Brussel en Den Haag. Neem stikstof, fosfaat, CO2. Hoeveel moties heb het CDA de laatste jaren wel niet gesteund die ons helemaal niets brachten hooguit een kostprijsverhoging en schaalvergroting. Geen enkele politieke partij zal een ieder van ons volledig naar het zin maken denk ik
Farmer_
Het gaat hier duidelijk om kiezers.
De grote financiers willen ook die kant uit:
arie.j
Hier waar het over gaat, aangezien ik niet weet hoeveel verlagen van de slachtsnelheid wordt bedoelt, kan ik niet inschatten wat dit betekend.

(klik om te vergroten)

moties 2e kamer over snelheid van slachten
+2
Farmer_
Politiek is soms moeilijk te volgen.
facebook.com/1196519747030466/photos/…

(klik om te vergroten)

kanniewaarzijn
@Farmer_ Misschien zaten ze met hun hoofd nog bij Netflix.
+1
Farmer_
.

(klik om te vergroten)

.
+2
--Erik--
Als je kijkt naar het stemgedrag van de afgelopen jaren met "dierenvriend" Dion Graus in de hoofdrol, heeft de landbouw helemaal niets te verwachten van de PVV. Voor de buhne het boerenprotest steunen, maar dat is uitsluitend voor de eigen eer en glorie. FvD is niet veel beter.
+1
Twentsch Land
Zozo .... ben je bekeerd ?

@--Erik--
robotslaper
@--Erik-- blijf maar standaard op CDA stemmen of de VVD etc etc. Dan is de landbouw met 15 jaar 40% gekrompen met a hij regels en uitkoop technieken of ontruimingen.
dewittemotor
Misschien moeten de boerkes maar hopen dat Mona Keijzer het wint van De Jonge bij het CDA.
Zij is toch een stuk rechtser
+1
Porky
@dewittemotor ze heeft in tegenstelling tot de jong gezegt de FvD niet uit te sluiten, heeft begrip/binding met visserij en landbouw, denk dat hugootje dr een zware kluif aan krijgt met zn slangen leren schoentjes
moduulbouw
Lastig om een partij op een paar moties te beoordelen. Dit soort moties zie je aan de lopende band. Vraag me of elk kamerlid zich gaat inlezen op al die moties. ik wil het niet goed praten, maar politiek bedrijven is aan de lopende band compromissen sluiten en hopen dat je je een paar speerpunten van je eigen partij en door kan drukken.
walker1
@moduulbouw Ja, je moet een partij niet beoordelen op 1 of 2 moties waarbij ze niet naar jou zin gestemd hebben. Ook met FvD ben ik het wel eens niet eens, maar met andere partijen ben ik veel vaker niet eens. Mijn voorkeur blijft dus FvD, want in grote lijnen past die partij het beste bij mij. Die BBB (Boerinnen Brei Bond) is leuk, maar moet nog zien dat ze een zetel gaan halen en zo ja, wat ze voor de landbouw kunnen betekenen.
familie pelle
@moduulbouw
Quote:
. ik wil het niet goed praten, maar politiek bedrijven is aan de lopende band compromissen sluiten e

Vreemd dat je dit als argument gebruikt om deze steun Van fvd aan de motie goed te keuren. Thierry is toch altijd wars van het partijkartel en vriendjespolitiek??
moduulbouw
@familie pelle Persoonlijk neem ik regelmatig de moeite om partij programma's en standpunten door te nemen en te overwegen. Het lastige is dat je nooit een partijprogramma vind waar je 100% met alle standpunten eens bent. Het voelt mij dat je de beste van de slechtste moet kiezen.

Maar welke partij heeft op dit moment het beste voor met de agrarische sector?
+1
familie pelle
@moduulbouw
Quote:
. Maar welke partij heeft op dit moment het beste voor met de agrarische sector?

Op dit moment overduidelijk de Boer Burger Beweging. Als deze partij, die zich richt op boeren, werknemers uit de agribusiness en plattelanders, zich een beetje kan profileren kan die best een paar zetels krijgen.
Jaan.
@familie pelle samen met pvv een minderheidskabinet 👌
pieta
Quote Reactie van @Jaan.:
samen met pvv een minderheidskabinet

En we geven ze als geuzennaam "de oppositie" . 😬
+3
arie.j
Quote Reactie van @Jaan.:
@familie pelle samen met pvv een minderheidskabinet

Grootste mop sinds jaren
Maar niet voor varkens en kippenboeren.
Volgens de PVV moet de intensieve veehouderij op termijn uit Nederland verdwijnen en volgens Graus hebben vleesvervangers de toekomst
Wat een boerenpartij 😁
familie pelle
@arie.j ik had jaan ook wijzer ingeschat.
Jaan.
@familie pelle jij gelooft het?
Jaan.
@Jaan. ongeveer 10 procent wat ik typ is dermate lachwekkend dat je erg aan moet twijfelen of het klopt
Mensen gaan iig wel nadenken zoals Arie in zijn reactie laat zien
familie pelle
@Jaan.
Quote:
. ongeveer 10 procent wat ik typ is dermate lachwekkend d

Dat klopt in ieder geval....😜
+1
moduulbouw
@familie pelle Ik vind Caroline van de Plas een top mens! veel passie en energie om spookverhalen uit de media te weerleggen. Ik hoop dat BBB een zetel of wat kan binnen harken, echter zullen ze hun programma moeten uitbreiden om niet als one issue partij te worden neergezet.
+1
familie pelle
@moduulbouw
Quote:
. Ik hoop dat BBB een zetel of wat kan binnen harken,

Als jij en ik BBB stemmen hebben ze er al twee. 💪 fvd komt er zonder de boerenstemmen ook wel.
Porky
@familie pelle ken hun programma (nog) niet, maar ben zeker geneigd er op te stemmen als het me aanstaat word zeker weer tijd v boeren stem in de kamer
Farmer_
Duitsland wil slachtcapaciteit ook verlagen, dat gaat dus om corona beter onder controle te krijgen, is dat niet hetzelfde als in Nederland, wordt hier het halve verhaal verteld en niet waarom.
Kringloper
Tönnis slacht 30.000 varkens per dag, Niet normaal.
Farmer_
@Kringloper In Duitsland zijn er ook maar 2 of 3 die alles in handen hebben.
Jaan.
@Kringloper wat is wel normaal?
29700?
Porky
@Jaan. Ligt ook aan NVWA, als er bv bij runderslachterij op vrijdag iets meer koeien binnen komen dan gepland , moet er gesmeekt worden om ze ff langer door te laten keuren, anders moeten die koeien overblijven tot maandag, maaaaar wel verzorgd worden die tijd, dus ; water, voer, en zelfs gemolken worden, wat kost dat? Dus nvwa moet ook eens verantwoordelijkheid nemen
suggs 73
In de politiek kun je het alleen redden met liegen en draaien op zo'n manier dat het niet opvalt , dus bij voorbaat is een politicus niet te vertrouwen , ongeacht wie of welke partij , FVD en PVV zijn sterk tegen Europa en om zwarten terug naar Afrika te krijgen .
robotslaper
Stem gewoon pvv
+1
Jaan.
Beter een wolf in schaapskleren dan een varken
robotslaper
Als jullie stemmen op de oude garde wat el al jaren doen. Dan is de landbouw over 15 jaar 40 % verminderd door gemene opkoop technieken, ontruimingen en regels regels regels wat veel kosten meeneemt. Ik stem PVV zo simpel is het.En zolang dieren bij het slachthuis nog levernd gekookt worden zeg ik slachthuizen verkleinen met betere zorg voor de laatste minuten voor de dood. dat is 1 seconde en niet 30 seconden in een kokend bad.
+1
neatocht
@robotslaper

Alsof ze bij de PVV niet van de veehouderij af willen...
robotslaper
@neatocht NEE dat willen ze niet.
arie.j
Quote Reactie van @robotslaper:
@neatocht NEE dat willen ze niet.

Toch wel, zie het volgende:
"Het draagvlak voor de intensieve veehouderij kalft af, stellen Graus (PVV) en De Groot (D66). Afbouw is daarom volgens hen onvermijdelijk."
Dat was hun standpunt in een debat over de intensieve veehouderij in 2017, en ik heb nog niet vernomen dat het is veranderd
tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/…
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!