Schouten vraagt boeren spreekwoordelijk hun eigen graf te graven

Deel dit topic

Reacties

nederlandse boer
Een reactie en tevens een voorstel van een werkbaar alternatief:
1. allereerst ben ik heel blij met deze opening en wil er ook positief instaan. Dit biedt mogelijkheden daar het vorige voorstel alleen maar verliezers oplevert. Zowel de sector die op kosten gejaagd wordt alsook de overheid die dit onmogelijke systeem via NVWA etc. moet gaan handhaven.
2. Ureumgehalte begrenzen in combi met een bonus/malus systeem is een robuuste en eenvoudige tool. Neem een serieus lage waarde bijvoorbeel 18 of 20 mg/dl zodat je aantoonbaar stappen maakt met de stikstofreductie
3. Monitoren van ruw eiwitgehalte in het totale voerpakket middels BEX/Kringloopwijzer waarbij aangetoond moet worden dat op totaalrantsoenbasis niet meer dan 155 g/kg ds ruw eiwit gevoerd wordt.

De maatregelen 1 en 2 geven een combinatie waarop enerzijds gestuurd kan worden en anderzijds aantoonbare milieuwinst kan worden overlegd aan de bouwsector om vergunningen los te trekken.

We vertrouwen op een positieve uitkomst en voor alle partijen een werkbaar systeem met uiteindelijk realisatie van het beoogde doel: stikstofreductie.
+3
BertK
@nederlandse boer De veenweideboeren zullen je wel dankbaar zijn.

Tweespalt tussen extensieve veenboer en intensieve zandboer met mais is Carola en kornuiten dol op.
jg
@BertK Daar ligt inderdaad het grote gevaar. Diversiteit van de sector noemt men dat......
Sturen op ureum en re per kilo droge stof in het rantsoen en resultaten uit de KLW ,met de huidige niet wetenschappelijke rekenregels, bevoordeelt de intensieve voeraankopende maisbedrijven zonder/weinig jongvee. Vee aankopen is het verlies/mindere efficientie van jongveeopfok rekentechnisch gezien buiten je bedrijf houden.
John Spithoven
Voorwaarde is juridische houdbaarheid.

Alleen oplossingen die vooraf in te boeken zijn, zijn houdbaar volgens LNV. Zie reactie Schouten.

Dus alternatieven die resultaat boeken na de emissie zijn bij voorbaat juridisch niet haalbaar.

Dus praktisch betekent dit dus dat alles wat je voor de koe realiseert houdbaar is volgens LNV.
+9
Gerrit v Schaick
@John Spithoven Als je eiwit gaat beperken door alleen de eiwitrijke krachtvoeders op het boerenerf te verbieden maar geen totaal ruw eiwit uit (kracht)voer vastlegd is je besparing ook onmogelijk vooraf in te boeken.

Hoever moeten wij als sector meegaan met die onzin. Het eind is zoek. Nu laten onze vertegenwoordigers zich weer met de beste bedoelingen voor t karretje spannen. De goedkoopste en makkelijkste oplossing is volgens mij gewoon allemaal een koe minder melken. Maar zolang we vast blijven houden aan de huidige kdw's moeten we nergens aan mee werken. We blijven in een fuik lopen. Eerst de NB wet op de schop dan pas leveren
+3
Dirk van Zetten
@John Spithoven we kunnen Schouten toch aanbieden dat we van september tot januari geen kunstmest en mest gebruiken en in die periode N vastleggen via onze gewassen. We doen ons windbreekzeil iets verder omhoog en zorgen dat de N meer in de stal blijft
+4
koeiboer
Wij melkveehouders ....als enigste in de agrarische sector.... moeten met eiwit reduceren.... Dat kost geld in vervanging en opbrengsten... laat haar maar met geld over de brug komen... dan reduceren we totdat er geen druppel melk meer in Nederland wordt geproduceerd... lang leve de bouw
+1
matt
@koeiboer] dan reduceren we totdat er geen druppel melk meer in Nederland wordt geproduceerd

Dat doen we niet,we gaan gewoon doorrr
Porky
Ze laat de boeren hun eigen graf graven, als dat klaar is heeft ze graag dat je er voor gaat staan, dan flikker je dr vanzelf in als zij je het genade schot geeft.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0