Discussie over KLW tast eer Wetenschap aan .

Deel dit topic

Reacties

sorry
Het gaat om het idee.....
mlkvhoudr
Koolstof tot nadenken
+1
rene-de-jong
Tja voldoet het "gewenste plaatje" niet of de KLW
of passen we de KLW aan net zolang tot het "gewenste plaatje" klopt.
Jaap40
@rene-de-jong het begint al met de CO2 input in het systeem. NEVEDI is verantwoordelijk voor de CO2 normen. Daar gaat het al fout. Regionaal geteelt krachtvoer wordt in KLW systeem niet beloond.
Johannushoeve cv
Weer een gevalletje elkaar de bal toe schuiven. Ze weten dat het niet klopt maar vinden het te moeilijk om er wat aan te doen
+4
Peterr
We slaan de essentiëelste stap over:
CO2 uitstoot is juist goed voor ons mensen en de natuur.
(Heb het hier niet over fijnstof en NOx)
zwier
Swinkels zegt transparant te willen zijn en wil heldere kengetallen gebruiken.
Zit nu 3 of 4 jaar in een vko studie club, en het lukt mij niet om onder de 1200 gr co2 uitstoot te komen.Heb vorige week nog gevraagd dat wanneer ik voor 2020 mijn vee, , ben zelfvoorzienend in ruwvoer, totale productie dit jaar en alle verdere gegevens aanlever, hoeveel kg brok ik dit jaar mag voeren en hoeveel kunstmest ik dit jaar mag aankopen om onder de 1200 gr co2 uitstoot te komen. Antwoord was dit is vooraf niet te berekenen. Beste methode was gaan intensiveren en de productie verhogen.
mlkvhoudr
@zwier hoe pakt krachtvoer zelf verbouwen uit in het co2 model? Dus bv geen snijmais maar mks te oogsten ? En telt die de co2 van drogen gras of mais mee bij jouw co2?
+1
zwier
@mlkvhoudr telen ongeveer 14% mais en die staat eigenlijk al op grond die er eigenlijk te laag voor is, dus mks of ccm vind ik geen optie. We voeren ook niet met een mengwagen, dus is ook wat lastiger.
Volgens mij wordt bij grasdrogen de co2 dit jaar bij de grasbrok opgeteld, zal dus ook niet voordelig zijn in co2, afgelopen jaar wel wat gedaan, is verder wel goed bevallen.
mlkvhoudr
@zwier helder dank je
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @zwier:
Beste methode was gaan intensiveren en de productie verhogen.

Of het nu fosfaat, stikstof, CO2 of wat voor elementen/verbindingen of wat dan ook betreft: nooit mag je ervan uitgaan dat je zomaar van alles bij elkaar op kunt tellen.
+8
Heerlijk vermaak
In tijden zoals deze er achter komen dat je eigenlijk een totaal onzinnige baan hebt en mensen het leven moeilijker maakt.
En nog steeds niet doorhebben hoever ze ontspoord zijn van wat mens zijn primair zinvol maakt
Wanneer het niet in en in triest zou zijn zou ik er om kun lachen
Nu denk ik: ga aub een echte baan zoeken
Iets met oude mensen of in de zorg. Zeer zinvolle bezigheden
Er zullen er niet veel zijn die afgelopen dagen voor het schap hebben zitten turen of het goede stickertje van de SMK er wel op zat
Jaap40
@Christo3.0extendedversion
Mensen kunnen zich zeker afvragen:
doet mijn werk er eigenlijk wel toe....
+1
spotmelker
@Jaap40 boeren moeten zich afvragen waarom laten we een Supermarkt Misleidend Keurmerk toe op basis van Klungelig Leeghoofden Werk? Wat zou er gebeuren als de retail er achter komt dat het hele verhaal geen realiteitswaarde heeft?
Jaap40
@spotmelker het weidemelk verhaal was een mooi ingeburgerd duidelijk verhaal. De koe komt in de weide.

Nu loopt de koe met allerlei idiote toeters en bellen buiten in de weide. Niet uit te leggen aan consument. Weidemelk is nota bene uit het schap van retail gehaald.....😢😢

Hou het simpel en duidelijk naar consument. Melk is wit.
spotmelker
Quote Reactie van @Jaap40:
Weidemelk is nota bene uit het schap van retail gehaald.

Is het al zover? Er zit/zat ook 0,0 marketing achter. En nu willen die idioten met die KLW-tombola de markt op? Het zal wel bij de leveringsvoorwaarden blijven zodat er maar geen gezichtsverlies geleden word.
Zouden ze niet aansprakelijk gesteld moeten worden wanneer het voor de boeren (weer) fout afloopt?
+1
Pluto
Over eer gesproken ???. Was het niet die hoogste baas van het RIVM die tijdens de eerste rechts zaken over MKZ in Kootwijkerbroek aan de pers mededeelde :: Mocht de rechter hen dwingen de test resultaten vrij te geven over de uitslagen met betrekking tot wel of geen MKZ dan gaat er direct een telefoontje van de advocaat naar het RIVM kantoor en worden alle uitslagen binnen minuten vernietigd . We laten ons niet piepelen door een rechter die meent ons de wet te kunnen voorschrijven ;. Denk dus goed na voordat je data ter beschikking stelt aan de overheid ??.
+1
Jan S
😀
Pluto
@Jan S Tja ehh wanneer zijn de rechtszaken begonnen ?? . Hoge bazen blijven niet lang op hun post en ambtenaren rouleren zo snel dat het lijkt of ze wieltjes hebben !. Het is vast en zeker ergens gedocumenteerd maar het laten verdwijnen van data is toch appel eitje voor media en overheid .
+5
puntertje
Han Swinkels is projectleider Kringloopwijzer bij ZuivelNL, en voorzitter voor de certificering dierlijke productie bij SMK. Hoe hoog wil je het gehalte 'wij van WC-eend' hebben?
En dan durven te beginnen over wetenschappelijke onderbouwing, hoeveel oogkleppen heeft die stakker op?
@puntertje 1 ding telt voor dat soort individuen
Geld
puntertje
@Christo3.0extendedversion Helaas voor Han en consorten zal hun beroep niet hoog op de lijst van vitale beroepen terecht komen.
Ergens tussen goochelaar en waarzegger, onderaan de lijst denk ik. Samen met Johan V., beroepsbezwaarmaker.
Boerma
Dus die han swinkels is projectleider bij zuivel nl. Die doet dat vast niet alleen. Dan nog de mensen bij de wur die er mee bezig zijn. Op “elke” melkfabriek is er van kantoor wel iemand mee bezig. Dan heb je nog alle advizeurs die klw-advies geven, klw-cursussen, klw-studieclubs of de adviezeurs die de klw invullen.
Oja ook nog een kuil/hooi monster extra nemen anders klopt de klw niet.

Alles opgeteld hoeveel zou dat dan totaal per melkveehouder kosten? Afgezien de tijd dat je er aan kwijt ben?
Jaap40
@Boerma klopt, en analyseer maar eens of er een meerwaarde tot stand komt vanuit de consumenten prijs.
Jaap40
@Boerma klopt, en analyseer maar eens of er een meerwaarde tot stand komt vanuit de consumenten prijs.
Momenteel wordt gewoon alles wat maar op zuivel lijkt verkocht alsof het leven ervan afhangt.
Daar moet de aandacht op komen. Zuivel en vlees voorop in de schijf van 5 en alleen maar positieve reclame. En omhoog met de basis prijzen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0