Illustratie van: Grasbaal

RFC-topman Hein Schumacher: ‘Corona-virus schaadt onze winst behoorlijk’

FrieslandCampina vreest dat het Corona-virus een negatieve impact heeft over de winst in 2020. De omzetverwachting is de laatste weken al naar beneden bijgesteld, vertelde CEO Schumacher donderdag op de presentatie van de jaarcijfers van vorig jaar.

Het laatste deel van 2019 was al lastiger door de onrusten in Hongkong. Een markt waar FrieslandCampina normaal gesproken een belangrijk deel van haar winst realiseert. Over het herstel in Hongkong op de korte termijn is Schumacher pessimistisch omdat mede door het Corana-virus de grenzen tussen China en Hongkong opnieuw zijn gesloten en daarmee het toeristenverkeer naar Hongkong naar praktisch 0 is teruggevallen. ‘Dat heeft wel degelijk impact op onze business.’

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Kun je pas aan het eind van het jaar met zekerheid zeggen
+1
Bietenbrug
Ik zeg niks🙈🙈🙈
weurding
@Bietenbrug maar je denkt wel iets?😂😉
+6
Bartlehiemboer
@weurding Ja, natuurlijk. Ik begrijp best dat het wel invloed heeft maar het komt voor vele bedrijven wel goed uit om het Coronavirus als reden te geven voor terugvallende cijfers.
+1
Melkweb
@Bartlehiemboer zoek hulp
+2
weurding
@Melkweb bied het aan zou ik zeggen als je vindt dat het nodig is
+1
Bartlehiemboer
@Melkweb Wat is dat nu voor een belachelijke opmerking. Waar moet ik hulp voor zoeken? Ik zie het al Melkweb ook LTO zeker? Leuk even "extra" geld ontvangen Maar hou je ogen wel open. Ik sluit ze in elk geval niet.
+4
hans1980
Gelukkig zitten we ook in Pakistan
hans1980
Gelukkig zitten we ook in Pakistan
arie.j
Zou wel een groot wonder zijn als ieder internationaal bedrijf er last van heeft of krijgt en RFC niet.
+2
Twentsch Land
Kan even minderen door logistieke problemen.....doorgaans bij ziekte in de wereld wordt meer gezonde voeding geconsumeerd...feitelijk zal frc op korte termijn daar een voordeel mee kunnen behalen.

@arie.j
+1
puntertje
@arie.j Nou, als andere zuivel bedrijven er in gelijke mate last van hebben heeft dat z"n weerslag op hun melkprijs en dus garantieprijs van RFC. Gaat het dan bij RFC toch relatief slechter dan kun je stellen dat het risicoprofiel hoger is. Op zich niets om op aan te merken, maar je kunt niet stellen dat wanneer het heel goed gaat dit het gevolg is van fantastisch ondernemen en wanneer het tegenvalt dit aan externe zaken koppelen. De resultaten in high-risk-markets horen gemiddeld gezien hoger te zijn anders is het een slechte keuze om een hoger risico te accepteren.
Overigens mag Schoenmaker deze argumenten best wel aandragen, daar is niets mis mee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's coronavirus en covid-19 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN